Menu icon Home button

Trouwvervoer kiezen


Het is zover. De trouwdatum staat vast en de trouwlocatie is gekozen. En wellicht hebben jullie ook al enkel andere onderdelen uitgezocht of vastgelegd. In ieder geval begint nu het grootste en meest lastige deel van de voorbereiding op het trouwen en de bruiloft. En een van die dingen is het kiezen van het trouwvervoer


Pas op voor valkuilen

Allereerst moet je zorgen dat je niet in een vroeg stadium van de planning voor de trouwdag in een van de bekende valkuilen trapt. Want misschien heb jij al wel eens gezegd dat je graag wilt trouwen in een te gekke Mini cabrio of zo’n vintage Volkswagen busje. Of ziet jouw partner zo’n stoere Hummer wel zitten als trouwauto… Maar dan ga je toch echt te snel. Want het trouwvervoer speelt niet alleen een belangrijke rol tijdens de trouwdag, maar ook nog jaren lang er na. 

Foto: Rolls Rent


Daar komt de bruidegom

Het begint allemaal als de bruidegom op de trouwdag met het trouwvervoer komt aanrijden om zijn a.s. bruid voor de laatste keer officieel van haar ouderlijk huis af te halen om de bruid daarna niet alleen in de trouwauto te laten stappen maar ook voor goed in zijn leven. Dit is een emotioneel moment waarbij de fotograaf klaar staat om o.a. het trouwvervoer op de foto te vereeuwigen. En ook de videograaf laat z’n camera al volop draaien als de bruidegom komt aanrijden, tot het moment dat de bruid waarschijnlijk voor het laatst met haar eigen achternaam het vertrouwde honk verlaat. Ook deze trouwfilm legt alle gebeurtenissen voor eeuwig vast. Een belangrijk moment dus om het juiste trouwvervoer te kiezen dat niet alleen past bij jullie smaak, maar ook bij de stijl van de trouwdag en het huwelijksfeest.


Foto: Stalhouderij Biessum
 

Eerst het thema of de stijl van de trouwdag, daarna het trouwvervoer

Om de trouwauto, de trouwkoets of misschien wel de scooter of motor in het totaalplaatje van de trouwdag te laten passen, zorg je dat eerst de stijl, thema, themakleur, decoratie, dresscode e.d. vast ligt. Want bij een vintage of bohemien thema hoort toch echt ander trouwvervoer dan bij een white wedding of ander hypermodern thema waarin jullie gaan trouwen. Het lijkt overigens wel een spoedcursus trouwvervoer kiezen dat we je hier geven.
 

All-in the family

Denk ook na wie er vervoerd moet worden met het trouwvervoer. Alleen jullie als bruidspaar, of gaan er bruidskinderen of eigen kinderen mee in de trouwauto? Of wellicht wil je heel graag dat er ouders mee gaan bij jullie in de trouwauto? Dan zou een limousine of verlengde Hummer een stijlvolle uitkomst zijn. Allemaal belangrijke feiten waar je eerst over na moet denken voordat je het trouwvervoer kunt uitzoeken.

Foto: Van Delden Limousine Service


Zelf rijden in de trouwauto

​Er zijn ook mogelijkheden om zelf in de trouwauto te rijden. Informeer daarvoor eerst bij het verhuurbedrijf voordat je een afspraak maakt. Denk je daarbij wel aan het thuiskomen na de bruiloft? Proost!
 

Ludiek trouwvervoer

​Er zijn ook veel ludieke en afwijkende mogelijkheden die vaak uitstekend passen bij een themabruiloft of een eigen stijl van trouwdag. Vertrek je bijvoorbeeld vanaf de boerderij of kies je voor een plattelandsthema dan past een tractor als trouwvervoer uitstekend in het geheel. Zo kunnen ook 2 prachtig versierde fietsen voor een uniek plaatje zorgen, of een vrachtwagen, motor of scooter…
Of het allemaal wel even comfortabel is laten we hierbij maar in het midden. Het zal in ieder geval een prachtig plaatje opleveren voor alle bruiloftsgasten, de bruidsfotograaf en de videograaf. 
 

De bruiloftsgasten

Brengen jullie de hele trouwdag door met een select gezelschap, dan kun je er voor kiezen om ook voor de bruiloftsgasten vervoer te regelen. Dat hoeft dan geen stoet met luxe trouwauto’s te zijn, maar kan heel mooi in een klassieke trouwbus of Amerikaanse schoolbus. Ook een paardentram brengt qua gezelligheid een flinke toegevoegde waarde. En je kunt er tevens voor kiezen om ook zelf in te stappen bij jullie familie en vrienden. Volop mogelijkheden dus als het om het trouwvervoer gaat.Foto: 123 Trouwauto


Bekijk het aanbod

Kijk hier op TrouweninNederland.nl in ieder geval in de categorie Trouwvoer naar het totale aanbod trouwvervoer waar jullie uit kunnen kiezen. Als jullie huwelijkse vervoersmiddel hier niet tussen staat dan bestaat het waarschijnlijk niet! Veel succes bij de zoektocht en vooral ook veel plezier.
 
Menu
Categorieën