Menu icon Home button

Moet ieder vrijgezellenfeest een verkleedpartij zijn?

Of het nu om een bruid gaat die haar laatste dagen als bachelorette viert of om een bruidegom die afscheid neemt van zijn leven als (technisch gesproken) alleenstaande, het vrijgezellenfeest is een van die feestjes rondom de trouwerij die je gewoon niet wilt overslaan. Nog één keer lang leve de lol en heerlijk losgaan, toch?
Volgens sommigen is het plaatje niet compleet zonder zogenaamd hilarische kostuum om de bruid of bruidegoms nog eens lekker in de spotlights te zetten… maar we kunnen ons afvragen of het voor iedereen wel zo leuk is om op deze manier toch enigszins voor schut te staan. Daarom de vraag: móet ieder vrijgezellenfeest nu echt een verkleedpartij zijn, of zijn er ook andere manieren om er echt iets bijzonders van te maken?

Hoe je jouw vrijgezellenfeest op de kaart zet zónder gekkigheid

Bij het plannen van een vrijgezellenfeest is het wel zo aardig om een beetje rekening te houden met de persoonlijkheid van de eregast. Is het iemand die zich graag extravagant kleedt en helemaal losgaat, of is deze persoon toch iets ingetogener en zou hij of zij zich in zo’n situatie vooral schamen? Als organisatoren weten jullie dat waarschijnlijk het beste!
Natuurlijk is het groepsgevoel wel het allerbelangrijkste wanneer jullie een vrijgezellenfeestje organiseren. Dus als je besluit dat gekke kostuums niet bij jullie groep passen, dan zou een bedrukt t-shirt misschien een goede alternatieve optie kunnen zijn. Zo weet iedereen dat jullie bij elkaar horen en dat jullie er voor jullie vriend(in) zijn om hem of haar tijdens de aanloop naar de grote dag te steunen. En niet te vergeten: zelfs al ga je niet voor kostuums, je kunt de groepskleding natuurlijk nog steeds zo grappig of juist liefdevol maken als je zelf wilt. Een knipoog kan dus altijd!
 

Wiens feestje is het eigenlijk: van de bruid/bruidegom of de gasten?

Ieder vrijgezellenfeest is natuurlijk anders. Soms draaien deze feestjes volledig om de bruid of bruidegom, maar soms zijn ze ook een excuus voor de gasten (die zich in de afgelopen weken of zelfs maanden compleet hebben uitgesloofd voor het stel) om eventjes al hun zorgen te laten varen en de focus weer op de vriendschap te leggen. Dan kan een verkleedpartij juist een geweldige manier zijn om wat pre-wedding-stress kwijt te raken en de bruid of bruidegom eraan te herinneren dat het leven niet allemaal bloedserieus hoeft te zijn. Aan de andere kant: willen jullie wél graag dat de eregast vooral een fantastische tijd heeft, houdt dan zeker rekening met wat hij of zij nu eigenlijk wil en wat minder met wat jullie als gasten willen!

Is een verkleedpartij echt not-done, dan?

Dat een verkleedpartij not-done is, willen we zeker niet zeggen! Het kan namelijk een geweldige manier zijn om iedereen in de feeststemming te krijgen en de eregast extra te laten genieten van alle aandacht van voorbijgangers. Want hé, er gaat natuurlijk wel getrouwd worden, en dat is wel een feestje waard! Gekke kostuums kúnnen dus super zijn voor de juiste persoon, maar als de bruid of bruidegom zich daarin niet op zijn/haar gemak voelt, heb dan niet het idee dat een verkleedpartij een absolute noodzaak is voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest.
 

Andere tips om er een spetterend vrijgezellenfeest van te maken

Matchende outfits zijn natuurlijk leuk, dat geven we graag toe! Maar er zijn ook veel andere manieren om een spetterend vrijgezellenfeest te geven en dat echte groepsgevoel te creëren. Andere manieren om samen de mooiste herinneringen te maken:
 
- Maak een mooie collage om aan de bruid of bruidegom cadeau te doen. Leg al jullie mooie momenten als groep over de jaren vast in de vorm van bijvoorbeeld een fotoalbum: zelfs al gaat er een van jullie trouwen, natuurlijk zijn jullie vrienden voor altijd. Er zal gegarandeerd een traantje weggepinkt worden!
Zorg voor andere gepersonaliseerde items, zoals drinkglazen, tote bags, haarbanden, petten of zelfs fluitjes. Dan heb je in ieder geval altijd een fysieke herinnering aan dit vrijgezellenfeest!
- Geef een feest op een unieke bestemming, misschien zelfs meerdere dagen lang. Huur een locatie af die groot genoeg is voor jullie allemaal en dan is er niemand die ziet wat jullie allemaal voor de bruid of bruidegom in petto hebben. Geen gêne, maar wel alle mogelijkheden!

 Kortom: of je nu kiest voor een verkleedpartij of niet, het belangrijkste is dat de eregast het op het vrijgezellenfeest op zijn minst een béétje naar zijn of haar zin heeft. Het gaat natuurlijk wel om het vieren van een nieuwe levensfase en het creëren van mooie herinneringen met vrienden en familie. Met de juiste planning en creatieve ideeën is het altijd mogelijk om een onvergetelijk vrijgezellenfeest te organiseren waar iedereen van kan genieten. En dat is wat vrienden voor hun vrienden doen, toch?
 
Menu
Categorie├źn