Menu icon Home button

Jouw achtertuin als feestlocatie?

De zoektocht naar de trouw- en feestlocatie staat meestal bovenaan het lijstje van de voorbereiding op de trouwdag. Regelmatig wordt dan ook de trouwdatum aangepast op de beschikbaarheid van de trouwlocatie. Maar misschien zijn jullie helemaal niet de types om te trouwen in zo’n vaste locatie, of laat het budget dat helaas niet toe. Dan is er nog een andere passende optie waarmee je dichterbij jezelf kunt blijven én binnen het budget!

Trouwlocatie voor 1 dag

Veel locaties hebben niet het predicaat "officiële trouwlocatie". Om daar toch te mogen trouwen en feesten kun je bij de gemeente een vergunning aanvragen voor "een trouwlocatie voor 1 dag". Dat geldt dus ook voor een trouwerij bij je eigen huis of een andere privé locatie. Zo'n locatie moet dan wel aan een aantal eisen voldoen. Zo mag er geen overschrijding van het geluidsniveau zijn, de hygiëne moet op orde zijn, voldoende parkeergelegenheid, kleedruimte voor de trouwambtenaar, etc. En zo'n locatie kan dus ook jullie eigen achtertuin zijn!

De partytent

Uiteraard is het belangrijk als je de huwelijksvoltrekking of het bruiloftsfeest op een eigen locatie gaat vieren, dat je alle voorzieningen goed regelt. Gekoelde dranken, hapjes, BBQ of diner, muziek inclusief geluidsinstallatie, tafels, stoelen en ook een partytent. Het kan natuurlijk gaan regenen en 's avonds koelt het al snel iets af. Maar ook voor de drankvoorzieningen, dansvloer, hapjes e.d. is een partytent zeker een must!  De tent moet je afstemmen op de hoeveelheid gasten. Dit kan dus een echte feesttent zijn maar ook één of meer kleine partytenten. Om het voor jezelf niet te moeilijk te maken, is de Easy Up partytent zeker een uitkomst.

Buitenlocaties

Deze aanpak kun je ook toepassen als jullie de bruiloft niet bij je eigen huis gaan vieren, maar op een andere buitenlocatie waar je alle voorzieningen zelf mag regelen. Dat kan zijn op het erf van een boerderij, een evenemententerrein, bij een buurtcentrum, etc. Wij wensen jullie in ieder geval een hele fijne en betaalbare trouwdag!
 
 
Menu
Categorieën