Menu icon Home button

De cateringmogelijkheden voor jouw bruiloft


Het diner is een belangrijk onderdeel van de bruiloft. Het gezegde luidt dan ook niet voor niets "liefde gaat door de maag". Het wordt een dag vol liefde en emoties. Maar wanneer het officiële gedeelte achter de rug is, is het dan eindelijk tijd voor een beetje ontspanning. Jullie kunnen genieten van een heerlijk diner met al jullie gasten. Of je nu gaat voor tapas hapjes, een uitgebreid buffet, barbecue of een luxe vijfgangendiner, met lekker eten kun je de plank eigenlijk nooit misslaan. In dit artikel hebben wij alle cateringmogelijkheden voor jouw bruiloft voor je op een rijtje gezet. Mijn maag begint er al een beetje van te rammelen...

Catering op je bruiloft
 

Het menu samenstellen

Er is veel mogelijk op het gebied van catering. De meeste feest- en trouwlocaties kunnen het diner voor je verzorgen, maar het is in steeds meer gevallen mogelijk zelf de catering te regelen. Het menu samenstellen hangt af van wat voor sfeer jij wilt creëren op de bruiloft. Organiseer je een festivalbruiloft of geven jullie elkaar het ja-woord op een bijzonder landgoed? Of trouwen jullie in een idyllisch dorpje op een sfeervolle boerderij? De locatie is dus best bepalend voor het menu die jullie gaan samenstellen. Hieronder hebben wij de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.


Tapas hapjes op je bruiloft

Tapas hapjes worden steeds populairder, zo ook in de bruiloftenbranche. Denk aan grote schalen en planken vol lekker die je samen met jouw tafelgasten kunt delen. Het leuke hiervan is dat je van alles proeft en dingen eet die je normaal gesproken minder snel zou kiezen. Deze vorm van dineren is niet zo formeel als een uitgeserveerd diner en vernieuwender dan een traditioneel lopend buffet, waar overigens niets mis mee is. Een groot voordeel van tapas op je bruiloft, is dat je lekker aan tafel kunt blijven zitten. De bediening brengt namelijk al dat heerlijke eten bij je aan tafel. De sfeer is gezellig en intiem. Dat klinkt fantastisch toch?

Het menu voor de bruiloft


Walking diner en Shared dining

Bij een Shared dining blijf je aan tafel zitten. Bij tafel 1 eet je bijvoorbeeld een broodje mee, bij tafel 2 carpaccio met pijnboompitten en rucola en bij tafel 10 eindig je met een heerlijk dessert. Shared dining geeft een gezellige sfeer. Het eten wordt op verschillende planken en diverse schalen geserveerd, eigenlijk net als de tapas hapjes. Bij een Walking diner gaat het net even anders. Je hebt de sfeer van een Shared dining, maar krijgt het eten geserveerd op mooie opgemaakte borden. Kleine, luxe gerechten komen voorbij in meerdere gangen. De borden worden prachtig opgemaakt door een professionele chef. Zo heb je toch een beetje het gevoel van luxe, maar dan in een informele sfeer. Het diner wordt uitgeserveerd op de plek waar de gasten op dat moment zitten of staan. Niemand kent een vaste plek en zo kan iedereen op z'n gemakje rondlopen, gezellig kletsen en toch genieten van heerlijk eten op een mooi opgemaakt bord. Een Walking diner geeft je bovendien minder stress, want je hoeft niet meer na te denken over wie waar gaat zitten. 


Een vast menu of keuzemenu

De naam van een "vast" menu zegt het eigenlijk al. Het menu wordt voorafgaand aan de gasten kenbaar gemaakt. Zij kunnen dan voor de grote dag bekend maken waar hun keuze op gevallen is. Makkelijk voor de cateraar die het eten moet bereiden, maar ook makkelijk voor de gasten. Het belangrijkste is dat jullie voor een menu kiezen waar jullie je prettig bij voelen. Zie je een "vast" menu niet zo zitten? Vraag dan vooraf bij je gasten wat hun allergieën of dieetwensen zijn. Zo komen jullie, maar ook de cateraar niet voor verrassingen te staan en kan iedereen genieten van een lekker diner. Je zou ook een  menu kunnen samenstellen met verschillende soorten vlees, vis of vegetarisch. Jullie gasten kunnen dan zelf een keuze maken en vooraf is het al duidelijk wat iedereen graag wil. En nog een mooie bijkomstigheid; er wordt weinig eten verspild. Ook kun je kiezen voor een keuzemenu. Dan bekijk je op de dag zelf hoe de vlag ervoor hangt en kunnen gasten dan hun keuze doorgeven.

