Menu icon Home button

Kies je een dj of producer voor jouw trouwfeest?

Een producer of dj inhuren? Indien jij bekend bent met de muziekwereld, zul jij hoogstwaarschijnlijk bekend zijn met de banen ‘producer' en ‘deejay’. De beroepen lijken behoorlijk op elkaar, maar blijken in werkelijkheid op enkele vlakken te verschillen. Kun jij aangeven wat het verschil tussen een producer en deejay is?

Een DJ of producter voor jouw trouwfeest

Tegenwoordig worden de woorden steeds vaker met elkaar verward. Beginnende deejays zetten zelfs ‘producer’ achter hun naam. Ondanks dat de twee beroepen een onvermijdelijke overlap hebben, zit er ook degelijk een verschil tussen de beroepen. Ben jij benieuwd wat dit verschil is? Lees snel verder.


DJ of Producer?

Indien jij droomt van een baan met muziek en veel festivals, zal het beroep DJ zeker bij jou in de smaak vallen. Als succesvolle DJ zul jij immers, ook in het buitenland, op de vetste festivals draaien en bezorg jij de gasten een onvergetelijke avond. Veel festivals zullen een dj huren voor gegarandeerd succes. Jij mixt het ene geweldige nummer in het andere nummer. Als jij merkt dat jouw succes stijgt, zul jij jezelf hoogstwaarschijnlijk neerzetten als ‘DJ/Producer’, maar klopt dit wel?


DJ

Als DJ zul jij verantwoordelijk zijn voor een succesvolle overloop tussen verschillende nummers of platen. Jij zult aanwezig zijn op feesten en partijen om de leukste hits te draaien. Voorafgaand zul jij thuis sets voorbereiden, nieuwe overgangen proberen en jouw skills oefenen en verbeteren, maar uiteindelijk is de grootste uitgang om in te spelen op de wensen van het publiek. Aan het enthousiasme van het publiek kun jij afleiden welk genre het best in de smaak valt, waarna jij jouw volgende hits kunt afstemmen op deze informatie.

Trouwfeest met DJ


Producer

Een producer is betrokken bij het maken van de nummers. Dit kan betekenen dat de producer het nummer heeft geschreven, maar ook het persoon dat het nummer heeft opgenomen of de leiding op zich heeft genomen kan beschouwd worden als producer. Daarentegen kan een producer ook alle taken op zich hebben genomen, waardoor hij schrijver, uitvoerder en eindbaas is.


Hoe houd je DJ en producer uit elkaar?

Het verschil tussen de twee beroepen wordt snel duidelijk aan de hand van de volgende zin: ‘Een producer maakt de muziek die een DJ op het podium afspeelt’. Dit betekent uiteraard niet dat de DJ enkel op de play-knop hoef te drukken.
 
Menu
Categorieën