Menu icon Home button

Buiten trouwen? Hier een aantal nuttige tips!


Buiten trouwen, denk wel aan de risico's...

Buiten trouwen is helemaal in op dit moment en gebeurt steeds vaker, zelfs in ons eigen kikkerlandje. Als je buiten wilt gaan trouwen, dan heb je wat meer tijd nodig om dit te organiseren, dan dat je in een binnen trouwlocatie gaat trouwen.
 

Buiten trouwen aan het water
Foto: De Pollepleats


Maak de trouwlocatie toegankelijk en comfortabel voor alle gasten

Kijk eerst goed of de locatie van jullie dromen wel geschikt is voor een buiten bruiloft. Het moet niet zo zijn dat je gasten die slecht te been zijn dat zij niet kunnen genieten van jullie trouwdag. Er zijn wel een aantal aspecten waar je aan moet denken om het allemaal zo comfortabel mogelijk te maken voor al jullie gasten. Het is handig voor als het erg warm weer wordt dat je dan wel voor schaduw plekken zorgt. Maar ook moet je rekening houden met het feit dat het in ons kikkerlandje 's avonds toch wel kil kan worden en je ook voor wat warmte moet zorgen voor de avond.  
 

Vergeet de muggen en de bijen niet! 

Deze kleine, maar toch hele vervelende insecten kunnen echte "Wedding Crashers" zijn. Je kunt dan snel krijgen dat je gasten geïrriteerd raken, en er dan een hele andere sfeer ontstaat. Je wilt ook niet dat je gasten gestoken worden door deze kleine insecten. Om dit een beetje te voorkomen, zou je kunnen zorgen voor wat citronella spray en citronella kaarsen.

Buiten trouwen de Kruimel
Foto: De Kruimel


Slecht weer planning

Zorg er voor als je gekozen hebt voor buiten trouwen, je ook een plan hebt klaar staan, voor dat het begint te regenen. Regel een binnen locatie voor een regenachtige dag, dus zorg 2 weken voor de grote dag dat je het weerbericht goed in de gaten houd. Je kunt er ook voor zorgen dat er een tent klaar staat voor het geval de regen met bakken uit de lucht komt vallen. Zorg er wel voor dat de tent mooi versierd is.
 

Denk aan de verschillende momenten van jullie trouwdag

Tijdens de zomer kan het overdag warm zijn, zorg voor lekker gekoeld water.  Voor in de avond moet je er wel voor zorgen dat er voldoende verlichting is, denk hierbij aan strengen verlichting die je kunt ophangen en/of fakkels (wat er gewoon erg gezellig uit ziet).

Buiten trouwen bij Onder Ons
Foto: Onder Ons


Denk aan geluiden of geluidsoverlast

Je hebt de buiten locatie gevonden! Fijn, het ziet er allemaal geweldig uit, maar denk ook aan de geluiden van buiten. Is er dichtbij een snelweg in de buurt, een speeltuin etc. Je wilt natuurlijk wel graag dat al jullie gasten de huwelijksceremonie helemaal kunnen volgen. Dus voordat je kiest voor een buiten locatie moet je er eigenlijk eens overdag gaan kijken en let dan op de omgevingsgeluid. Als er voor jullie grote dag harde wind wordt voorspelt, hou er dan ook rekening mee, dat dan ook de huwelijksceremonie misschien niet voor iedereen goed verstaanbaar is. je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat er een microfoon klaar staat met geluidsoverlast.
 

Het buffet buiten 

Het is heel belangrijk om goed na te denken over het eten wat je ook buiten gaat doen. Maak duidelijke afspraken met de catering dat het goed gekoeld wordt en bespreek heel duidelijk de timing waarop het buffet uitgeserveerd mag worden. Je moet er toch niet aan denken dat er eten ligt te bakken in de zon?!

Buiten dineren bij Fier Bussum
Foto: Fier Bussum


Stel jullie gasten wel op de hoogte dat het een buiten bruiloft wordt. 

Laat jullie gasten in de trouwkaart vast weten dat jullie buiten gaan trouwen en dat het feest ook buiten is. Jullie gasten kunnen er dan rekening me houden dat ze voor de kille avond iets warms mee kunnen nemen voor de zekerheid. 
 

Wat trek je zelf aan over je trouwjurk?

Zelf moet je er natuurlijk ook rekening mee houden dat jouw trouwjurk overdag heerlijk is om te dragen, maar dat het in de avonduurtjes best een beetje koud kan worden. Zorg er dan voor dat je een leuk jasje of bolero hebt die je ook vaak bij de bruidsmodezaak zou kunnen aanschaffen.

Buiten trouwen bij de Wartenster
Foto: De Wartenster Friesland
 

Tot slot nog een ideetje

Een buiten bruiloft kun je ook helemaal naar je eigen hand zetten. je zou bijvoorbeeld leuke kleden en kussens op de grond kunnen leggen als styling, met daarop picknickmanden zetten met allemaal lekkernijen. Daar bij kun je stro balen en picknicktafels zetten waar ook nog gasten kunnen zitten. Het wordt dan een beetje een vintage bruiloft. Laat de bruidsfotograaf hier mooie kiekjes van schieten, want dergelijke vintage trouwfoto's doen het erg goed in het trouwalbum!


De mooiste trouwlocaties voor een buiten bruiloft:

 
Menu
Categorie├źn