Menu icon Home button

Trouwkaarten: alles wat je moet weten


Hebben jullie trouwplannen? Begin dan alvast met het uitzoeken van een trouwkaart. Je kunt een kant en klare huwelijkskaart kiezen waar je alleen nog maar afbeeldingen, tekst en informatie hoeft toe te voegen, maar wat dacht je van een eigen ontwerp? Hierbij kun je gebruik maken van eigen foto's, verschillende lettertypes en een leuk trouwgedicht. Wij raden je aan om uiterlijk 3 maanden voor je trouwdag de uitnodigingen uit te zoeken en te bestellen. Zo heb je nog tijd om een proefdruk van de trouwuitnodiging aan te vragen en eventueel kun je je kaart dan nog wijzigen. 


Foto: Cottond Bird


Wat vermeld je op een trouwkaart?

Wat hoort er allemaal op een trouwkaart te staan? Hoe komt jouw uitnodiging eruit te zien? Het is belangrijk dat de uitnodiging voor je bruiloft duidelijk is zodat er geen vragen meer gesteld worden. Niks moet... Maar er zijn een aantal dingen die officieel op een trouwkaart horen te staan. Bekijk ook de voorbeeldteksten


De gasten

Voordat jullie de huwelijkskaarten naar alle genodigden gaan versturen moet er eerst goed nagedacht worden over de gastenlijst. Het moet duidelijk zijn welke gasten bij welk onderdeel van de bruiloft aanwezig mogen zijn. Het kan zijn dat er gasten zijn die alleen op de ceremonie en receptie mogen komen of gasten die alleen op het avondfeest mogen komen, maar je hebt natuurlijk gasten die de hele dag aanwezig mogen zijn. De mensen kun je eventueel een aparte trouwkaart sturen. Ook kun je een algemene kaart maken met alle begin en eind tijden. De bruiloftsgasten die een dagdeel mogen blijven krijgen dan een briefje op welk deel ze zijn uitgenodigd. 


De namen van het bruidspaar

Natuurlijk moeten jullie namen vermeld worden op de trouwkaart. Het is belangrijk dat de mensen die je uitnodigt weten wie er gaan trouwen. Vroeger werden ook de ouders van de bruid en bruidegom vermeld op de trouwkaart omdat zij de bruiloft betaalden, tegenwoordig wordt dit niet meer gedaan.


Foto: Leintjes.nl


Trouwdatum

Het is belangrijk dat de trouwdatum met jaartal op de uitnodiging staat. Ook vermeld je de trouwlocatie en tijd van de ceremonie. Vindt er ook een ceremonie plaats in de kerk? Vergeet dan niet om dit adres ook op de trouwkaart te vermelden.


Routebeschrijving

Jullie geven elkaar het ja-woord en ja... daar komen nog een aantal gasten binnen. Je wil natuurlijk niet dat je gasten te laat komen. Om dit te voorkomen wordt er vaak een kaartje bijgevoegd met een routebeschrijving naar de trouw- en feestlocatie.


R.S.V.P.

Dit betekend Répondez s'il vous plaît. Hiermee vraag je op een chique manier om te reageren en aan te geven of men wel of niet komt.


Optie

Cadeautips en dresscode kun je op de huwelijkskaart vermelden, maar dat is niet verplicht. Willen jullie liever geld dan een cadeau? Dan kun je het welbekende envelopje laten drukken op de trouwkaart met vermelding 'Kadotip'.


Thema kaarten

Trouwkaarten met een thema zijn helemaal hot! Zo kunnen je bruiloftsgasten alvast in de stemming en sfeer van je huwelijk komen. Hieronder vind je een aantal thema's die wij helemaal te gek vinden.


Retro & vintage

Tegenwoordig zijn de retro & vintage huwelijkskaarten helemaal hip & hot. Met deze kaart ga je terug in de tijd. Retro & vintage kaarten zijn te herkennen aan de bijzondere structuren en motieven, zachte opvallende kleuren, houtstructuren, barokmotieven en kaartjes met kant.


Klassiek

Een klassieke kaart past bij ieder huwelijk. Deze kaart heeft een luxe uitstraling. Klassieke uitnodigingen zijn te herkennen aan de zachte klassieke kleuren, romantische roosjes, kantrandjes, kaarten met strikjes en kaarten met barokstijl.


Foto: Cotton Bird


Hip & trendy

Jullie trouwdag aankondigen met een hippe trouwkaart? Hippe & trendy trouwkaarten zijn te herkennen aan de strakke lijnen en strepen, opvallende motieven, felle kleuren en je hebt keuze uit hippe lettertypes. Tevens kun je kiezen uti kaarten met leuke labels, kant, krijtdesign, steigerhout, hippe boompjes, vogels, hartjes en pijlen. 


Romantisch

Je gasten verrassen met een romantische trouwkaart? Voor een romantische uitnodiging gebruik je sierlijke letters en zachte pasteltinten. Hartjes, vlinders en bloemen zijn natuurlijk ook heel romantisch!


​Kraft & karton

Wil je een uitnodiging versturen met een kraft en karton print? De kraft en karton trouwkaarten zijn een mix van eenvoudige tot drukke ontwerpen gecombineerd met mooie kartonnen achtergronden. Deze kaarten hebben een origineel design, zijn vrolijk, uniek en gewoon heel anders dan andere uitnodigingen voor de bruiloft.


Foto: Kaartje2go


​Save the date kaarten

De letterlijke vertaling van save the date is 'bewaar de datum'. Met een save the date kaart stel je je bruiloftsgasten op de hoogte van jullie trouwdatum. Omdat veel mensen een drukke agenda hebben raden wij aan op deze kaartjes circa 4 maanden tot een jaar voor de bruiloft te versturen. Zo kunnen je gasten deze datum vrij houden in de agenda.


Hoe ziet een save the date kaart eruit?

Een save the date kaart heeft geen vaste stijl. Maar je kunt met deze kaart wel alvast je gasten in de stemming en sfeer van jouw bruiloft laten komen. Kies dus een kaart die goed bij jullie én jullie bruiloft past. In de kaart vermeld je geen programma van de trouwdag. Mochten jullie in het buitenland willen trouwen dan vermeld je de trouwlocatie, anders hoeft dat niet. Wat je wel moet vermelden is de trouwdatum en vanaf hoe laat je gasten welkom zijn. Ook vermeld je jullie voor en achternaam en eventueel jullie adres. Misschien willen genodigden jullie wel een felicitatie kaart sturen. Genodigden die alleen op het avondfeest of receptie mogen komen, hoef je geen save the date kaart te sturen, zij hoeven immers niet de gehele dag vrij te houden.

Het grootste deel van alle trouwkaarten kun je online bestellen. Voor meer informatie, inspiratie en voorbeelden neem dan een kijkje op onze pagina 'Trouwkaarten'. 

 
Menu
Categorieën