Menu icon Home button

Regen op de trouwdag


Voordat jullie gaan trouwen kun je alles nog zo tot in perfectie regelen, maar er is 1 onderdeel dat zich niet laat plannen... het weer! En uitgerekend het weer is bepalend voor de belevenis van de trouwdag en ook voor de fotoreportage en de trouwfilm achteraf. En zeker als jullie de trouwceremonie buiten hebben gepland.

regen als jullie trouwen


Regen? Leuk!

We kunnen het weer dus niet sturen, maar we kunnen ons er wel goed op voorbereiden, zodat het geen negatieve invloed op de trouwdag zal hebben . Als je er op de juiste wijze mee om gaat, dan kan het zelfs voor leuke momenten en bijzondere plaatjes zorgen. En als je de wind en regen op jullie trouwdag hebt ingecalculeerd, dan zal je later op de fotoreportage en trouwfilm zien dat het ook niet ten koste van jullie stemming en de lachende gezichten van de gasten is gegaan. Zorg er dus voor dat slecht weer op de trouwdag zoveel mogelijk wordt omgezet naar een positief element.


Bestaande trouwlocatie

Mocht je kiezen voor een bestaande trouwlocatie, dan hebben zij hier wellicht ook wel back-up plannen voor slecht weer. Informeer hier in een vroeg stadium naar, bij voorkeur in het eerste gesprek, zodat het achteraf niet voor verrassingen zal zorgen voor de kosten van de trouwdag/locatie. En je mag er vanuit gaan dat de locatiehouders hier ook wel ervaring mee hebben, dus wellicht dat zij jullie ook nog van praktische tips kunnen voorzien.


Vrije trouwlocatie

Vieren jullie de huwelijksvoltrekking of bruiloft op een eigen locatie dan moet je dus zelf een plan B opstellen voor diverse weersgevoelige onderdelen. 
Naast de trouw en feestlocatie moet je zelf denken aan het moment dat jullie vanuit huis (met bijpassende paraplu, in de trouwauto stappen om naar de eerste locatie te rijden.  Heb je gerekend op een ceremonie in de buitenlucht, dan zal een partytent of ad hoc uitwijkmogelijkheid naar binnen hiervoor een oplossing kunnen zijn.

Poetsen

Denk eventueel ook aan poetsdoeken voor jullie schoenen. En ook een schone oplossing voor de trouwauto als je plannen hebt om deze bij de reportage te betrekken, of juist niet oppoetsen omdat je zojuist de omstandigheden van de trouwdag goed weergeeft.

Trouwfoto’s in de regen

Overleg ook met jullie bruidsfotograaf  hoe deze omgaat met een weddingshoot in de regen. Uiteraard kun je de trouwreportage verplaatsen naar een overdekte locatie of binnenlocatie. Maar een korte en vrolijke shoot in de regen is wel een hele leuke toevoeging aan de weergave van de trouwfoto’s en de trouwfilm.
Vraag de fotograaf ook naar zijn of haar ervaringen met een trouwdag bij slecht weer. Hier zullen ongetwijfeld nog enkele bruikbare tips uitkomen.

Mocht je voor een luxe trouwauto hebben gekozen, die ook deel gaat uitmaken van de fotoreportage, dan zou je vooraf aan de verhuurder kunnen vragen of er een mogelijkheid is om de auto schoon op de foto te kunnen krijgen,… Als je dat zelf wilt uiteraard, want de sporen die het slechte weer tijdens het rijden op de auto achterlaat, passen ook wel weer binnen het gehele plaatje van de trouwdag.


Enkele last-minute tools die onmisbaar zijn als er regen voorspeld wordt op jullie trouwdatum.

  • Mogelijkheid voor een feesttent of partytent met de nodige toebehoren en overdekte plek voor de muziek en catering
  • Leuke hippe rubberlaarzen (leuk voor de foto’s in de regen)
  • Regenjassen, capes, e.d.
  • Paraplus (hiervoor zijn mooie trouwparaplu’s beschikbaar zoals hartenparaplu’s, duo-paraplu, betaalbare transparante paraplu’s voor jullie gasten, etc...)
  • Waterbestendige buitendecoratie
  • Poetsdoeken voor schone schoenen e.d.
  • (Waterproof) Make-up, fohn, e.d.
  • Reservekleding
 
Menu
Categorie├źn