Menu icon Home button

Organiseer een origineel vrijgezellenfeest voor mannen

Gaat je beste vriend, broer of zwager trouwen? Dan is het tijd voor een vrijgezellenfeest! Als best man is het wel de bedoeling dat jij die voor de bachelor organiseert. Dat is een hele klus. Zeker als je een origineel feest wilt organiseren.
Maar geen paniek! Wij helpen je een handje. Met onze tips organiseer jij een te gek en origineel vrijgezellenfeest voor de bruidegom.

1. Stel een feestcomité samen

Het is natuurlijk veel leuker om samen met een groepje mannen het vrijgezellenfeest te organiseren. Stel een feestcomité samen en geef ieder een eigen taak. De één regelt de financiën, de ander de locatie, nog iemand gaat over het eten en de laatste houdt de dagplanning strak in de gaten. Zorg ervoor dat je feestcomité uit niet meer dan vier personen bestaat. Zo houd je het overzichtelijk. Worden er niet zoveel mannen uitgenodigd? Dan is een feestcomité van twee man ook wel voldoende. 

2. Laat de bachelor de gastenlijst samenstellen

De wensen van de soon-to-be husband staan natuurlijk voorop. Het is daarom handig om een gastenlijst samen te laten stellen door de bachelor. Hij weet precies wie hij wel en niet wil uitnodigen. Zo weet je zeker dat iedereen die hem lief is aanwezig is. 

3. Prik een datum: 

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken wanneer je een vrijgezellenfeest organiseert is het prikken van de datum. Hoe eerder je de datum prikt, hoe meer kans je hebt dat iedereen aanwezig kan zijn. Om een goed overzicht te hebben is het makkelijk om gebruik te maken van een online datumprikker

4. Bepaal het budget: 

Voordat je het feest daadwerkelijk gaat plannen, is het handig om het budget te bepalen. Bespreek met de genodigden wat iedereen wilt betalen aan het uitje en bepaal op basis hiervan het budget. De activiteitskeuze is afhankelijk van het budget. Het is daarom belangrijk om dit goed af te spreken. Laat iedereen vooraf betalen zodat je na afloop niet hoeft te wachten tot iedereen je tikkie heeft betaald. 

5.Bedenk een originele activiteit: 

Een origineel vrijgezellenfeest wordt natuurlijk bepaalt door de activiteit. Gelukkig zijn er evenementenorganisaties die activiteiten bieden voor een vrijgezellenfeest voor mannen. Een standaard activiteit op een vrijgezellenfeest is vaak een bierproeverij, een escaperoom, paintball of een citygame. Wanneer je een origineel vrijgezellenfeest wilt organiseren, kun je nadenken over een van de volgende activiteiten:

*Weekendje op citytrip naar het buitenland
*Raften
*Deltavliegen
*Powerkiten
*Airsoft
*Bungeejumpen
*(indoor) Skiën of snowboarden
*Quad rijden 
*Survival in de Belgische Ardennen
*Bier brouwen
*Wipe-out

Het is leuk om het vrijgezellenfeest af te sluiten met een leuke BBQ of een gezellig avondje uit. Met onze tips kom je een heel eind wanneer je een vrijgezellenfeest wilt gaan organiseren. Het zal hoe dan ook een onvergetelijke dag worden!
 
Menu
Categorie├źn