Menu icon Home button

Soorten bruidsboeketten


Bruidsboeketten zijn er in vele verschillende vormen en maten. Voordat je een bruidsboeket gaat bestellen is het handig om eerst te kijken welk type bij jou past. Vanaf dat punt kun jj je laten adviseren welke bloemen verwerkt kunnen worden bij die vorm. Hierbij speelt de beschikbaarheid van de seizoensbloemen wel een rol. Hieronder vind je diverse soorten trouwboeketten.

Biedermeier bruidsboeket

Het biedermeier bruidsboeket is al jaren lang het meest gekozen bruidsboeket. Het wordt veel gemaakt met rozen, maar kan ook met diverse andere bloemen geschikt worden. De eigenschappen van het biedermeier bruidsboeket is dat het bolvormig is en dat de bloemen dicht bij elkaar gebonden zijn. De bloemen worden bij de biedermeier geschikt in cirkelvormige patronen en kan naast de rozen ook met verschillende gekleurde bloemen gemaakt worden. Als je kiest voor verschillende bloemen kan elke ring gemaakt worden met één type bloem.

Biedemeier bruidsboeket


Het druppel bruidsboeket

Het druppelboeket is een traditioneel bruidsboeket en is zo ontworpen dat het sierlijk over de handen van de bruid stroomt naar beneden voor een prachtige look. Het druppelboeket kan met veel verschillende bloemen in deze stijl worden gebruikt. Het duppel bruidsboeket is rond aan de top maar puntige onderaan.


Waterval bruidsboeket

Een waterval bruidsboeket lijkt op de druppel bruidsboeket. Het verschil is dat de druppel wat ronder en boller van vorm is en de waterval loopt wat breder door naar beneden en daardoor ook groter dan de druppel bruidsboeket.


Druppel en waterval bruidsboeket


Lineair bruidsboeket

Een lineair bruidsboeket heeft een mooie moderne uitstraling. Het is een boeket dat, de naam zegt het al, lineaire vormen heeft. Vaak zijn de grootste takken in de vorm van een Y, maar in principe kan het lineaire bruidsboeket in allerlei vormen worden gemaakt. Bij deze boeketten wordt veel gebruik gemaakt van een basis van draad of groen (blad, takken) en worden er weinig bloemen gebruikt. De bloemen die gebruikt worden zijn meestal van 1 of 2 soorten.Bij een lineair bruidsboeket moet je denken aan de klassieke vorm van een ongelijke driehoek die uiteraard ook wel prima in een moderne versie te maken is.


Composiet bruidsboeket

Dit samengestelde bruidsboeket werd al gemaakt in de 20e eeuw en werd meestal gekozen door bruiden met een royaal budget. Dit trouwboeket is opgebouwd met honderden bloemenblaadjes, om het er samen uit te laten zien als 1 enorme bloem. Deze stijl is simplistisch in ontwerp, maar oogt mooi sierlijk en elegant. 


​Polsboeket

​Een pols bruidsboeket of polsbloem is een soort van armband en wordt als klein bloemboeket gedragen op de pols. De kleine versie van het polsboeket lijkt eigenlijk meer op een corsage dan bruidsboeket. Het polsboeket bestaat uit een kleine bloemen. Een geweldig alternatief voor het traditionele bruidsboeket. Het polsboeket wordt gedragen door bruiden en bruidsmeisjes die het uiterlijk willen van een trouwboeket, maar hun handen vrij willen hebben. Deze polscorsage kan worden gemaakt in elke gewenste combinatie van bloemen en wordt af en toe wordt aangevuld met linten en parels.

Polsboeket, linear bruidsboeket en composiet bruidsboeket


Halve maan bruidsboeket

Het halve maan bruidsboeket wordt gemaakt in de vorm van een kwart maan en is een een zachte boog. Bij het halve maan boeket worden bloemen in verwerkt met duidelijke vormen, vaak orchideeën. Bloemen zijn meestal taps toelopende en uitgebreid aan elk uiteinde, terwijl het in et midden iets compacter is. Kan symmetrisch zijn of asymmetrisch. Deze stijl is perfect voor trendy en moderne hippe bruiden en bruiloften.


Minimalistisch bruidsboeket

Het gezegde "less is more" is van toepassing op het minimalistische bruidsboeket. Het bestaat uit slechts één of twee bloemen bestaan. Je kan voor tropische bloemen kiezen voor in het bruidsboeket, of noten en bessen. Zelfs mos, takjes of een vogelnestje zijn bruikbaar.


Eigentijdse bruidsboeketten

Eigentijdse bruidsboeketten zijn vaak geen standaard bruidsboeketten. Ze zijn vaak strak modern. Dit kan een langwerpig bruidsboeket zijn die je aan je arm kun hangen, een hele strakke ronde trouwboeket, maar het kan ook in een hartvorm, je kunt het zo gek niet bedenken. Hieronder zie je een paar eigentijdse bruidsboeketten van Valentijn uit Sneek.

Eigentijdse bruidsboeketten
 
 
Menu
Categorieën