Menu icon Home button

De Loveshoot


Als je tijdens de voorbereiding op het trouwen veel rond surft op het internet, dan kom je ook regelmatig de term Loveshoot tegen. Klinkt leuk zul je denken, maar wat is het, wat voor nut heeft het en wat kost het? De loveshoot is een fotoreportage die jullie eigen bruidsfotograaf maakt, voorafgaande aan het de trouwdag. Het doel hiervan is in eerste instantie om een klik op te bouwen met de fotograaf en om te wennen aan het poseren voor de camera, ontdekken wat jullie wel ligt en wat niet m.b.t. de trouwfoto's, etc...


Foto: Paula Wieman Fotografie

Pre-weddingshoot en wanneer?

In vaktermen wordt de loveshoot ook wel pre-weddingshoot genoemd. Het woord zegt het al... deze vindt dus plaats voor de trouwdag. Wanneer je precies de pre-weddingshoot met jullie trouwfotograaf gaat schieten hangt af van verschillende factoren die we hieronder verder zullen toelichten. Want je moet eerst weten wat naast het wennen aan de bruidsfotograaf en de camera, verder nog jullie doel van deze extra fotoreportage is.


Het doel: de klik

In eerste instantie gaat het dus om het wennen aan het maken van de trouwfoto's op de fotolocatie. Want als je daar straks tijdens de trouwdag nog aan moet wennen, dan ben je dus echt te laat en dat zie je dan na jaren nog steeds terug in de trouwreportage.  Tevens kom je er zo achter of de klik alleen van de camera afkomstig is of ook van de fotograaf. Dat is belangrijk, want de bruidsfotograaf zal op jullie mooiste dag veelvuldig in jullie nabijheid zijn, en dan moet dat uiteraard wel goed voelen. En omdat een loveshoot ook een extra kostenpost in jullie budget van de hele trouwdag is, moet je hier goed mee omgaan. Want de fotoreportage kun je nog voor meer nuttige zaken gebruiken.


Foto: D-eYe Photography

Verlovingsfoto's

Kiezen jullie ervoor om eerst te gaan verloven voordat je gaat trouwen, dan kun je de pre-weddingshoot hier prachtig mee combineren. Zo hebben jullie zelfs een heuse verlovingsreportage. En niet iedereen kan zeggen dat zij naast de trouwfoto's ook nog eens te gekke verlovingsfoto's hebben, gemaakt door een vakbekame fotograaf. Dat zijn dus 2 vliegen in een klap. Maar dit houdt wel in dat je al in een vroeg stadium op zoek moet naar een echte bruidsfotograaf, want de fotograaf die de verlovingsfoto's ofwel de loveshoot maakt, zal ook de fotograaf voor jullie huwelijk zijn. En dat is het andere doel van deze loveshoot.., het wennen aan elkaar en aan de camera. Denk er bij de zoektocht naar een vakbekwame fotograaf wel aan dat niet iedereen met een mooie camera en een eigen website een vakbekwame trouwfotograaf is. Lees ons artikel daarover >>


Meer mogelijkheden van de loveshoot

Komt er geen verloving, dan is de loveshoot een hele mooie fotoreportage die jullie voor het laatst uitgebreid als ongehuwden vastlegt . Omdat deze pre-weddingshoot in jullie prive-outfit gemaakt wordt, kun je de foto's daarna ook nog voor veel andere doeleinden gebruiken. In ieder geval als profielfoto voor de verschillende social media, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Google+, e.d. Ook worden de foto's van een loveshoot vaak gebruikt voor de trouwkaarten en huwelijksbedankjes.


Foto: Capture Moments By Manon

Trouwkaarten

De trouwkaarten worden momenteel voor het grootste deel het a.s. bruidspaar zelf online gemaakt. Het aanbod van trouwkaarten varieert van standaard kaarten waarbij je de tekst van de trouwkaart en alle gegevens zelf kunt samenstellen, maar ook kun je je eigen afbeeldingen hierbij gebruiken. Als je hiervoor kiest, kun je er tijdens de loveshoot al rekening mee houden dat je door de bruidsfotograaf een mooie, leuke, gekke, hippe of verliefde foto laat maken welke geschikt is voor op de trouwkaart. Tip: Mocht je kiezen voor een mooi gedicht op de trouwkaart, dan kun je tijdens de fotoshoot misschien wel een foto laten maken die aansluit op de inhoud van dat gedicht.

Huwelijksbedankjes

Ale jullie na de receptie of bruiloft ook bedankjes meegeven aan de bruiloftsgasten, dan is het leuk om hier ook een bedankkaartje aan toe te voegen. Dit is erg leuk als hier een afbeelding van jullie bij opgedrukt is. Ook hier kun je al rekening mee houden tijdens de loveshoot. Bespreek dit dus tijdig met de fotograaf. Een loveshoot of pre-weddingshoot dan misschien wel een extra post in het budget van de trouwdag, maar op deze manier kun je er vele voordelen uithalen die de kosten ruimschoots goed maken.  


 
Menu
Categorie├źn