Menu icon Home button

Crisis in de trouwwereld door het Coronavirus

Door: 0 reacties

Crisis in de trouwwereld door het Coronavirus
Maandenlang kijk je uit naar de grote dag. Je hebt waarschijnlijk al van alles geregeld en dan wordt Nederland ineens getroffen door een vreselijk virus. Het Coronavirus heeft ervoor gezorgd dat veel mensen ziek worden en een deel daarvan zelfs komt te overlijden. We worden allemaal geraakt. Ondernemers met een horecazaak of kapsalon, mensen die hun dierbaren verloren zijn of zelf erg ziek zijn geworden door het virus, maar ook bruidsparen die dit jaar zouden trouwen. Het is crisis in de trouwwereld. Aan deze vreselijke periode komt een eind als we ons maar aan de regels houden. Maar wat betekent dit voor jullie bruiloft? Je leest het op deze pagina…

Maatregelen Coronavirus

Het kabinet heeft duidelijkheid verschaft over de maatregelen die zijn aangekondigd om het Coronavirus te bestrijden. Maar er ontstond toch nog verwarring over de verschillende maatregelen. Evenementen met een vergunning zijn namelijk verboden tot 1 juni, maar evenementen zonder vergunning slechts tot 6 april. Denk aan muziekfestivals, maar voor bruiloften geldt bijvoorbeeld geen meldplicht. Evenementen zonder vergunning zijn verboden tot en met 6 april. Het kabinet bekijkt daarna of het verbod langer gaat gelden. 

Trouwen in 2020
 

Wat betekent dat voor jullie bruiloft?

Huwelijksvoltrekkingen mogen in principe doorgaan, maar dan met maximaal 30 gasten. Ook uitvaarten, en religieuze bijeenkomsten, bijvoorbeeld in een kerk of moskee, mogen doorgaan met die hoeveelheid personen. Maar stel jezelf de vraag of je dit echt zou willen. Iedereen moet 1,5 meter afstand van elkaar houden en er mag niet gezoend of geknuffeld worden. Bij een kapper of beautysalon kun je ook al niet terecht, want contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging zijn immers ook tot 6 april verboden. 
 

Trouwen in het gemeentehuis

Alle horecazaken en andere locaties zijn gesloten, simpelweg is het dus dan niet mogelijk om daar te trouwen. Bruidsparen kunnen eventueel wel in de trouwzaal van het gemeentehuis trouwen, maar niet iedereen wil dat. Gasten die verkouden zijn, hoesten of koorts hebben, mogen niet komen. De meeste bruidsparen kiezen er daarom ook voor om het huwelijk te verplaatsen. Het huwelijk kan dan namelijk gewoon plaatsvinden op de locatie die jullie zelf gekozen hebben. Het is alleen dan nog even afwachten of de rest van de leveranciers ook beschikbaar zijn op die dag. Denk aan de DJ, schoonheidsspecialist, kapster, bloemist e.d.

Trouwen op de pollepleats
 

Trouwen in je eigen tuin

Ook is het mogelijk om in plaats van het gemeentehuis elkaar het ja-woord te geven in je eigen tuin. Iedereen moet dan alsnog 1,5 meter uit elkaar zitten. Er mag niet gezoend worden en er worden geen handen geschud. Het is misschien even anders dan gebruikelijk, maar dit zijn nu eenmaal de regels.
 

Huwelijken die wel doorgaan, komen er sober uit te zien

Huwelijken die wel doorgaan, zien er sober uit. De bruid en bruidegom mogen elkaar zoenen, maar er wordt niet gefeliciteerd. Er wordt geproost met een glas, een hartje of boks in de lucht. De trouwambtenaar zal niet langskomen voor een huisgesprek wat normaal gesproken wel altijd zo is. Maar gelukkig zijn daar oplossingen op bedacht. Er wordt geskypet, gebeld of gemaild. 

Wij snappen dat je enorm baalt, maar iedereen wordt getroffen door dit vreselijke virus. Persoonlijk zou ik het huwelijk verzetten, maar dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Overleg met de locatie en de andere leveranciers en misschien is het zelfs al mogelijk om het huwelijk te verplaatsen naar einde dit jaar. Ik kan je vertellen dat trouwen in de herfst ook zeker bijzonder is. 

~ Stay at home, keep the virus out! ~

Reacties

Laat een reactie achter
 
Menu
Categorie├źn