Menu icon Home button

Klaar om te trouwen


Trouwen: ben jij er klaar voor?

Je wacht. Al zeven jaar. Zeven hele lange jaren waarin je, elke keer als zijn knie richting de grond beweegt, denkt dat het moment nu echt is aangebroken. Hij gaat je eindelijk vragen! Maar nee helaas, hij pakt alleen een stukje papier van de grond. En dan begin je opeens zelf te twijfelen: ben je eigenlijk wel klaar voor De Grote Stap? Vijf signalen waardoor je weet dat je echt klaar bent voor het huwelijk


De juiste redenen om te trouwen

Een geweldig trouwfeest. Een schitterende, witte trouwjurk . En alle ogen zijn op jou gericht. Wil je om díe redenen trouwen? Of draait de drang om met hem te trouwen er bovenal om dat je heel veel van hem houdt, je leven met hem wilt delen en samen achter de geraniums naar buiten wilt kijken? Gaat het alleen om de dag die je nooit zult vergeten, dan kun je maar beter nog even wachten. Doe je het voor hem en vind je dat grootse huwelijksfeest een fijne bijkomstigheid, dan zit je goed. Trouw die man!


Ben jij klaar om te trouwen?

Vertrouwen

Maar er is veel meer… Word je snel jaloers, al als zijn ogen iets te lang op de coverfoto van een magazine blijven hangen? Ontplof je, als hij het woord 'ex' in zijn mond neemt? Onthoud dan dat een huwelijk wel gebaseerd is op vertrouwen. Ook al belooft hij voor het altaar altijd aan je zijde te zullen staan in het leven, in de praktijk zal dit niet altijd lukken. Vertrouw jij hem voldoende om hem die vrijheid te geven? Vrijheid en ademruimte zijn succesfactoren van een goed huwelijk.


Belangrijke zaken

Hoe staan jullie in het hier en nu? Wat zijn jullie standpunten op belangrijke punten als religie, politiek, kinderen, familie? Door deze thema's voorafgaand aan de gang naar het altaar te bespreken, voorkom je onaangename verrassingen tijdens jullie huwelijk. 


Dromen delen

Hoe ziet hij de toekomst? Wat voor werk doen jullie? Waar gaan jullie wonen? Wat wil hij nog gedaan hebben voordat jullie kinderen krijgen, bijvoorbeeld? Deel die dromen met je aanstaande man voordat je met hem trouwt. Wie weet kom je er zo wel achter dat jullie veel meer gemeen hebben dan je al dacht. Of je komt erachter dat hij de tickets naar Amerika al heeft geboekt, het huis al ingericht wordt en hij zojuist een handtekening onder een vast contract zet bij een nieuwe werkgever. In dat geval moet je misschien weer even terug naar punt 3. Communicatie is cruciaal.


Trouwen en dezelfde dromen delen

Lekker in je vel

Ja, het is de mooiste dag van je leven. En ja, natuurlijk wil je er dan op je mooist uitzien. Maar wil je vooral dat anderen dat over je zeggen of doe je het voor jezelf en je aanstaande man? De sleutel tot een fijne trouwdag is dat je lekker in je vel zit, zodat je kunt genieten van alles wat er om je heen gebeurt, zonder je zorgen te hoeven maken over die kreukeltjes onderaan je bruidsjurk of je bruidsmake-up die 's avonds niet helemaal meer perfect zit. Kijk je man aan: dit is toch waar je het om doet? Niet om de trouwfoto's die je achteraf aan anderen kunt laten zien. Straal en geniet!
 
Menu
Categorie├źn