Menu icon Home button

Trouwen met kerst: kan dat?

Er is niets magischer dan de kerstdagen. Allemaal bij elkaar. Lekker eten. Mooie cadeaus en hopelijk ook nog eens een laagje sneeuw. Een magisch gezicht. Maar hoe zou het zijn om de feestdagen nóg mooier te maken en op die dagen ook nog eens te gaan trouwen? Dat is zeker niet in alle landen vanzelfsprekend. In sommige landen is het zelfs verboden. In Nederland hebben we mazzel en is dit niet het geval. Er zijn wel enkele uitzonderingen op, maar daar hebben zeker respect voor.


Trouwlocaties voor de kerst

Zorg er wel voor dat je de trouwlocatie heel snel vastlegt. Trouwen met kerst is namelijk best wel populair en voordat je het weet grijp je dus mis. Als je weet dat je wil gaan trouwen tijdens de kerstdagen, dan moet je alles en iedereen al snel boeken. De kans is groot dat je waarschijnlijk pas over één of twee jaar kunt trouwen op deze magische data. Je moet er iets voor over hebben, maar dan heb je wel echt het trouwfeest van je dromen! Is het ook jouw wens om ooit tijdens kerstmis of op andere dagen te trouwen in de winter? En ben je benieuwd waar je rekening mee moet houden of hoe je dit het beste kunt ‘inrichten’? Maak dan gebruik van de volgende tips en creëer samen de dag van jullie dromen tijdens de kerst.

 

Kerstcadeau 

Trouwen met kerst vraagt ook om een mooi kerstcadeau. Maak er een traditie van om tijdens jullie trouwdag een mooi cadeau te schenken, een mooi sieraad bijvoorbeeld. Met elk jaar een mooi nieuw juweel in teken van jullie trouwdag, geniet je echt van het beste kerstcadeau voor vrouwen en voor mannen uiteraard, want die houden ook wel van een mooi sieraad op z'n tijd. En je kunt dan ieder jaar mooi de belofte naar elkaar uitspreken om voor altijd bij elkaar te blijven als je het sieraad geeft. 

Mooie decoraties

Het fijne van trouwen tijdens de kerst is dat je helemaal los kunt gaan met decoraties. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden! Houd er wel rekening mee dat het gedurende de kerstdagen al heel snel donker wordt. Soms al rond het diner. Daarom is het ook belangrijk dat er aan voldoende verlichting wordt gedacht op de locatie. Je kunt er eventueel voor kiezen om in de stijl van de feestdagen te blijven en allemaal kerstbomen met heel veel lampjes te plaatsen, maar dit is wel ontiegelijk veel werk. Je kunt ook kerstboomlampjes als een soortement slinger ophangen. Dat maakt de locatie direct een stuk sfeervoller.
 

Stuur op tijd de uitnodigingen

Je naasten zullen vast wel komen. Daar zijn vaak ook wel mensen bij die je normaal gesproken ook al tijdens de Kerstdagen ziet. Bedenk wel goed dat familie en vrienden die verder weg staan waarschijnlijk al ver van tevoren plannen maken. Als je deze mensen er echt graag bij wil hebben, is het belangrijk dat je op tijd de uitnodigingen verstuurt. Doe dit minimaal een jaar van tevoren. Ook leuk om dat dit jaar bijvoorbeeld al met een kerstkaart te doen. Zo kan iedereen hier ruim van tevoren rekening mee houden. Nog leuker is het om jullie huwelijk gewoon heel intiem met enkel de naasten te houden. Zie het als een intiem luxe kerstfeest met jullie ceremonie als kers op de taart.
 

Controleer wie jullie kan trouwen

Denk niet dat je tijdens de feestdagen eenvoudig in het gemeentehuis kunt trouwen. In de meeste plaatsen is het gemeentehuis tijdens de feestdagen gesloten. Vraag dit daarom vroegtijdig na zodat je hier zeker van bent. Wel is het mogelijk om zelf een trouwambtenaar te regelen die jullie op een andere locatie wil trouwen. De feestdagen zijn toch wel moeilijke dagen om een beschikbare trouwlocatie te boeken omdat er veel druk zijn met kerstdiners e.d. Mocht dat niet lukken dan kun je bij de gemeente waarin jullie gaan trouwen ook een vrije trouwlocatie aanvragen. Bij voorbeeld bij jullie thuis of een andere locatie waar geen drukke kerstactiviteiten op de agenda staan.

Joohoo!
 
Menu
Categorie├źn