Menu icon Home button

Soorten bruidsboeketten


Bruidsboeketten zijn er in vele verschillende vormen en maten. Voordat je een boeket gaat bestellen is het handig om eerst te kijken welk type bij jou past. Vanaf dat punt laat je je adviseren welke bloemen verwerkt kunnen worden bij die vorm. Hieronder vind je alle soorten trouwboeketten.
 

Biedermeier bruidsboeket

De biedermeier bruidsboeket is van Europese invloed. De bloemen zijn goed gestructureerd en zorgvuldig gerangschikt in gedefinieerde cirkelvormige patronen van verschillende gekleurde bloemen, elke ring met één type bloem. Van oorsprong uit Zwitserland (1800), werden vaak schillen van sinaasappel- en citroenbomen toegevoegd. De biedermeier heeft een zeer aangename geometrie en is weer opnieuw populair vanwege de dramatische schoonheid en contrast.

Biedemeier bruidsboeket

​
Druppel bruidsboeket

Het druppelboeket is de meeste formele en meest traditionele van de bruidsboeketten en is ontworpen dat het sierlijk over de handen van de bruid stroomt naar beneden voor een verfijnde en gestileerde look, bijna elke bloem in deze stijl kan worden gebruikt. Het bruidsboeket is rond aan de top maar puntige onderaan.


Waterval bruidsboeket

Een waterval bruidboeket lijkt op de druppel bruidsboeket. Het verschil is: dat de druppel wat ronder en boller van vorm is en de waterval loopt wat breder door naar beneden en daardoor ook groter dan de druppel bruidsboeket.


Druppel en waterval bruidsboeket


Lineair bruidsboeket

Een lineair bruidsboeket heeft een moderne uitstraling. Het is een boeket dat, de naam zegt het al, lineaire vormen heeft. Vaak zijn de grootste takken in de vorm van een Y, maar in principe kan het boeket alle vormen aannemen. Bij deze techniek wordt veel gebruik gemaakt van een basis van draad of groen (blad, takken) en worden er weinig bloemen gebruikt. De bloemen die gebruikt worden zijn meestal van 1 of 2 soorten.Bij een lineair boeket moet je denken aan de klassieke vorm van een ongelijke driehoek die overigens prima in een moderne uitvoering te maken is.


Composiet bruidsboeket

De samengestelde bruidsboeket dateert uit de vroege 20e eeuw, meestal gebruikt voor bruiden met voldoende budget. Dit trouwboeket is opgebouwd met honderden bloemenblaadjes, om het er samen uit te laten zien als 1 enorme bloem. Deze stijl is simplistisch in ontwerp, maar sierlijk en elegant. Het werkt goed in meer intieme, geavanceerde bruiloften.


​Polsboeket

​Een pols bruidsboeket of bloem is een armband en wordt als klein bloemboeket gedragen op de pols. Meer corsage dan bruidsboeket, deze stijl bestaat uit een kleine bloemen. Een geweldig alternatief voor een traditionele bruidsboeket. Het polsboeket wordt gedragen door bruiden en bruidsmeisjes die het uiterlijk willen van een trouwboeket, maar hun handen vrij willen hebben. De polscorsage kan worden gemaakt in elke gewenste combinatie van bloemen en wordt af en toe wordt aangevuld met linten en parels.

Polsboeket, linear bruidsboeket en composiet bruidsboeket


Halve maan bruidsboeket

Het halve maan bruidsboeket wordt weergegeven in de vorm van een kwart maan, een zachte boog, er worden bloemen in verwerkt met duidelijke vormen, vaak orchideeën. Bloemen zijn meestal taps toelopende en uitgebreid aan elk uiteinde, terwijl het centrum compacter is. Kan symmetrisch zijn of asymmetrisch. Deze stijl is perfect voor trendy en moderne bruiloften.


Minimalistisch bruidsboeket

Vandaag de dag is "less is more" en kan een bruidsboeket uit één bloem of twee bloemen bestaan. Je kan voor tropische bloemen kiezen voor in het bruidsboeket, of noten en bessen. Zelfs mos, takjes of een vogelnestje zijn bruikbaar.


Eigentijdse bruidsboeketten

Eigentijdse bruidsboeketten zijn vaak geen standaard bruidsboeketten. Ze zijn vaak strak modern . Dit kan een langwerpig bruidsboeket zijn die je aan je arm kun hangen, een hele strakke ronde trouwboeket, maar het kan ook in een hartvorm, je kunt het zo gek niet bedenken. Hieronder zie je een paar eigentijdse bruidsboeketten van Valentijn uit Sneek.

Eigentijdse bruidsboeketten
 
 
Menu
Categorieën