Menu icon Home button

Kinderen op jullie trouwdag


Kinderen kunnen tijdens de trouwdag veel gezelligheid met zich meebrengen. Maar het kan ook helemaal de andere kant op gaan met deze jonge gasten. Het is dus een lastige beslissing of jullie de kinderen van familie en vrienden wel óf niet gaan uitnodigen. Uiteraard wil je liever geen huilende kinderen tijdens de huwelijksplechtigheden, want dat kan behoorlijk de sfeer bepalen tijdens deze officiële momenten. 
 

Betrek de kids bij het feest

Mocht je er toch voor kiezen de kinderen wel uit te nodigen op jullie trouwdag, zorg dan voor leuke activiteiten. De truc hierbij is om kinderen op te nemen in het huwelijksfeest. De bruiloft hoeft helemaal niet op een kinderfeestje te gaan lijken, maar weet wel dat als de kinderen rustig en tevreden zijn, dat de ouderen én het bruidspaar dat dan ook zijn.
Alle kids moeten in ieder geval goed vermaakt worden, zodat jullie samen met de gasten ontspannen van jullie huwelijksfeest kunnen gaan genieten. Hier zijn enkele suggesties om ervoor te zorgen dat al jullie bruiloftsgasten, jong en oud, het naar hun zin hebben op jullie huwelijksfeest.

Kinderen tijdens trouwdag


Geef de kinderen iets te doen

Zorg ervoor dat de activiteiten passend zijn voor de juiste leeftijd. Kleurpotloden en papier zijn goedkoop en kan leuk zijn voor de jongere kinderen, maar ook de oudere kinderen kunnen zich daar goed mee vermaken.
Doelgerichte projecten zijn prachtige manieren voor hen om het gevoel te geven dat ze een deel van het huwelijksfeest uitmaken. Een gigantische trouwkaart of felicitatieposter voor het bruidspaar maken is een leuk idee. Je kunt tegenwoordig ook kant en klare pakketten voor de kinderen krijgen met leuke knutselspullen. Zorg ervoor dat de activiteiten niet alleen zijn aangepast aan de leeftijd. Jongens en meisjes zijn ook heel verschillend. Maar het makkelijkste is om activiteiten te kiezen die zowel jongens als meisjes leuk vinden. 


Oppas en nannyservice

Een absolute aanrader is om een leuke oppas te regelen voor de kids. Misschien ken je al iemand uit jullie eigen omgeving. Zo niet, dan kun je altijd informeren bij familie of kennissen of zij iemand kennen die het leuk lijkt om dit te doen. Een oproep onder je vrienden via Facebook kan hierbij ook wonderen doen. Maar wil je helemaal geen omkijken hebben naar de kinderen? Er bestaan bedrijven die ervaren nanny’s leveren om de kinderen tijdens jullie huwelijksfeest de hele dag te vermaken! Je kunt werkelijk alles uit handen geven. Alle ideeën die wij je hier aan de hand doen kun je dan een streep doorzetten want zij regelen alles en hebben naast ervaring ook nog eens alle benodigde materialen beschikbaar. Dan hebben jullie én de ouders dus de hele trouwdag geen omkijken meer naar de kinderen! Je zou wat informatie kunnen vragen bij Tante Marloes . Zij is een professionele oppas!

Bruidskinderen


Geef ze een plek die van hun zelf is:

Als er een groot aantal kinderen naar uw bruiloft komen, kun je ook overwegen om een aparte ruimte voor hen te reserveren. Veel feestlocaties zijn hiervoor geschikt en beschikken over een leuke ruimte voor de kinderen. Aangrenzende kamers zijn prachtig als die beschikbaar zijn, omdat de kinderen dicht bij hun ouders willen zijn. Sommigen ruimtes hebben een tv, waar de kleintjes bijvoorbeeld een film kunnen kijken en rusten terwijl het huwelijksfeest op volle toeren draait. Zet hier anders ook wat spelletjes of speeltoestellen neer. Je kunt ook een tijd van te voren vragen aan ouders of ze nog verkleedkleren hebben. Deze kun je dan ook in deze ruimte neerzetten, want ja..... welk kind houd er niet van verkleden?? Schakel met zo'n aparte ruimte wel iemand uit de familie in die toezicht houdt. Of huur hier dus iemand voor in.


