Menu icon Home button

Herfst bruiloft


Hoe verwerk je een herfstthema in jullie trouwdag?

De herfst is een prachtig jaargetijde met schitterende kleuren, eigenlijk een schitterende tijd dus om te trouwen. Als je van plan bent om in de herfst te gaan trouwen en je wilt er een warm herfstthema in verwerken, dan zal je blij zijn met de tips die ik je in dit artikel geef om inspiratie op te doen.


Foto: Schonewille Fotografie


​Kleurschema van een herfst bruiloft

De herfst heeft vele prachtige kleuren. We kennen allemaal het warm rood, herfstgeel en diep bruin van de bladeren die die in dit seizoen van kleur veranderen. Unieke kleuren voor een herfst bruiloft. Voeg zelf wat brons of goud toe en je krijgt een prachtig en chique kleurenschema.


Foto: Vlieland Fotografie


​Trouwkaarten in de stijl van de herfst

Als je gekozen hebt voor een themabruiloft, gericht op de herfst, kies dan ook voor een trouwkaart die de uitstraling van de herfst heeft. De trouwkaart is het eerste wat jullie bruiloftsgasten zullen zien! Het is eigenlijk heel gemakkelijk om de herfst  te integreren in jullie trouwkaart. Kies een kaart met motieven van bladeren, bomen, appels of dennenappels, dit geeft gelijk een herfstgevoel. Je kunt online ook zelf jouw eigen trouwkaart samenstellen en hierbij een mooie afbeelding met het herfstthema gebruiken. Als je niet van motieven in de trouwkaart houdt, kies dan voor natuurlijke materialen, zoals bruin kaftpapier met touw en jutte voor een rustieke uitstraling. Neem de bedankkaartjes ook in dezelfde stijl.


De kleding bruidsmeisjes

Als jullie de trouwdag verrijken met bruidsmeisjes , moet je er uiteraard ook nog over de jurkjes gaan  nadenken die zij gaan dragen. Kies dan voor jurkjes in warme kleuren, zoals warm paars, diep rood of chocolade bruin. Als je hier niet van houdt en je wilt toch liever de jurkjes in de lichtere kleuren, kies dan voor de neutrale kleuren, zoals crème of goud. Dat ziet er ook fantastisch uit binnen het herfstthema. Als je later in de herfst gaat trouwen en het echt al flink kouder kan zijn, kies dan jurkjes in iets zwaardere materialen. Dan hebben de bruidskinderen het ook niet snel te koud. 


Bruidsboeket in het herfstthema

​Ook het bruidsboeket moet worden uitgekozen. Volgens de traditie is dit de taak van de aanstaande bruidegom, maar tegenwoordig kiest de bruid ook vaak zelf het bruidsboeket uit. Eigenlijk is het heel eenvoudig om hiervoor de bloemen te kiezen. Denk aan rozen, gerbera’s en dahlia’s in het rood, oranje en geel. Het bruidsboeket kun je laten aanvullen met materialen uit het bos, zoals eikels, bladeren van een eik. Tegenwoordig zie je ook vaak dat er fruit en bessen worden verwerkt in het bruidsboek, zoals bramen, rozenbottel en zelfs mini-appeljes. Dit alles geeft het bruidsboeket een rustieke herfst uitstraling.


Foto: Henk van Lambalgen Photography


Het huwelijksdiner

​Het menu op jullie trouwdag moet ook samengesteld worden. Meestal weet de keukenbrigade van de feestlocatie of cateraar daar wel raad mee. Je zou bij het voorgerecht kunnen denken aan een heerlijke paddenstoelensoep of carpaccio. Voor het hoofdgerecht kun je kiezen voor een heerlijk stoofpotje met stoofpeertjes, of gevulde fazant. En als nagerecht zou een zalige chocolademousse zeker niet misstaan op jullie menukaart. Je kunt het beste via de locatie enkele ideeën laten aandragen en vandaar uit in overleg het menu samenstellen. Laat hierbij wel duidelijk weten dat jullie bruiloftsmaal moet zijn afgestemd op het herfstthema.  


Decoratie in het herfstthema

​Pompoenen mogen niet ontbreken op een herfst bruiloft. Deze zijn in die periode overigens ook volop te krijgen. Je kunt ze gebruiken voor decoraties op de tafels met wat bladeren, takken en wat stro. Dit kun je zelf vrij eenvoudig maken. De grote pompoenen kun je uiteraard gebruiken met een waxinelichtje erin. Dergelijke decoraties geven het ultieme herfstgevoel. Deze staan overigens erg mooi bij de entree van de feestlocatie. Het tafellinnen zou je ook in warmere kleuren kunnen doen. Denk hierbij aan bruin, ivoor of crème. Je kunt de feestzaal verder ook decoreren met vazen voorzien van takken. En bessen bladeren, bloemen in de mooie herfsttinten, zoals ik al had omschreven bij het bruidsboeket. Uiteraard mogen kaarsen ook niet ontbreken op een echte herfstbruiloft. Ook een open haard (als deze aanwezig is in de feestlocatie) geeft een extra dimensie aan jullie themabruiloft.


Foto: HandS Trouwfotografie


Foto: Outoffocus.nl


Foto: Fotonel.nl
 
 
Menu
Categorie├źn