Menu icon Home button

De stropdas bij het trouwpak


Het vinden van de juiste stropdas bij het trouwpak lijkt vrij simpel, maar daar komt nog wel het een en ander bij kijken. Wat is de kleur en stijl van het trouwpak van de bruidegom, de kleur van het overhemd, de bruidskleding + accessoires van de bruid, thema van de bruiloft, dresscode, etc. Dus... welke kleur en type stropdas past in jullie totaalplaatje??

Het makkelijkste is natuurlijk dat je de stropdas tegelijk koopt met het trouwpak in dezelfde winkel. Maar misschien is juist net die ene stropdas niet verkrijgbaar. Als je dan dus verder op zoek gaat voor de das, strik of pochet, neem dan wel je trouwkostuum mee, want beiden moeten uiteraard wel matchen. Alles draait op de trouwdag tenslotte ook om de juiste match... Let er trouwens ook op dat de stoffen goed bij elkaar passen en dat de stropdas goed naar beneden hangt. Meestal is dit het geval bij een diagonaal gesneden stropdas. Let ook op de lengte van de stropdas, want het breedste deel van de stropdas moet op de tailleband van de broek vallen. Gebruik tijdens de trouwdag geen dasspeld. Dat past niet binnen de etiquette bij trouwen en is overigens ook niet meer van deze tijd!

Foto: Solo Per Lui


Laat zien wie tot je intieme familie en vrienden hoort met een stropdas

Het een leuk idee om op je trouwdag je naaste familie en je allerbeste vrienden dezelfde stropdas te laten dragen. Of de getuigen en bruidsjonkers. Dit is niet alleen heel erg mooi om te zien, maar je naaste familieleden en vrienden zullen vereerd zijn en  het ook geweldig vinden om juist dezelfde kleur te dragen. Voor alle gasten die op jullie huwelijksfeest komen is het ook duidelijk wie tot jouw familie en beste vrienden behoort. Tegenwoordig zijn er ook vele thema bruiloften, deze zijn helemaal hot! Ook met een thema kun je spelen met de kleuren en soorten stropdassen.


Een goed trouwkostuum is pas écht compleet als de stropdas goed bij het pak past en dat deze goed valt. Je wilt natuurlijk wel goed voor de dag komen op deze bijzondere dag. Maak een pasafspraak bij onze partners met de mooiste trouwpakken en stropdassen en laat je adviseren.

 
Menu
Categorie├źn