Menu icon Home button

Het kopen van het trouwpak


Jullie zijn vast al volop bezig met de voorbereiding van jullie voorgenomen huwelijk. Jouw a.s. bruid heeft misschien al wel mooie trouwkleding uitgekozen, maar de bruidegom moet er natuurlijk ook fantastisch uitzien op die ene bijzondere dag. In dit artikel hebben we het ook regelmatig over de trouwjurk, maar mochten jullie beiden een trouwpak dragen dan kun je deze uiteraard mooi samen aanschaffen en optimaal matchen. 


Trouwpak uitkiezen

Wanneer ga je het trouwpak kopen?

De zoektocht naar jouw trouwpak begint hier. Je kunt het beste ongeveer 9 maanden voor de bruiloft beginnen met de zoektocht naar een trouwpak. Dan heb je voldoende tijd om het perfecte kostuum te vinden en raak je niet in de stress. In sommige winkels kun je zonder afspraak terecht voor het uitzoeken van een trouwpak, maar hou er dan wel rekening mee dat het wel druk in de winkel kan zijn. Dus je kunt het beste een doordeweekse dag uitzoeken wanneer het niet zo druk in de winkels is, zodat jij op gemak een trouwpak kunt uitzoeken. Of als jij je keuze hebt gemaakt bij welke winkel jij je trouwpak wilt kopen, maak dan een afspraak, zodat het personeelslid echt even de tijd voor je kan nemen.


Op zoek naar een trouwpak

Tips voor het kopen van een trouwpak

Voordat je op zoek gaat naar een trouwpak, is het misschien wel handig dat je ongeveer weet wat voor trouwpak je wilt hebben. Welke kleur, stof, stropdas, etc. Maar hou er rekening mee dat het trouwkostuum wel bij de trouwjurk past. Vraag een stukje stof van de jurk en neem deze mee zodat de professionals in de trouwpakkenwinkel jouw beter kunnen helpen met het uitzoeken van een uniek pak. 


Vermeer TrouwpakkenFoto: Vermeer Trouwpakken


Wie neem je mee bij het uitzoeken van het trouwpak?

Het mooiste is dat jij je trouwpak helemaal geheim houd voor de bruid, want ik denk dat jij de trouwjurk ook niet mag zien voor de bruiloft. Je kunt je moeder of je schoonmoeder meenemen, of allebei natuurlijk. Moeders willen graag betrokken zijn bij de voorbereiding, dus op deze manier betrek je ze er al wat bij ;-). Waarschijnlijk is de (schoon)moeder ook mee geweest om de trouwjurk uit te kiezen, dus zij kan ook goed advies geven of het wel of niet bij de jurk past. Ze kan natuurlijk ook het winkelpersoneel doorgeven wat voor trouwjurk de bruid heeft of een foto meenemen van de jurk. Zo kan het perfecte trouwpak uitgekozen worden.


Waar let je op bij het kiezen van een trouwpak?

Zorg ervoor dat alles bij elkaar past, zoals het overhemd, trouwschoenen, riem, das en manchetknopen. Misschien is het handig en prettiger dat je alles in dezelfde winkel koopt. Dan kun je gelijk zien dat alles mooi bij elkaar past. Zorg ervoor dat je riem en de trouwschoenen dezelfde kleur hebben en let er ook op dat je sokken de kleur van het pak of de schoenen heeft. Zorg er ook voor dat je een strakke boxershort draagt onder het trouwpak, hiermee voorkom je dat je de lijnen van het ondergoed ziet onder trouwpak. Als je je trouwpak moet vervoeren, gebruik daarvoor altijd een kledinghoes, zodat je er zeker geen vlekken in krijgt, want je wilt niet dat er gelijk met een reinigingsmiddel je trouwpak behandeld moet worden. Of dat het hierdoor helemaal verpest wordt.

Trouwpak trend 2017


Ben je er nu klaar voor om een trouwpak te kopen?

Wij hopen dat je wat aan deze praktische tips hebt gehad, maar vergeet niet dat je je het beste kunt laten adviseren door een specialist in trouwpakken. Zij kunnen namelijk gelijk zien wat echt bij jou past. Wij hebben de beste trouwpak specialisten voor je op een rijtje gezet:
 
Menu
Categorie├źn