Menu icon Home button

De kosten van een bruidsreportage


Jullie hebben de trouwdatum vast gelegd en al veel onderdelen van jullie trouwdag geregeld, zoals bijvoorbeeld de trouwlocatie. Nu is ook het moment gekomen om een goede bruidsfotograaf te zoeken. De trouwdag is 1 van de mooiste dagen van jullie leven, dus je wilt dat dit mooi wordt vastgelegd.  Je zult er wel snel achter komen dat het niet een kwestie van websites bekijken is om zo te ontdekken welke bruidsfotograaf een dure of juist een goedkope trouwfotograaf is. Bekijk in ieder geval eerst de bruidsreportages van de trouwfotografen en aan de hand daarvan bekijk je de prijzen. Zo krijg je ook gelijk een goed beeld wat voor budget je moet uittrekken voor een fotograaf. De stijl van een fotograaf moet wel echt bij jullie passen, want je wilt natuurlijk later met een brede glimlach jullie foto's van deze bijzondere dag terug zien.  

Bruidsfotograaf in Drenthe
Foto: Carola Paas Fotografie

Afijn: Het komt dus hier op neer, dat je niet alleen naar de prijs van een fotograaf moet kijken, maar ook naar de kwaliteit van het beeldmateriaal. Als je meer wilt weten over de kwaliteit en prijs verhoudingen van fotografen, lees dan ons artikel: Vakbekwame fotograaf 
 

De tarieven van de bruidsfotografen

​We hebben de kosten van de bruidsfotografen bekeken die zijn aangesloten bij TrouweninNederland.nl.
Bij een bruidsreportage van ongeveer 6 uren beginnen de tarieven gemiddeld vanaf € 850,00 en dan verder oplopend, dit is helemaal afhankelijk voor welk pakket, werkwijze en kwaliteit kiest.

Er zijn ook fotografen die niet alleen de trouwreportage verzorgen, maar die komen dan met z'n tweeën. Het tarief ligt dan natuurlijk bij het laatst genoemde tarief. Voor extra uren, betaal je gemiddeld € 100,00 en € 150,00 per uur.
Globaal: Basistarief vanaf € 650,00 (4 uren in de regio) tot circa € 2300,00 voor een complete trouwreportage inclusief nabewerking en een schitterend trouwalbum.

Een kennismakingsgesprek en de kosten van de nabewerking van de foto's zijn vaak wel bij het tarief inbegrepen. 
De kosten van het trouwalbum is vaak alleen bij een compleet bruidsarrangement inbegrepen. Nabestellingen van de trouwfoto's worden wel altijd apart berekend.

Fotografie van Lex Ensing
Foto: Lex Ensing Photography
 

Prijs/kwaliteitsverhouding

De prijzen die wij hebben genoemd zijn op basis van de bruidsfotografen die zijn aangesloten bij TrouweninNederland.nl. Natuurlijk zijn er fotografen die voor lagere prijzen hun diensten aanbieden, maar let dan wel erg goed op het werk van desbetreffende fotograaf. En kijk of deze past in jullie stijl en wensen als je straks gaat trouwen. Je zult ook fotografen vinden met hogere tarieven, vaak is de kwaliteit van deze fotografen goed. Maar kijk dan of het tarief past in het budget en of de stijl van de bruidsfotograaf jullie wel aanspreekt.

En als we het dan toch over fotografen hebben,  lees dan ook ons artikel over de groepsfoto's tijdens de bruiloft op TrouweninOverijssel.nl.
 
Menu
Categorieën