Menu icon Home button

Buiten trouwen? Hier een aantal nuttige tips!


Buiten trouwen, denk wel aan de risico's...

Buiten trouwen is hot! We zien steeds meer trouwlocaties met prachtige mogelijkheden om buiten te trouwen... en dat in ons eigen kikkerlandje! Als jullie ook buiten willen trouwen, dan vergt dat uiteraard wel meer tijd om dit te organiseren, dan dat je binnen in een trouwlocatie gaat trouwen. Wil je er zelf geen werk van hebben, dan is dat geen probleem. De trouwlocaties die deze prachtige mogelijkheid kunnen bieden, hebben alle materialen én ervaring om voor jullie een unieke buitenbruiloft te organiseren.
 

Buiten trouwen aan het water
Foto: De Pollepleats


Maak de trouwlocatie toegankelijk en comfortabel voor alle gasten

Kijk eerst goed of de locatie van jullie dromen wel geschikt is voor een buitenbruiloft. Het moet niet zo zijn dat jullie gasten die slecht te been zijn, problemen hebben met jullie locatie. En zo zijn er wel meer aspecten waar je aan moet denken om het zo comfortabel mogelijk te maken voor de bruiloftsgasten. Het is uiteraard wel belangrijk dat je vooral niet alleen rekening houdt met regen op jullie trouwdag, maar ook met erg warm weer. Hiervoor zijn overigens prachtige stretchten te huur. Een trouwlocatie aan het water is hiervoor ook ideaal. Dat geeft dan toch net even dat verkoelende briesje.
 

Vergeet de muggen en de bijen niet! 

Deze kleine vervelende insecten kunnen echte "Wedding Crashers" zijn. Jullie bruiloftsgasten kunnen zich hierdoor toch enigszins onprettig voelen. Je wilt ook niet dat je gasten gestoken worden door deze kleine insecten. Om dit te voorkomen, zou je kunnen zorgen voor citronella spray en citronella kaarsen. Ga je buiten trouwen en feesten bij een erkende trouwlocatie, dan hebben zij hier vanuit hun ervaring zeker wel een oplossing voor.

Buiten trouwen de Kruimel
Foto: De Kruimel


Slecht weer planning

Als je hebt gekozen voor buiten trouwen  en de weergoden laten jullie uitgerekend op deze dag in de steek, zorg er dan ook voor dat je een Plan B hebt klaar staan, voor het geval dat het dus gaat regenen. Bespreek met de locatiehouder de mogelijkheden voor een binnenlocatie. Houdt vanaf 2 weken voor de trouwdatum het weerbericht goed in de gaten. Overigens zijn een feesttent, pagodetent of stretchtent e.d. hier ook een prima oplossing voor. Zorg in dat geval wel voor de nodige verlichting en decoratie. De partyverhuurbedrijven kunnen je hier uitstekend bij helpen.
 

Denk aan de verschillende momenten van jullie trouwdag

Tijdens de zomer kan het overdag warm zijn, zorg voor lekker gekoeld water. Voor in de avond moet je er wel voor zorgen dat er voldoende verlichting is, denk hierbij aan strengen verlichting die je kunt ophangen en/of fakkels (wat er gewoon erg gezellig uit ziet).

Buiten trouwen bij Onder Ons
Foto: Onder Ons


Let op geluidsoverlast

Je hebt de buiten locatie gevonden! Fijn, het ziet er allemaal geweldig uit. Maar denk ook aan de geluiden van buiten. Is er dichtbij een snelweg in de buurt, industrie, een speeltuin etc. Zorg dat je vooraf de mogelijke geluidsoverlast in kaart hebt gebracht, want dat kan erg storend zijn voor de trouwceremonie. Dus voordat je kiest voor een buitenlocatie kun je er maar beter eens overdag gaan kijken en let dan op het omgevingsgeluid. Ook hiervoor geldt weer dat je daar bij een professionele trouwlocatie geen last van zult hebben.
 

Het buffet buiten 

Het is heel belangrijk om goed na te denken over het eten wat je ook buiten gaat doen. Maak duidelijke afspraken met de catering voor jouw bruiloft dat alles goed gekoeld is én blijft, en bespreek ook duidelijk het tijdstip waarop het buffet geopend kan worden. Dat geldt overigens ook voor de bruidstaart e.d.

Buiten dineren bij Fier Bussum
Foto: Fier Bussum


Stel jullie gasten wel op de hoogte dat het een buiten bruiloft wordt. 

Laat jullie gasten in de trouwkaart alvast weten dat jullie buiten gaan trouwen en dat het bruiloftsfeest ook buiten is. Zij kunnen er dan voor de zekerheid rekening mee houden dat ze voor de kille avond iets warms mee kunnen nemen . 
 

Wat trek je als bruid zelf aan over je trouwjurk?

Zelf moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat jouw trouwjurk overdag heerlijk is om te dragen, maar dat het in de avonduurtjes best een beetje koud kan worden. Zorg er dan voor dat je een leuk jasje of bolero hebt die je ook vaak bij de bruidsmodezaak zou kunnen aanschaffen. Mocht je allebei een trouwpak dragen, dan is dat mooi niet van toepassing :-)

Buiten trouwen bij de Wartenster
Foto: De Wartenster Friesland
 

Tot slot nog een ideetje

Een buiten bruiloft kun je ook helemaal naar je eigen hand zetten. Je kunt bijvoorbeeld leuke kleden en kussens op de grond kunnen leggen als styling, met daarop picknickmanden met diverse lekkernijen. Daarbij kun je balen stro en picknicktafels zetten waar ook nog gasten kunnen zitten. Het wordt dan een bruiloft met een vintage tintje. Laat de bruidsfotograaf hier mooie kiekjes van schieten, want dergelijke vintage trouwfoto's doen het erg goed in het trouwalbum!


Nog meer weten? Bekijk hier de meest unieke trouwlocaties voor buiten trouwen >>

 

 
Menu
Categorie├źn