Menu icon Home button

Geld besparen op styling van de feestlocatie


Styling ideeën voor in de feestlocatie

De huwelijksvoltrekking is het belangrijkste onderdeel van jullie trouwdag, maar het echte feest begint pas bij de receptie. Dan begint het dansen, wordt er lekker wat gedronken en gegeten. De feestlocatie wil je dan ook zo mooi mogelijk versierd hebben, zodat er een gezellige sfeer hangt in de zaal. Tijdens de receptie ben je zelf ook weer een beetje ontspannen, omdat de serieuze momenten dan  achter de rug zijn. Alleen de organisatie van de receptie is niet zo ontspannend als je je aan een bepaald budget wilt houden. Gelukkig zijn er vele manieren om geld te besparen op de styling van de feestlocatie. Zo kun je met weinig budget toch de zaal voorzien van mooie decoratie. Wij hebben een paar ideeën voor je op een rijtje gezet. 


Hoe bespaar je geld voor de styling van de feestlocatie
 

Gebruik kerstverlichting

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar kerstverlichting kun je toch wel veel. Veel mensen gebruiken kerstverlichting het hele jaar door toch? je kunt kerstverlichting bijvoorbeeld aan het plafond hangen, rond de tafels en bij de bruidstaart hangen, of wat dacht je van glazen potten met kerstverlichting. Dit geeft een hele gezellige verlichting en dus ook een gezellige sfeer in de feestzaal. Als je beslist geen kerstverlichting wilt gebruiken, zou je ook overal lantaarntjes kunnen neerzetten.
 

Lint of stof om de stoelen 

Stoelhoezen zijn vaak best prijzig, daarvoor in de plaats zou je ook mooi breed lint of stofje kunnen aanschaffen en deze te strikken op de rugleuningen. Lint is goedkoop en een goed alternatief voor stoelhoezen. Je zou van te voren aan vrienden kunnen vragen dat ze je willen helpen bij het vermaken van de linten. Ik denk dat dat geen probleem moet opleveren, daar heb je toch vrienden voor?

Decoratie voor de stoelen
Foto: Lex Ensing Photography
 

Gebruik veren

Veren zijn helemaal hot in decoratie en worden dan ook veel gebruikt. Je kunt grote veren kopen en hiervan leuke kransen maken die je kunt ophangen. Je kunt de veren ook toevoegen aan de bloemstukken, ze geven dan gelijk een hele andere maar elegante uitstraling. 
 

Versier met snoep en eten

Op een bruiloftsfeest wordt natuurlijk ook gegeten, maar de manier waarop het wordt aangeboden, kun je zelf ook heel veel in betekenen. Vul bijvoorbeeld grote glazen potten met snoep en zet deze op de bar en tafels neer. Ook kun je hele leuke dingen doen met kaas. Je kunt bijvoorbeeld verschillende stukken kaas gaan stapelen in de vorm van een bruidstaart, zet dit op een plankje neer met wat stokbrood en een mes en je krijgt een hele andere sfeer. Tot slot kun je het bijvoorbeeld versieren met hele kleine bloemetjes. Dit geeft een heel leuk effect.

Styling bruiloft
Foto: Lex Ensing Photography


Zet kaarsen neer

Hoe simpel wil je het hebben? Er is niets romantischer dan brandende kaarsjes. Het schemerige licht van de kaarsjes is heel sfeervol. Je kunt overal waxinelichtjes neer zetten. Kaarsen zijn goedkoop, dus maak daar gebruik van. 
 

Het gebruik van stoffen

Er zijn enorm veel verschillende stoffen te koop en je kunt het voor vele doeleinden gebruiken. Je kunt de stof draperen langs het plafond en zelf langs de tafelranden. Je moet er zelf een beetje creatief mee omgaan. Door stoffen te gebruiken kun je een warme intieme sfeer creëren. 

Decoratie voor de bruiloft
Foto: Lex Ensing Photography
 

Een buiten bruiloft

Een buiten bruiloft kun je heel vintage maken door gebruik te maken van dekens en kussens. Als je echt iets anders wilt, leg dan de dekens en de kussens op de grond en zorg dat er op iedere deken een picknickmand staat met lekkernijen en wijn. Natuurlijk mogen de tafels en stoelen of picknicktafels niet ontbreken, maar met de dekens met de picknickmanden op de grond maak je er net even iets anders van.
 

Foto's van jullie in de zaal

Wat ook erg leuk is om te doen, is allemaal foto's van jullie in de feestzaal te hangen, van bijvoorbeeld jullie vakanties samen, of misschien heb je wel foto's van het huwelijksaanzoek! Dit kun je doen door collages te maken, maar je kunt ook foto's voorbij laten komen op een scherm. Je zult zien dat er leuk op wordt gereageerd En je hebt gelijk weer iets om de feestzaal mee op te vrolijken.. 

Dansvloer bij de Pollepleats
Foto: De Pollepleats
 

Versier de bruiloftzaal met bloemen

Met bloemen kun je zoveel doen. Ik was eens op een bruiloft en daar hadden ze allemaal ballen hangen, deze balen waren gemaakt met bloemen (je kunt hiervoor ook kunstbloemen gebruiken). Deze bloemballen zijn heel eenvoudig zelf te maken. Je hebt bijvoorbeeld piepschuim nodig, dit kun je in een hobby winkel kopen, daar steek je de stengels van de bloemen in en klaar zijn de ballen. Ik vond het er erg mooi uit zien en deze decoratie viel enorm op. ook kun je op iedere tafel een leuk vaasje zetten met een bloem er in. Hou natuurlijk wel rekening met de kleuren van het bruidsboeket en de corsages die jullie dragen die dag.
 

Ballonnen

Ballonnen zijn ook niet weg te denken bij het decoreren van een locatie. Ook ballonnen zijn niet duur. Er zijn vele soorten ballonnen te koop, zoals hartenballonnen of ballonnen met mooie opdruk erop die met trouwen te maken heeft. Ballonnen geven direct al een heel feestelijke sfeer.
 

Aanbieders met betaalbare decoratie voor jouw bruiloft:

 
Menu
Categorie├źn