Menu icon Home button

​Bijzonder mooi!

Door: 0 reacties

​Bijzonder mooi!
Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Het symbool van jullie huwelijk zijn natuurlijk de ringen. Weten jullie al wat jullie zoeken? Er is namelijk ook nog heel veel waar jullie misschien niet aan gedacht hebben. Hieronder een aantal bijzondere, niet zo voor de hand liggende, maar prachtige opties. 

Mokumé Gane. Een zeer bijzondere Japanse smeedtechniek, ontstaan in de 17e eeuw. Het betekent letterlijk Houtnerf Metaal. Verschillende lagen metaal (dit kunnen goud, platina, koper, zilver, messing of bijvoorbeeld tombak zijn) worden onder een speciale temperatuur en druk aan elkaar gesmolten. Hierdoor ontstaat een 'blok' Mokumé met daarin verschillende lagen metaal.
Door middel van boren, frezen, vijlen, etsen afgewisseld met het dunner smeden van het blok Mokumé, ontstaan er aan de oppervlakte van dit metaal patronen die de indruk geven van een in de natuur ontstaan metaal. De ringen krijgen hierdoor een heel bijzonder uiterlijk en elke ring is uniek. Twee gelijke Mokumé Gane ringen bestaan niet! 


Ken je de kleuren grijsgoud en abrikoosgoud al? Dit zijn de kleuren die waarschijnlijk niet meteen in je opkomen wanneer je aan je trouwringen denkt en juist hierdoor zijn ze bijzonder. Het grijsgoud kan door middel van Ruthenium (zwart rhodium) erg donker gemaakt worden, wat een mooi contrast geeft wanneer het met bijvoorbeeld witgoud wordt gecombineerd. Een mooi voorbeeld hiervan vind je in de Black and White collectie van Breuning. Abrikoosgoud is een prachtige, zachte kleur die tussen geelgoud en roségoud in zit dus mochten jullie van mening verschillen over geelgoud en roségoud dan is dit misschien een hele goede optie. Promises heeft ook een hele mooie abrikooslijn.

Jullie hartslagen vereeuwigd in jullie ringen. Ook dit is tegenwoordig een optie. Bij de ringen van Insignity Heartbeats bijvoorbeeld worden er in de winkel hartfilmpjes gemaakt van jullie. Deze worden ingeladen in een 3-D computer programma. Zo zien jullie direct hoe jullie ringen eruit komen te zien met jullie eigen hartslagen. Heel uniek en persoonlijker kan niet! 

Hout, keramiek of carbon… geen voor de hand liggende materialen maar prachtig te verwerken in trouwringen. Keramiek is in veel verschillende kleuren te verkrijgen en geeft jullie ringen meteen persoonlijkheid. Ook hout is een prachtige tegenhanger voor metalen en geeft leven aan de ringen. Carbon is een mooi, stoer materiaal en het tegenovergestelde van de klassieke geelgouden trouwring zoals we die kennen. Zijn jullie dus op zoek naar anders dan anders? Kijk eens in de collectie van Edeldesign!


Samen één! De collectie Signs of Love bestaat uit ringen die samen één symbool vormen wanneer ze tegen elkaar aan gehouden worden. Er zijn verschillende symbolen dus er is altijd wel iets te vinden dat voor jullie een speciale betekenis heeft. Zo is er een infinity symbool, een tree of life of een hart. Een unieke collectie waarmee jullie heel duidelijk laten zien: Jullie horen bij elkaar! 

Natuurlijk is er nog veel meer te ontdekken dus veel plezier met speuren en willen jullie wat meer informatie of gewoon een vrijblijvende afspraak om alle opties, materialen en vormen door te spreken of te bekijken? Ga dan naar een echt speciaalzaak zoals bijvoorbeeld Le Mariage Trouwringen en laat jullie verrassen! 

Reacties

Laat een reactie achter
 
Menu
Categorieën