Menu icon Home button

De trouwtaart


Na de huwelijksvoltrekking is het dan eindelijk tijd voor het eerste deel van het bruiloftsfeest.. het aansnijden van de trouwtaart. Alle officiële onderdelen waren uiteraard een bijzondere en onvergetelijke ervaring, maar als het moment eenmaal daar is om de trouwtaart aan te snijden, ben je vast en zeker ook wel blij dat de feestelijkheden gaan beginnen. 


De trouwtaart in de hoofdrol als je gaat trouwen

In een ander item in deze website schreven we al dat de trouwtaart een belangrijke rol speelt als jullie gaan trouwen. Want het is dus het eerste moment van de dagbruiloft. En tevens zijn de ogen van alle bruiloftsgasten op de taart gericht als jullie de huwelijkstaart aansnijden. Maar niet alleen de ogen van de gasten staan op scherp... ook de lens van de bruidsfotograaf en de camera van de videograaf staan op scherp om de trouwtaart voor eeuwig vast te leggen in jullie herinnering. Je zult begrijpen dat als je gaat trouwen ook de bruidstaart heel even een hoofdrol vervult tijdens jullie huwelijksfeest.
​Cupcakes en bruiloftkoekjes 

Mocht je juist eens iets anders willen dan de traditionele trouwtaart, dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld feestelijke cupcakes of een bruidsijstaart als afsluiting van het huwelijksdiner. Cupcakes gaan overigens ook uitstekend samen met de traditionele taarten. Een nieuwe traditie bij trouwen zijn de bruiloftkoekjes. Op de trouwen website van onze collega's van The Perfect Wedding vind je een inspirerend item over de bruiloftkoekjes als nieuwe trend in trouwen. 


Traditie van de trouwtaart

De trouwtaart kent een lange traditie. Al sinds jaar en dag is dit fenomeen niet meer weg te denken bij een huwelijk. Lees ook ons item over de traditie van de bruidstaart en laat je zo inspireren over dit onmisbare onderdeel van jullie trouwdag.


Foto's van al deze prachtige trouwtaarten zijn van Cake Affair


Aanbieders van trouwtaarten

Taarten en cupcakes worden door zeer uiteenlopende specialisten gemaakt en gecreëerd. Voor de trouwtaart kun je terecht bij de traditionele banketbakker, bij een patissier, ijssalon voor de bruidsijstaart, en de specialisten die niets anders doen dan het maken van de meest uiteenlopende taarten en cupcakes. 
Klik op de afbeelding hieronder voor de beste aanbieders van trouwtaarten. 


 
 
Menu
Categorieën