Menu icon Home button

Tips voor jouw bruidsmake-up en bruidskapsel


Nu je dit artikel over de bruidsmake-up en het bruidskapsel leest, heb je kort geleden dus volmondig JA geroepen toen jouw partner je vroeg om te trouwen. En nu het huwelijksbootje al onderweg is naar jullie huisadres, heb je vast al ondervonden dat er heel veel geregeld moet worden voordat jij nogmaals volmondig "ja" kunt roepen naar jouw partner! 


Gefeliciteerd... en nu aan de slag.

Als bruid wil je straks op de trouwdag uiteraard stralen als een zonnetje. Je kunt hiervoor een afspraak maken bij een schoonheidsspecialist of make-up artist. Zij  zullen ongetwijfeld jouw huid professioneel reinigen en verzorgen met een masker. Hoe dat in z'n werk gaat zul je al ondervinden tijdens de proefmake-up sessie. Want dat is voor een unieke bruismake-up essentieel. Datzelfde geldt ook voor jouw bruidskapsel. Uiteraard kun je het ook allemaal zelf doen of laten doen door iemand uit jouw omgeving. In ale gevallen kun je in ieder geval wel een aantal tips gebruiken. 

Huidverzorging voor de bruid


Verzorging van de huid

De grote dag komt er dus aan. En jullie zijn het stralend middelpunt op deze bijzondere dag. Dit is dan ook het perfecte moment om jezelf extra goed te verzorgen. Verwen jezelf met de beste verzorgingsproducten. De huid is een kostbaar bezit en daarom is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. Er zijn veel verzorgingsproducten die je heerlijk laten ruiken en er mooi laten uitzien. Denk aan gezichtsverzorging, deodorant, voetverzorging, huidolie en bodylotion. En wil je je huid een mooie teint meegeven? Dan kun je kiezen voor een spray tan. Er zijn ook diverse tanning lotions en tanning creams op de markt voor een lekker kleurtje. En mocht er iets mis gaan, dan hoef je niet direct in paniek te schieten. Er is namelijk een tan-removal die het “bruine kleurtje” eenvoudig verwijderd. 


Hairstyling

Heb je al nagedacht over hoe jij jouw haar gaat stylen op de grote dag? Het bruidskapsel is wel een persoonlijke keuze maar is ook afhankelijk van verschillende factoren. Heeft de trouwjurk kenmerken waar je rekening mee moet houden, in welk seizoen ga je trouwen en welke stijl wil je uitstralen? En niet te vergeten: de lengte van je haar. Bohemian kapsels zijn helemaal van deze tijd! Denk hierbij aan een los kapsel met verschillende soorten vlechtwerken. Ook worden er in een bohemian kapsel vaak verse bloemen verwerkt.

Het is in ieder geval van groot belang om in de aanloop naar jullie trouwdag het haar goed te verzorgen. Jouw haar krijgt namelijk veel te verduren. We föhnen, kleuren en stylen je haar. Het kan hierdoor zwakker worden en beschadigd raken. Geef je haar dan ook wat het verdient. Denk aan een goede shampoo en conditioner. Is je haar beschadigd? Verzorg het dan met een haarmasker en een leave-in conditioner. En de krullenbollen onder ons die last hebben van pluishaar kunnen kiezen voor een fijn haarserum. 

Hairstyling bruid


De laatste trends voor de bruidsmake-up

Ben je in de voorbereiding op jullie trouwdag al aangekomen bij de bruidsmake-up? Je wilt waarschijnlijk zo dicht mogelijk bij jezelf blijven, maar het kan zeker  geen kwaad om de laatste trends te bekijken toch? We hebben hier de belangrijkste bruidsmake-up trends voor je op een rijtje gezet. .

 

Blijf dicht bij jezelf

In het huwelijk is het belangrijk dat je vooral jezelf blijft. Zo hoef je nooit een rol te spelen die niet bij je past. Datzelfde geldt ook voor de bruidsmake-up voor jouw "mooiste dag". Wanneer jijzelf altijd weinig make-up draagt, kan het verstandig zijn om ook op jouw trouwdag niet groots uit te pakken. Als je later de trouwfoto's terug kijkt is het fijn dat jij jezelf hierin herkent. Dat geeft in de tijd na jullie trouwdag een beter gevoel. Niet te veel make-up in dat geval, maar ook weer niet niet te weinig, waardoor jouw gezicht een natuurlijke uitstraling krijgt. Je gezicht krijgt net even dat beetje extra look waardoor je de hele dag zichtbaar blijft stralen!
 

 

Nautral make-up look

Volle wenkbrauwen

De wenkbrauwen zijn de finishing toch voor de bruidsmake-up. En eigenlijk ook wel voor het bruidskapsel. Mooie wenkbrauwen zijn een soort van verbinding tussen het haar en de make-up. Mocht je niet voor een make-up artist kiezen, laat dan in ieder geval wel jouw "bruidsbrauwen" door een professional verzorgen!


Gelukkig hebben we de foto's nog...

Als in een later stadium weer door jullie trouwalbum bladert, zul je blij zijn dat je veel aandacht heb besteed aan jouw beauty voor de trouwdag. Dit kan zijn dat je terug kijkt naar een bescheiden natural beauty of misschien wel een prachtige bruid bij wie een knallende make-up wel heel goed past. Hoe je het laat doen, dat bepaal je zelf. Als je er maar rekening mee houdt dat het een belangrijk onderdeel is voor één van de mooiste dagen van je leven.

 
Menu
Categorie├źn