Menu icon Home button

Hoe moet je een corsage dragen


Het is van oudsher een gebruik dat de naaste familie en beste vrienden van het bruidspaar een corsage dragen. Als je tijdens de huwelijks-ceremonie en dagbruiloft een klein gezelschap hebt uitgenodigd met uitsluitend die naaste familie en vrienden, dan is het gepast om dat gezelschap een corsage op te laten spelden.


Links of rechts, naar boven of naar beneden?

De wijze waarop de corsages worden gedragen is bij de dames en de heren verschillend. De corsage worden zowel door de mannen als door de vrouwen wel links gedragen maar de hoogte en de richting van de corsage verschillen.


Corsages voor dames

Op de trouwdag of bruiloft wordt de corsage door de dames vrij hoog gedragen, dicht bij de schouder. Het steeltje van de bloem in de corsage wijst bij de dames omhoog, de bloem dus met de kelk of bloem naar beneden.


Corsages voor heren

De heren dragen de corsages met het steeltje naar beneden, dus met de bloem naar boven. Draagt de heer een colbert of vest dan wordt de corsage op het revers bevestigd, waarbij het steeltje indien mogelijk in het linker knoopsgat gaat.

Corsage dragen


De corsages bevestigen

Hoe kun je de corsages het beste bevestigen? Je kunt de corsage op verschillende manieren opspelden. Je kunt het met een veiligheidsspeld vast maken. Dit werkt nog het beste en de spelden worden meestal standaard meegeleverd bij de corsages. Je kunt ook corsages met magneten laten maken voor de bevestiging, Dit is duidelijk de snelle manier. Het nadeel is dat deze duurder zijn en er kunnen vlekken in de kleding ontstaan door de wrijving tussen de magneten.Let hierbij op dat dit niet mogelijk is voor mensen met een pacemaker.

Succes ermee!
Kijk in de categorie Bruidsboeketten en Corsages voor het landelijk aanbod van specialisten in bruidswerk. Of verfijn het aanbod voor de aanbieders in jouw eigen provincie.
 
Menu
Categorie├źn