Menu icon Home button

Trouwjurken van het Nederlandse bruidsmodemerk Modeca


Het bruidsmode merk Modeca is afkomstig van een Nederlands bedrijf, waar exclusieve trouwjurken worden gemaakt. Modeca zorgt al 70 jaar voor schitterende collecties op een internationaal niveau. Hieronder lees je de hele geschiedenis van Modeca. En mocht je geïnteresseerd zijn in nog meer historie dan hebben we ook nog een pagina voor je over de geschiedenis van het huwelijk. Ook interessant!

Modeca trouwjurken

Modeca trouwjurkenModeca trouwjurken
 

Modeca opgericht in Oldenzaal

Modeca werd opgericht rond 1946 in het Twentse Oldenzaal. In die tijd was het een lief klein winkeltje met allerlei prullaria zoals veters en knopen. Een paar jaar later verhuisde Modeca naar Enschede, waar ze met groot succes bruidsjurken gingen ontwerpen, alles werd met de hand gemaakt.

Modeca roze trouwjurk

Modeca zeemeerminnen trouwjurken

Modeca trouwjurk
 

Modeca in de jaren 60 en 70

In de 60's produceerde Modeca bruidskleding, communiekleding en zwangerschapsjurken. Modeca was bekend om de creativiteit en ze waren een flexibele partner voor winkels en voor de bruidjes. In de 70's kwam er een enorme verandering voor de bruidsmode industrie, in die tijd had je veel van die alternatieve bruiden die in jeans gingen trouwen en op een paard of op de fiets. Trouwfeesten waar echt niet meer interessant en de mensen begonnen andere jurken te kopen in plaats van de traditionele trouwjurk. Ja, de hippie tijd was zeker een andere tijd.

Modeca trouwjurken

Modeca bruidsjurken

Modeca trouwjurken
 

Modeca in de jaren 80 en 90

In 80's kwam de romantiek gelukkig weer helemaal terug en was een witte trouwjurk weer in trek. In die periode waren er ook  tv-programma’s over bruiloften en mooie bruidjes. Modeca begon in deze tijd deel te nemen aan shows en waren één van de eerste fabrikanten van merken trouwjurken die internationaal opererende. In de 90's hadden ze nog steeds de stijl van de jaren 80's, maar de bruidjes begonnen nu toch van mening te veranderen. Ze begonnen meer de moderne look mooi te vinden. Modeca voelde dat perfect aan en begon een andere stijl trouwjurken te ontwerpen.


 

Modeca van nu

De trouwjurken van Modeca maken grote indruk met ingetogen elegantie. De stoffen en materialen zijn van de allerhoogste kwaliteit, unieke silhouetten, ze zijn stijlvol, maar hebben een hele moderne uitstraling. De bruidsjurken kenmerken zich als verfrissende en modieuze trouwjurken. Zoals je ziet op de afbeeldingen wordt er veel kant gebruikt in de trouwjurken en worden er veel applicaties gebruikt. De jurken zijn werkelijk prachtig afgewerkt. Modeca heeft ook een wat subtiele lijn met weinig of geen poespas. En voor de bruid die niet in het wit wil trouwen hebben ze ook zwarte trouwjurken, deze ook weer schitterend bewerkt met kant. De modeca van nu, is ook voor de bruid van nu: verfrissend en modieus.

Modeca trouwjurken

Naast de bruidskleding van het oer Hollandse merk Modeca tonen we je hier bijna alle bruidsmodemerken, zowel van eigen bodem zoals o.a. de collecties Tres Chic. Maar ook alle internationale merken als AffezioneAllure Bridal en Creations of Leijten vind je hier op TrouweninNederland.nl. Op de overzichtspagina van alle merken trouwjurken zie je het complete aanbod bruidsjurken uit heel Europa en zelfs ver daarbuiten.

HET MERK MODECA IS ZEER GOED VERTEGENWOORDIGD BIJ ONDERSTAANDE VERKOOPPUNTEN:

 
Menu
Categorie├źn