Menu icon Home button

Een DJ op je bruiloft


Zijn jullie nog op zoek naar de muzikale invulling voor jullie bruiloft? Zoals je misschien wel weet is er veel mogelijk. Je kunt kiezen voor een zanger(es), band of een DJ op je bruiloft. En dat laatste is precies waar wij het hier over gaan hebben. Wat zijn bijvoorbeeld de voor- en nadelen van een DJ en kunnen zij de muziek draaien die jij leuk vindt? Na het lezen van dit artikel heb je antwoord op al je vragen.

Bruiloft DJ
Foto: AndyCobben.nl
 

De voordelen van een DJ

 • Ruime keuze in muziek:
  Steeds vaker kiezen bruidsparen voor een DJ op hun bruiloft. Een groot voordeel van een DJ is dat je een ruime keuze in muziek hebt. Hierdoor zijn bijna alle nummers aan te vragen en die klinken dan ook hetzelfde als de originele nummers. Omdat een DJ over honderden liedjes beschikt, kunnen er nummers afgespeeld worden die verschillende generaties aanspreken.
   
 • Snelle interactie:
  Als een nummer niet goed aanslaat op jullie bruiloft, kan een DJ makkelijk overschakelen naar een nieuw nummer. De DJ heeft dus een snelle interactie met het publiek.
   
 • Weinig ruimte:
  Een DJ heeft maar weinig ruimte nodig en kan de geluidsinstallatie afstemmen op jullie locatie. Het geluid kan hierdoor beperkt worden als dat nodig is. 
   
 • Meer dan alleen muziek:
  Een DJ kan meer dan alleen de muziek verzorgen. Een DJ zorgt voor sfeer en kan een lichtshow op maat aanbieden en/of extra’s zoals confettishooters, rookmachines of bellenblaasmachines.
   
 • Geen pauzes:
  Een band heeft tijdens het optreden pauzes nodig, maar voor een DJ geldt dit niet. Hierdoor vallen er geen stiltes en kunnen je gasten lekker de hele avond blijven dansen. 
 

De nadelen van een DJ

 • Verschil in smaken:
  Een DJ kan géén live muziek verzorgen (combinatie met live muziek wel mogelijk) en wanneer de DJ de avond verkeerd aanvoelt, kan dat je avondfeest verpesten. Ook een DJ die zijn eigen smaak te veel laat horen kan vervelend zijn. Kies dus voor een DJ met referenties en stem van te voren goed af welke muziek jullie willen horen en welke niet.
   
 • “Dat doet iedereen al”:
  Sommige gasten vinden een DJ misschien niet origineel genoeg omdat iedereen al een DJ inhuurt voor de bruiloft. Denk er aan dat de uitstraling van de DJ en zijn set van belang zijn. 
   
Allround Bruiloft DJ
Foto: Allround Bruiloft DJ


100% DJ garantie

De meeste DJ’s werken met een team van meerdere vaste bruiloft DJ’s. Als bijvoorbeeld jullie aangewezen DJ ziek is en hierdoor niet kan draaien op jullie bruiloft, kunnen zij garanderen dat er op jullie feest altijd een bruiloft DJ aanwezig is. Een geruststellende gedachte toch?


​Openingsdans

Ik zie je al denken… moet dat echt? Niks moet natuurlijk. Maar met een openingdans breng je het huwelijksfeest wel op gang. Je hebt vast mensen uitgenodigd die net als jullie misschien niet van dansen houden, maar op deze manier komt iedereen los en gaat zeker weten het hele publiek de dansvloer op! Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie wél van dansen houden. Des te beter! Laat je moves zien zodat iedereen versteld staat. Daarna is het aan de DJ om jullie en de gasten te vermaken.
 

De leukste DJ’s voor op jouw bruiloft:

 
Menu
Categorie├źn