Diner met mooie opgemaakte borden
 

Foodtrucks voor een festival bruiloft

Een festival bruiloft vindt eigenlijk altijd buiten plaats. Helaas hebben we het weer niet in de hand, dus een paar partytenten neerzetten bij jullie feest- of trouwlocatie is geen overbodige luxe. Zo staat in ieder geval iedereen droog en heb je toch een buiten bruiloft in festival sfeer. Bij een festival bruiloft horen natuurlijk foodtrucks. Denk aan een koffie tuk tuk, BBQ wagen of een Street food truck. De mogelijkheden zijn echt eindeloos!


Eten voor de kids

Wanneer jullie kids hebben uitgenodigd voor de big day, dan zullen jullie uiteraard een kindermenu moeten samenstellen. Het menu voor de kids hoeft gelukkig niet zo ingewikkeld te zijn. Met wat pannenkoekjes, poffertjes, pizzapuntjes of friet maak je deze kleine gasten al heel blij! En vergeet het ijs natuurlijk niet, daar zijn ze dol op!

Diner voor de kinderen


Populaire voorgerechten

Natuurlijk mag je zelf bepalen wat er op het menu komt, maar wij hebben hieronder een aantal voorgerechten staan die het heel goed doen. Wil je extra aanvulling op het menu? Kies dan voorafgaand aan het voorgerecht nog voor een amuse. Dit is een mini hapje dat je smaakpapillen vast op scherp zetten.
 
 • Carpaccio
 • Zalm
 • Garnalen
 • Soep
 • Stokbrood
 • Salade


Populaire hoofdgerechten

De meeste gasten zullen uitkijken naar het hoofdgerecht. Dat is namelijk de grootste gang, dus het is wel de bedoeling dat iedereen na deze gang zo goed als vol zit. Natuurlijk moet er nog een beetje ruimte overblijven voor een toetje. Onderstaande hoofdgerechten worden veel gekozen door aanstaande bruidsparen.
 
 • Biefstuk
 • Zalm
 • Entrecote
 • Zeebaars
 • Eendenborst
 

Menu voor de bruiloft

Desserts op je vingers bij af te likken!

Yeah! Het toetje is ook echt iets om naar uit te kijken. Heb je voor tapas of Shared dining gekozen? Dan kunnen er diverse etagères op tafel gezet worden met minitaartjes, chocolade en andere zoetigheden. Je zou de bruidstaart ook eventueel als toetje kunnen aansnijden. Eventueel kun je dit nog uitbreiden met een sweet table. Zo kunnen je gasten zelf kiezen waar ze zin in hebben, maar ook voor jullie een zorg minder als het gaat om de verschilende smaken. Je kunt al je favoriete smaken verwerken in diverse taartjes en dus van ieder taartje of donut een hapje nemen. Mmmm...


Een proefdiner vooraf

Heb je een aantal gerechten in gedachten, maar kun je nog niet echt een keuze maken? Bij de meeste cateraars is het mogelijk om vooraf een proefdiner te organiseren. Hierbij worden een aantal gerechten in kleine porties klaargemaakt zodat je alvast een beetje kunt proeven. Zo weet je in ieder geval zeker dat het eten heerlijk zal smaken op de dag zelf. 

Toetjes voor de bruiloft


Menu's afdrukken

Heb je inmiddels het menu samengesteld met je aanstaande? Dan is het leuk om de menu's af te laten drukken en deze op de tafels en/of borden te leggen bij het diner. Je kunt de menu kaart in dezelfde stijl als de trouwkaart laten drukken. Wil je de tafelsetting compleet maken? Voeg er dan nog tafelnummers en naamkaartjes aan toe. Succes!

Foto's: De Kort Catering
 
Menu
Categorie├źn