Menu icon Home button

Het vinden van de juiste feest en trouwlocatie

Welke trouwlocatie past bij jullie?

Een van de eerste stappen die je onderneemt als jullie gaan trouwen, is het zoeken van een trouwlocatie (niet te vergeten ook de trouwjurk). Je hebt misschien altijd wel een soort trouwlocatie in gedachten gehad, maar als het dan echt zo ver is, is het best moeilijk de juiste trouwlocatie te vinden. Het vinden van de juiste trouwlocatie is toch wel het belangrijkste onderdeel van jullie huwelijksdag. De trouwlocatie bepaald de sfeer van jullie huwelijksfeest.

Tjaarda Oranjewoud Friesland
Foto: Tjaarda Oranjewoud in Friesland

Waar willen jullie trouwen?

Wil je in je woonplaats trouwen, of in je geboorteplaats, of had je misschien in gedachten om op het platteland te trouwen of wil je kiezen voor een huwelijk in een prachtig kasteel? Als je weet waar je wilt trouwen, kun je daar ook beginnen met zoeken naar de juiste locatie.

Waar opletten als je denkt de perfecte locatie te hebben gevonden

Jullie hebben een locatie gevonden die jullie erg aan staat. Waar moet je dan opletten? Ga de trouwlocatie bezichtigen, want misschien is het binnen niet zoals je had verwacht.  Let op de kleuren, de stijl en wat voor sfeer de locatie uitstraalt.

Hoeveel gasten komen er op jullie trouwfeest

Het klinkt voor de hand liggend, maar zorg ervoor dat de ruimte groot genoeg is voor het aantal gasten die jullie op jullie trouwdag verwachten. De zaal waar jullie het feest zullen gaan vieren kan heel ruim lijken als het bijvoorbeeld leeg staat. Houd er rekening mee dat er in die lege zaal stoelen, tafels, misschien een band of DJ in komt te staan en dat je dan ook nog een dansvloer moet over houden in diezelfde ruimte. Zelfs als je van plan bent om buiten te trouwen moet je rekening houden met de ruimte die je nodig hebt.

De kosten van een trouwlocatie

De kosten van de trouwlocaties lopen nogal uiteen. Elke trouwlocatie is immers anders! Het is dus handig om een offerte aan te vragen bij de locaties die jullie voorkeur hebben. Het is wel zo handig om de kosten te weten, zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je binnen je eigen budget blijven.

Het Koloniekerkje
Foto: Het Koloniekerkje in Drenthe


Privacy!

Als je hebt gekozen voor een openbare plek, zoals een park, hou er dan wel rekening mee dat er vreemde mensen langs jouw feest kunnen lopen. Ze kunnen je dan zelfs aanspreken en feliciteren. Als jullie dat geen probleem vinden dan kun je voor het park kiezen. Als je hier echt geen zin in hebt en je wilt beslist wat privacy, kies dan voor een privé landgoed, waar niet zomaar iedereen doorheen kan lopen. En kunnen jullie ongestoord van jullie trouwdag genieten. Als jullie gaan trouwen in een partycentrum, met meerdere zalen, is het misschien handig om te vragen of er op de datum van jullie dag niet nog een evenement is en vragen of het geluid van de andere zaal bij jullie te horen is op die avond. Het kan zomaar zo zijn dat er in de zaal naast die van jullie een karaoke-feest is. Ik denk niet dat je de hele avond naar vals zingende mensen wilt luisteren.... Nu neem ik ook wel een hel extreem voorbeeld aan, maar het zal je maar gebeuren.

Daglicht en verlichting in de locatie

Verlichting kan de hele sfeer bepalen. Dus kijk in de locatie of er voldoende ramen zijn, want je wilt op een mooie zonnige dag vast niet in een donkere zaal zitten. Let ook op de verlichting in de zaal voor in de avond als het al donker is. Let op waar de verlichting is en vraag of je op bepaalde plekken extra licht wilt hebben, zoals bij de entree. Je kunt ook altijd vragen of er kaarsen mogen branden, want kaarslicht is toch wel heel erg romantisch.

Kasteel Henkenshage
Foto: Kasteel Henkenshage in Noord-Brabant


Het geluid

Wat ook handig is om te controleren is het geluidskwaliteit in de zaal. Misschien wil je een band in de zaal en is de zaal daar helemaal niet geschikt voor. Vraag dit aan de eigenaar van de locatie waar jullie het huwelijksfeest willen vieren.
 

Voldoende parkeergelegenheid

Let er op bij de locatie dat er voldoende parkeergelegenheid is. Als dat er niet is en je gasten moeten de auto elders parkeren, zorg dan voor dat je een busje laat rijden naar de locatie. Je wilt toch niet dat je gasten een heel eind moeten lopen voordat ze bij de locatie zijn?

't Sfeerhuys
Foto: 't Sfeerhuys in Gelderland
 

Tot slot nog een tip

Hou onze trouwbeurs agenda in de gaten en bezoek bruidsbeurzen. Ook is het handig om de open dagen van trouwlocaties te bezoeken. Daar kun je ook heel veel ideeën en inspiratie op doen.
 
Menu
Categorie├źn