Menu icon Home button

3 tips om een scheiding goed te laten verlopen

Door: 0 reacties

3 tips om een scheiding goed te laten verlopen

Een scheiding is vreselijk voor alle betrokken partijen. Gevoelens van boosheid, angst, verdriet en onzekerheid zijn niet vreemd tijdens deze vaak heftige periode. Aan het besluit om te scheiden ligt namelijk nog een hele periode vooraf, waarin vaak door beide partners nog geprobeerd is om de relatie te redden. Wanneer de scheidingspapieren eenmaal op tafel liggen, wordt dus vaak ook een lange periode van stress afgesloten. Om de scheiding zo ontspannen mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om goed met elkaar te blijven communiceren, zeker wanneer er kinderen in het spel zijn! Wanneer dit onmogelijk is, bijvoorbeeld door gevoelens van boosheid of verdriet, dan is het slim om de scheidingsmediator in te schakelen. In dit artikel lees je daarom niet alleen de 3 belangrijkste tips om een scheiding zo goed mogelijk te laten verlopen, maar ook de vele voordelen van deze mediation in Hoofddorp.

Wees bereid om compromissen te sluiten

Tijdens een scheiding moet er heel veel worden geregeld, denk bijvoorbeeld aan het verdelen van de inboedel van jullie woning. Om op een goede manier te scheiden is het daarom belangrijk dat beide partijen openstaan voor compromissen. Geen van jullie twee zal het helemaal krijgen zoals hij/zij wil, en daar moeten jullie je goed van bewust zijn. Beide partijen zullen water bij de wijn moeten doen om tot een goede compromis te kunnen komen. Hebben jullie moeite met de onderhandelingen, of vinden jullie het lastig om tegenover elkaar te zitten? Een scheidingsmediator kan jullie hierbij helpen. Deze derde partij is onafhankelijk, en kan ervoor zorgen dat jullie met andere ogen naar de situatie kunnen kijken.

Compromissen sluiten bij scheiding
 

Blijf vriendelijk naar je ex-partner

Dit klinkt vaak makkelijker dan het in werkelijkheid is. Bij een scheiding komen namelijk veel gevoelens kijken, denk bijvoorbeeld aan boosheid, verdriet en machteloosheid. Het is echter wel verstandig om je liefdevol op te stellen naar je ex-partner toe. Onthoud dat hij/zij hoogstwaarschijnlijk dezelfde gevoelens ervaart, en dat jullie door goede samenwerking de scheiding op de snelste manier kunnen afronden. Kun je het écht niet aan om met je ex rond één tafel te zitten? Dan is het slim om professionele hulp te zoeken. Mediation in Hoofddorp is één van deze professionele opties. Deze derde partij zorgt ervoor dat je niet alleen met je ex-partner rond de tafel zit, maar zal jullie tevens helpen bij het vinden van passende oplossingen.
 

Zorg goed voor jezelf

Het is natuurlijk niet alleen belangrijk om aan de gevoelens van je ex-partner te blijven denken. Ook jouw eigen gevoelens zijn zeer belangrijk tijdens de stressvolle scheidingsprocedure. Het is dan ook zeker niet gek wanneer deze stress invloed heeft op jouw humeur, gevoelens en levensstijl. Zorg goed voor jezelf, en neem voldoende rust tijdens deze drukke periode. Schroom ook vooral niet om hulp te vragen! Tijdens de scheidingsprocedure kun je dit doen door middel van een scheidingsmediator, en na de scheidingsprocedure kun je hulp zoeken bij bijvoorbeeld een coach of therapeut. Door goed voor jezelf te zorgen, zul jij je eigen leven weer snel kunnen oppakken en kunnen genieten van alle nieuwe mogelijkheden op jouw pad.

Reacties

Laat een reactie achter
 
Menu
Categorie├źn