Menu icon Home button

Bruidstaarten trends


Voor de mooiste dag van je leven zoek je natuurlijk een bijzondere bruidstaart, helemaal in de stijl van jouw bruiloft. Steeds meer bruidsparen stappen af van de traditionele bruidstaart en kiezen bijvoorbeeld voor een bruidstaarten buffet. Maar wat zijn de echte bruidstaarten trends? In dit artikel hebben we 8 trends voor je op een rij gezet. 

Bruidstaarten trends in 2018


1. (Semi) Naked Cakes

De (semi) naked cake was voorheen al een trend, maar dit blijft ook een trend in de jaren er na. De naked cake wordt versierd met prachtige bloemen en vers fruit. Er worden alleen pure ingrediënten gebruikt en weinig toevoegingen, perfect voor bruidsparen die niet zo van botercrème houden. Er wordt alleen een dunne laag botercrème tussen de taartlagen aangebracht om ze aan elkaar vast te plakken. Bij een semi naked cake komt er een heel dun, haast doorzichtig, laagje over de taart heen. De (semi) naked cake wordt veel gebruikt op bohemian, festival en buiten bruiloften. Ook is de naked cake een populaire taart voor sweet tables.

Naked Cake
Foto: Taart je Taart


2. Metallic bruidstaarten

Ook stamt de Metallic bruidstaart uit het rijtje trends rond 2018. Maar ook dit is toch wel een blijvertje. Mooie strakke lijnen en een prachtige metallic-look zorgen voor een taart met glamour. Van goud tot zilver en alles er tussenin. Wil je de taart een extra romantisch tintje geven? Laat de bruidstaart decoreren met mooie bloemen. 

Metallic bruidstaart
 


3. Drip cakes

Deze trend is bijna niet meer weg te denken. Drip cakes zijn echt prachtig en uniek. De drip is meestal van chocolade ganache of karamelsauce gemaakt. Dit wordt rijkelijk over de bovenkant van de bruidstaart gegoten om dan langzaam over de rand van de taart te glijden. Ga voor donkere chocolade over een witte botercrème of kies juist een vrolijk gekleurde witte chocolade ganache. Deze trend is ook goed te combineren met bijvoorbeeld een naked cake of metallic look. 

Drip Cake
Foto: Sam en Nel's Taarten


4. Marmer

Marmer was vooral hot in de jaren 70, maar is de laatste jaren weer helemaal hot! Vooral de marmeren bruidstaart met verschillende (heldere) kleuren is een favoriet. Verzacht de look met mooie bloemen of maak de taart glamoreus met eetbaar goudblad. Wij kunnen in ieder geval onze ogen er niet van af houden!

Marmer bruidstaart
Foto: Sweet Vibes
 

5. De witte bruidstaart

De witte bruidstaart is klassiek en stijlvol en blijft een trend voor op jullie bruiloft. Geef een uniek effect aan de taart met subtiele 3D accenten in dezelfde witte kleuren of laat wat bladzilver toevoegen voor een prachtig resultaat!

Witte bruidstaart
Foto: B'elle


6. Romantische bruidstaart met pastelkleuren

Bij een romantische dag hoort een romantische bruidstaart. Pastelgekleurde bruidstaarten zijn helemaal hot, hoewel deze toch wel trendgevoelig zijn! Het waait eigenlijk een beetje met de mode mee. Maar je gasten worden er in iedergeval helemaal happy van. Denk aan zacht roze, baby-blauw of een zonnige gele taart. Maak de taart extra romantisch met bloemen en andere decoratie. 

Romantische bruidstaart
Foto: TaartendooS


7. Zwarte bruidstaart met opvallende details

Houden jullie wel een beetje van opvallend? Dan is dit de trend voor jullie! Een zwarte taart trekt namelijk alle aandacht. En nee deze trend is echt niet alleen voor gothics. Wil je de taart een uniek effect geven? Voeg dan bloemen in een gekleurde of in een andere leuke tint toe. Kiezen jullie voor een fondanttaart? Ga dan voor een gestreepte zwart-wit taart, lekker trendy en super chique. 

Bruidstaart zwart wit
Foto: Micha & Diana's Pâtisserie


8. Bruidstaart met geometrische vormen

Dit is de trend voor kunstenaars en andere creatieve mensen. Geometrische vormpjes geven een speels effect aan de trouwtaart. Je kunt naast de driehoeken natuurlijk ook kiezen voor cirkels, diamanten of een leuke mix hiervan. En wat dacht je van 3D strepen in verschillende richtingen? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Bruidstaart met geometrische vormen
 

 
Menu
Categorie├źn