Entertainers of sfeermakers

Je kunt ook gaan denken aan een entertainer voor de kinderen bijvoorbeeld een ballonnenclown, iemand die ze gaat schminken, een goochelaar, of iemand die spelletjes met hen gaat spelen. Op onze website kunnen jullie ook voldoende entertainers vinden in de categorie "sfeermakers". Dit maakt dat iedereen zich meer op hun gemak voelt. Als het weer het toelaat kun je er ook voor kiezen een feestlocatie te zoeken die ook een mooie buiten speelplaats heeft voor de kinderen. Waar ze zich helemaal kunnen uitleven op speeltoestellen. Jullie kunnen ook hier weer overwegen een oppas in te huren die de kinderen lekker bezig houdt, jullie zullen dan als bruidspaar met een gerust hart in volle teugen van het feest genieten. 

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers op trouwdag


Speeltafel

Als deze opties te groot zijn voor jullie budget of als de feestlocatie te klein is, maak je dan geen zorgen, want een geweldige kindertafel bij de receptie kan vaak al wonderen doen. Maak een speelse tafel voor hen met bijvoorbeeld een tafelkleed waar ze op kunnen tekenen, dus een paar stiften en potloden en ze kunnen op het tafelkleed gaan tekenen. Of een snoeptafel, waar allerlei snoep op staat in leuke potten en waar ze mooie snoepkettingen van kunnen maken. 


Muziek

Toasten, bruidstaart aansnijden en de eerste dans kan een beetje saai zijn voor de kleintjes juist omdat de ouderen zicht daar wel bij vermaken. Denk bijvoorbeeld als de muziek is begonnen dat er ook kindermuziek wordt gespeeld/gedraaid, zoals de kabouterdans van kabouter Plop, die kennen ze allemaal of de bekende deuntjes van K3. En tijdens het aansnijden van de bruidstaart, kun je de kinderen misschien cupcakejes geven die ze zelf kunnen versieren met allerlei lekkernijen. Dat is toch een feest voor de kinderen! 

Misschien ook handig om aan te denken, als je echt hele kleintjes op jullie huwelijksfeest hebben, of er een slaapkamertje is waar de allerkleinsten een dutje kunnen doen. 

Zijn er ook jonge tieners aanwezig en wil je die ook vermaken? Zorg dan voor bijvoorbeeld een heerlijke loungehoek met alcoholvrije cocktails, hapjes en tijdschriften. Deze tieners weten zichzelf meestal wel te vermaken, maar zo hebben ze toch hun eigen plekje waar ze heerlijk kunnen chillen.

bruidsjonker


Geef ze iets te eten waar ze van zullen genieten.

Een kindermenu is een must. De meeste kinderen zullen niet genieten van al het dure eten dat je wilt laten opdienen voor jullie volwassen gasten. U kunt geld besparen door voor de kinderen een kindvriendelijk menu te bestellen en jullie zullen zien, dat ze daar daadwerkelijk van zullen genieten. Als jullie hele kleintjes verwachten op jullie huwelijksfeest, dan kun je er voor zorgen dat er bekers zijn met deksels. De ouders van de kleintjes zullen jullie er dankbaar voor zijn. Want zij willen natuurlijk ook dat de kleintjes een beetje netjes en schoon blijven. 

Als kinderen het gevoel hebben dat ze een deel van de bruiloft zijn en niet alleen een bijzaak, zullen ze een geweldig feest hebben! 

Op het einde van het huwelijksfeest krijgen de volwassenen meestal een leuk huwelijksbedankje mee, zorg er dan voor dat je voor de kleintjes een leuke goodiebag hebt met hier in een leuk speeltje voor ze en wat snoep. 

Dit artikel is mogelijk gemaakt met de prachtige afbeeldingen van bruidsfotograaf Michelle Hamstra.
Merkebourren 68
9241GH te WIJNJEWOUDE
Tel: 0516 480622 /06 30488310
Email: foto@michellehamstra.nl
 
Menu
Categorie├źn