Menu icon Home button

Trouwen met kerst: kan dat?

Er is niets magischer dan de kerstdagen. Allemaal bij elkaar. Lekker eten. Mooie cadeaus en hopelijk ook nog eens een laagje sneeuw. Een magisch gezicht. Maar hoe zou het zijn om de feestdagen nóg mooier te maken en op die dagen ook nog eens te trouwen? Dat is zeker niet in alle landen vanzelfsprekend. In sommige landen is het zelfs verboden. In Nederland hebben we mazzel en is dit niet het geval. Zorg er wel voor dat je je locatie heel snel vastlegt. Trouwen met kerst is namelijk erg populair en voordat je het weet grijp je mis. Als je weet dat je wil gaan trouwen met kerst, dan moet je dit nu al boeken en kan je waarschijnlijk pas over één of twee jaar terecht. Je moet er iets voor overhebben, maar dan heb je wel echt het trouwfeest van je dromen! Is het ook jouw wens om ooit met kerst te trouwen? En ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden of hoe je dit het beste kunt ‘inrichten’? Maak dan gebruik van de volgende tips en creëer samen de dag van jullie dromen met kerst.

 

Kerstcadeau 

Trouwen met kerst vraagt ook om een mooi kerstcadeau. Maak er een traditie van om tijdens jullie trouwdag een mooi sieraad cadeau te doen aan haar. Met elk jaar een mooi nieuw juweel in teken van het huwelijk, geniet je echt van het beste kerstcadeau voor vrouwen. Inclusief de belofte om voor altijd bij haar te blijven. 

Mooie decoraties

Het fijne van trouwen met kerst is dat je helemaal los kunt gaan met decoraties. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden! Houd er wel rekening mee dat het gedurende de kerstdagen al heel snel donker wordt. Soms al rond het diner. Daarom is het ook belangrijk dat er aan voldoende verlichting wordt gedacht op de locatie. Je kunt er eventueel voor kiezen om in de stijl van de feestdagen te blijven en allemaal kerstbomen met heel veel lampjes te plaatsen, maar dit is wel ontiegelijk veel werk. Je kunt ook kerstboomlampjes als een soortement slinger ophangen. Dat maakt de locatie direct een stuk sfeervoller.
 

Stuur op tijd de uitnodigingen

Je naasten zullen vast wel komen. Dit zijn vaak ook de mensen die je normaal gesproken al tijdens de Kerstdagen ziet. Bedenk wel goed dat familie en vrienden die verder weg staan waarschijnlijk al ver van tevoren plannen maken. Als je deze mensen er echt graag bij wil hebben, is het belangrijk dat je op tijd de uitnodigingen verstuurt. Doe dit minimaal een jaar van tevoren. Ook leuk om dat dit jaar bijvoorbeeld al met een kerstkaart te doen. Zo kan iedereen hier ruim van tevoren rekening mee houden.

Nog leuker is het om jullie huwelijk gewoon heel intiem met enkel de naasten te houden. Zie het als een intiem luxe kerstfeest met jullie ceremonie als kers op de taart.
 

Controleer wie jullie kan trouwen

Denk niet dat je tijdens de feestdagen eenvoudig in het gemeentehuis kunt trouwen. In de meeste plaatsen is het gemeentehuis tijdens de feestdagen gesloten. Vraag dit daarom vroegtijdig na zodat je hier zeker van bent. Wel is het mogelijk om zelf een BABS te regelen die jullie op een andere locatie wil trouwen. De feestdagen behoren wel tot één van de populairste trouwdatums van het jaar, dus het is belangrijk om op tijd te zijn.
 
Menu
Categorie├źn