Menu icon Home button

Zuiderzeemuseum

Beleef jullie droomdag in authentieke sfeer.

  • Blader door foto's

Beleef jullie droomdag in authentieke sfeer

Trouwen in het Zuiderzeemuseum betekent een dag vol verrassende locatiewisselingen, zonder dat jullie hiervoor het terrein hoeven te verlaten. Geen verkeersstress, geen logistieke organisatie… het Zuiderzeemuseum biedt het perfecte concept voor een heerlijke, ontspannen huwelijksdag!
 
Ieder huwelijk is uniek en natuurlijk hebben ook jullie je eigen specifieke wensen. Ligt de nadruk op romantiek? Of wil je het juist vooral stijlvol? Krijgt jullie trouwdag een speciaal thema – een bepaalde kleur, bloem of muzieksoort – of hebben jullie specifieke cateringwensen… kom eens langs, wij denken graag met jullie mee. Bij ons is (bijna) alles mogelijk!


Wieringer kapel, romantisch hart van het buitenmuseum

De Wieringer kapel is een romantische trouwlocatie middenin het buitenmuseum waar zowel het burgerlijk-, als het kerkelijk huwelijk voltrokken kan worden. Een rode loper, een prachtig boeket en de sfeervolle kaarsverlichting van de kroonluchters zorgen voor een sprookjesachtige sfeer. 
Liever een moderne setting? Op verzoek kan de inrichting aangepast worden. 


Koffiehuis Hoorn voor toost en taart

Langs de stadsgracht vind je de authentieke bakkerswinkel. In het stijlvolle koffiehuis achter de winkel, met prachtige tegelvloeren en –wanden, kan een klein gezelschap intiem toosten op het huwelijk waarna de bruidstaart wacht… 


Peperhuis, voor diner én feestavond

Bij het binnenmuseum hoort ook het historische Peperhuis uit 1625; de dikke muren en eeuwenoude balken maken dit gebouw tot een uiterst sfeervolle diner- en feestlocatie. Het bestaat uit twee zalen die met elkaar verbonden zijn, ideaal voor een combinatie van diner en feestavond. Na het diner sta je met een paar stappen in jullie feestzaal! 


Amsterdams Huis, grootste historische locatie in modern jasje

Het Amsterdamse Huis is de grootste locatie van het museum. De moderne buitenkant combineert goed met de spannend gecomponeerde, historische elementen binnen en het grote terras aan de voorkant biedt een mooi uitzicht over het buitenmuseum. De binnenruimte is multifunctioneel, dus of jullie nu een feestavond met groot gezelschap wensen, een uitgebreide barbecue of juist een diner voor honderd gasten… dit is jullie perfecte locatie! 


Café Hindeloopen, bruin café aan het water

Aan de dijk in het buitenmuseum ligt café Hindeloopen, een typisch bruin café met een historische sfeer en een schitterend uitzicht over het IJsselmeer. Het café is bijzonder geschikt voor een intieme borrel of dinerbuffet.  


Contact

We denken graag met jullie mee om jullie trouwdag tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Neem contact met ons op via 0228-351135 of sales@zuiderzeemuseum.nl.
  • Mogelijkheden

  • VerificatieOfficiële trouwlocatie
  • KruisBuiten trouwen
  • VerificatieFeestavond
  • VerificatieHuwelijksdiner
  • VerificatieReceptie
  • VerificatieBurgerlijk huwelijk
  • VerificatieKerkelijk huwelijk
 
Menu
Categorieën