Menu icon Home button

Huwelijk in een kasteel

Je hebt je prins op het witte paard gevonden en je hebt dus enthousiast ja gezegd op zijn aanzoek, want jouw zoektocht naar een unieke trouwlocatie is begonnen nu je deze pagina bezoekt. Laat je hier inspireren door een van de meest bijzondere mogelijkheden: Trouwen in een kasteel. Het aanbod kastelen in Nederland waar je het huwelijk kunt voltrekken en vieren is best wel ruim. Er is dus is er voldoende keuze. Houd er wel rekening mee dat niet alle kastelen vanzelfsprekend een trouwlocatie zijn, maar de kastelen die wij hier op TrouweninNederland.nl aan je presenteren zijn dat allemaal wel.

Trouwen in Kasteel Hooge Vuursche
De kasteeltuinen van Kasteel Hooge Vuursche


Een echt sprookjeshuwelijk

Als je in een kasteel gaat trouwen, zul je snel ontdekken hoe een sprookjeshuwelijk werkelijk voelt. Waarschijnlijk heb je hier vroeger al over gefantaseerd,.. dat je een prinses was en trouwde met de prins op het witte paard. Die droom kan nu dus werkelijkheid worden. Zodra je in een klassieke trouwauto of een mooie trouwkoets bij het kasteel aankomt, geven de prachtige kasteeltuinen je al het gevoel dat je in een sprookje bent beland. Meestal hebben kastelen een prachtige oprijlaan en imposante trappen... Wat een geweldige entree zullen jullie maken! Een waar sprookje dus….


De gehele huwelijksdag in een kasteel

Veel kastelen op deze website zijn zeer geschikt om de hele dag door te brengen. Van huwelijksvoltrekking, receptie en huwelijksdiner tot het bruiloftsfeest en de bruidssuite… een kasteel biedt alles voor de gehele trouwdag, natuurlijk in een unieke sfeer. Er is zelfs een Top 10 van trouwkastelen in Nederland. Allemaal unieke trouwlocaties!
 

Trouwen in Kasteel Doenrade
Binnentuin van Kasteel Doenrade

 

Bruidssuite in een trouwkasteel

Veel trouwkastelen beschikken ook nog eens over een exclusieve bruidssuite voor de huwelijksnacht, deze zijn meestal heel sfeervol ingericht en zijn ruim opgezet. Vaak is er ook de mogelijkheid dat er gasten overnachten in het kasteel. Is die mogelijk er niet op de locatie zelf, dan is er meestal wel een samenwerking met een hotel in de nabije omgeving van hetzelfde niveau.

Bruidssuite in Kasteel TerWormBruidssuite Kasteel TerWorm, Dit kasteel beschikt over meerdere suites

 

Trouwreportage in en om het kasteel

In en om het kasteel kun je werkelijk prachtige trouwfoto’s laten maken Dit is toch echt een garantie voor een unieke trouwreportage. Kastelen hebben meestal prachtige kasteeltuinen, die zich echt goed lenen voor een prachtige fotoshoot. Ook de binnenzijde van een kasteel leent zich uitstekend voor unieke trouwfoto's. Dus ook bij slecht weer heb je dan een garantie voor een schitterende locatie voor de trouwfoto's.

Trouwen in Kasteel Henkenshage
Foto: Kasteel Henkenshage

Decoratie in het kasteel

Zoals je hiervoor al hebt kunnen lezen, is een kasteel op zich al een schitterende ambiance en hoef je eigenlijk qua decoratie eigenlijk niet veel toe te voegen. Je kunt eventueel extra decoratie voor een buitenbruiloft toevoegen met bloemen e.d., maar hou wel rekening met de inrichting van het kasteel. Meestal passen rozen en orchideeën hier perfect. Pas je decoratie en het thema aan op het kasteel. Een kasteel heeft meestal een klassieke uitstraling. Voor het huwelijksdiner zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een mooi klassiek servies, menukaarten e.d. Dit geeft dan weer een extra sfeertje.

Trouwen in kasteel Doorwerth
Foto: Bilderberg Kasteel Doorwerth
 
Menu
Categorie├źn