Menu icon Home button

Decoratie - buiten bruiloft


Alles is geregeld voor jullie bruiloft. Jullie hebben de perfecte trouwlocatie gevonden, de trouwkleding is doorgepast, de bloemen zijn uitgekozen en het vinden van een professionele bruidsfotograaf is ook gelukt! Alleen er ontbreekt nog iets, de finishing touch… Yes! We hebben het over de decoratie. Met decoratie kun je je trouwdag een persoonlijk tintje geven. Je kunt voor de styling een bedrijf inhuren, maar je kunt ook lekker zelf aan de slag gaan. Hier lees je alles over de decoratie voor een buiten bruiloft. En dat voor ieder budget!

Decoratie voor een buiten bruiloft


Wijs je gasten de weg met een wegwijzer

Wegwijzers zijn niet meer weg te denken bij een buiten bruiloft. Dit is een superleuke trend dat vanuit Amerika is komen overwaaien. Met een wegwijzer wijs je je gasten de weg naar de ceremonie, het buffet of de photobooth. Trouwen jullie in Bohemian style? Ga dan voor de houten wegwijsbordjes. Aan de wegwijzers zit een touw waardoor je ze gemakkelijk kunt ophangen. Ben je zelf heel creatief aangelegd? Dan kun je de wegwijzers natuurlijk ook zelf maken. Voor inspiratie neem je een kijkje op Pinterest. 


Vaasjes met verse bloemen

Verse bloemen zijn onmisbaar op jullie bruiloft. Bloemen zijn mooi, geven een romantische sfeer en zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. Versier de tafels met leuke vaasjes met verse bloemen of hang de vaasjes aan de ceremonie stoelen. De vaasjes kun je heel gemakkelijk zelf maken. Vraag je familie en/of vrienden of zij glazen potjes voor je willen sparen. Deze potjes kun je versieren met leuke hartjes, touw etc. Vervolgens kan de bloemist deze vaasjes voor je vullen met de bloemen die jij wilt en die natuurlijk ook weer bij het bruidsboeket passen. 

Vaasjes met verse bloemen
 

Bruiloft bordjes

Naast de wegwijzers, zijn er ook nog heel veel andere leuke bordjes verkrijgbaar. Het leuke aan bordjes op je bruiloft is de veelzijdigheid ervan: je kunt ze namelijk decoreren en stylen naar jouw wensen! Kies je voor de houten bordjes of wil je juist krijtborden? Op deze borden kun je bijvoorbeeld het dagprogramma kenbaar maken aan je gasten. Maar er zijn nog veel meer originele tekstborden en hangers voor jullie onvergetelijke bruiloft te verkrijgen. Denk aan hangers met de tekst Mr. & Mrs. en Bride & Groom. Zo kan iedereen zien dat jullie een kersvers bruidspaar zijn!


Lampionnen

Lampionnen zijn echt niet meer weg te denken bij een buiten bruiloft. Lampionnen geven een romantische sfeer aan iedere trouw- en feestlocatie. Voor een speels effect kun je verschillende maten papieren lampionnen gebruiken. ’s Avonds kun je de lampionnen verlichten met ledlampen. Dit geeft een mooi licht en je hebt geen last van brandgevaar. De lampionnen kun je met visdraad of touw aan tenten of bomen hangen. 

Lampionnen op je bruiloft
 

Ballonnen en slingers

Op een huwelijksfeest horen natuurlijk mooie slingers. Er is namelijk niets zo feestelijk als een prachtige slinger. Denk aan sierlijke slingers met hartjes en duifjes, maar er zijn ook slingers verkrijgbaar met diverse teksten. De slingers zijn weer goed te combineren met harten ballonnen. Ballonnen zijn in diverse afmetingen en kleuren verkrijgbaar. Zo is er voor ieder wat wils!


Pompons

Pompons zijn papieren bollen die een heel feestelijk effect geven. Gebruik verschillende maten pompons op je bruiloft om een speels en feestelijk effect te creëren. Je kunt de pompons met mooie gekleurde linten of jute touw ophangen.  

Entertainment op je bruiloft


Photobooth huren

Voor overdag hebben jullie een bruidsfotograaf die alle bijzondere momenten vastlegt, maar ’s avonds is deze niet altijd aanwezig. Daarom is het leuk om een photobooth te huren. Het levert namelijk superleuke plaatjes op! Photobooths zijn er in veel verschillende soorten en maten. Van volkswagenbusjes / caravans of fotohokjes tot een fotopaal met retrolook. De foto’s worden direct afgedrukt, dus hebben je gasten ook een leuk aandenken om mee naar huis te nemen. 

Zoals je hebt kunnen lezen is er veel mogelijk op het gebied van decoratie. En het hoeft ook helemaal niet duur te zijn! Dus ook wanneer jullie weinig budget voor de decoratie overhouden, kun je de locatie alsnog sfeervol aankleden. Door heel veel zelf te regelen en te maken, bespaar je veel geld. Succes!

Foto’s: Lex Ensing Photography


Aanbieders met de leukste decoratie voor een buiten bruiloft:

 
Menu
Categorieën