Menu icon Home button

Bruidsmake-up op je trouwdag


Op je trouwdag wil je er natuurlijk van top tot teen goed uitzien. Je wilt een stralende bruid zijn die dag. Er prachtig en stralend uit zien is niet alleen met een mooie trouwjurk aan, om het plaatje compleet te maken is een schitterende bruidsmake-up niet meer weg te denken die dag. De bruidsmake-up moet passen bij je jurk, het bruidsboeket en niet te vergeten je bruidskapsel.


Bruidsmake-up door visagist


Kies voor een professionele visagist

Je uitstraling wordt voor een deel bepaald door de bruidsmake-up, daarom is het belangrijk dat je een professionele visagist in handen neemt voor je trouwdag. Zij kan jou als geen ander het beste adviseren welke kleuren en welke producten geschikt zijn voor jou. Ook wordt er met professionele make-up gewerkt die de hele dag goed zal blijven zitten, zelf als er een traantje weggepinkt moet worden.
 

Gewoon bij je thuis

Je kunt je bruidskapsel en de bruidsmake-up laten verzorgen in desbetreffende salon, maar er zijn veel bruidsvisagisten die op de trouwdag bij jou thuis komen of zelfs op de trouwlocatie. Er worden ook complete bruidsarrangementen aangeboden, waarbij je voor het avondfeest een compleet nieuwe make-up kunt laten aanbrengen. Zelfs het bruidskapsel kun je feestproof laten maken! Niet alleen kunt je laten opmaken door de visagist, maar ook je familie, getuigen of zelfs de ceremoniemeester kunnen zich in de ochtend laten opmaken door de visagist. Bespreek dit wel vroegtijdig.


Foto: Katinka Jarabik Visagie
 

Proefmake-up

Voordat de grote dag daar is, kun je eerst een proefmake-up laten aanbrengen en een proef bruidskapsel laten maken. Vaak wordt er dan een kleuren test gedaan om te zien welke kleuren je het beste staan. Tijdens een proefmake-up kun je ook alvast al je wensen kenbaar maken. Aan de hand van jouw wensen en de kleuren test wordt er een proefmake-up aangebracht. Dit wordt meestal 4 tot 6 weken voor de trouwdag gedaan.
 

Airbrush make-up

Wil jij op je trouwdag geen dikke laag foundation, maar wel een mooie egale huid? Dan zou je voor Airbrush make-up kunnen kiezen. De make-up wordt met de airbrush op je huid gespoten i.p.v. met sponzen, vingers of borstels. Het zorgt voor een mooie egale huid, zonder strepen of zichtbare poriën. Het geeft een hele natuurlijke look en is in iedere huidskleur beschikbaar. Het blijft 12 uur goed zitten en het geeft niet af, dus je hoeft niet bang te zijn dat er make-up sporen op je trouwjurk komen. Je kunt er zelfs een tattoo mee verbergen als je dat wilt. Airbrush make-up is hypo allergeen en is ook te gebruiken bij een moeilijke huid met bijvoorbeeld acne of couperose. 

Airbrush make-up
Foto: Bruid & Beauty Nederland


​Wimperextensions

​Sprekende ogen krijg je met wimperextensions, je ogen lijken groter, openen je gezicht en versterken je uitstraling. wimperextensions zijn een soort nep wimpers die aan je eigen wimpers of oogleden worden vastgemaakt, je eigen wimpers worden hierdoor verlengd waardoor je een schitterende look krijgt. De uitkomst als je niet tevreden met je eigen wimpers bent. Je wilt op je trouwdag geen ontevreden gevoel over je uiterlijk hebben toch? Wimperextensions is op het moment dé trend en geeft mooie natuurlijke wimperverlenging en een glamoureuze look. Dat wil jij toch ook op je trouwdag? 

wimperextensions


Prijzen van de bruidsvisagie

Er zijn vele mogelijkheden, maar alles hangt toch af van jouw budget. De prijzen variëren nogal in bruidsvisagie. Dit heeft allemaal te maken met de behandeling (eenvoudig of uitgebreid) en met de kwaliteit van de producten die worden gebruikt en het niveau van de visagist. Zo wordt een eenvoudige behandeling al aangeboden vanaf € 75,-, Uiteraard is het dan niet bij je huis. Voor een professionele bruidsvisagie bij je thuis beginnen de tarieven met zo'n € 100,- tot € 150,-. Daar is de proef bruidsmake-up niet bij in begrepen, daar worden extra kosten voor berekend. Professionele bruidsmake-up is duur maar het resultaat mag er dan ook zijn. Je kunt ook voor een compleet bruidsarrangement gaan kiezen. De kosten hiervoor variëren tussen de € 200,- tot € 500,-. Als je hiervoor kiest, is er zelfs de mogelijk dat de hele dag een visagiste beschikbaar is om je make-up bij te werken, bijvoorbeeld voor de bruidsreportage of de feestavond. 


De beste visagisten voor de bruidsmake-up:

 
Menu
Categorieën