Menu icon Home button

Een onvergetelijk vrijgezellenfeest in het hoge noorden

Het regelen van alles rondom een vrijgezellenfeest is geen gemakkelijke taak. Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk dat de bruid of bruidegom een geweldige dag heeft. Ook moet de dag een beetje uniek zijn, zodat het voor iedereen een onvergetelijke dag wordt. Zo kan het erg leuk zijn om een locatie te kiezen die niet direct zo voor de hand ligt. Ga bijvoorbeeld naar een stad waar je niet zo vaak komt en laat je verrassen door het onbekende.

Welke stad kies je voor?

Door bijvoorbeeld te kiezen voor een vrijgezellenfeest in Groningen, kies je voor een zeer bruisende stad in het hoge noorden van Nederland. In deze stad vind je eigenlijk alles wat je nodig hebt voor een vrijgezellenfeest. Het is een gezellige, oude stad met een rijke geschiedenis en een levendige cultuur. Doordat de stad grotendeels uit studenten bestaat is er altijd tot in de vroege uurtjes wat te beleven in het gezellige centrum. En mocht je ook geïnteresseerd zijn in de volledige geschiedenis van het huwelijk >> klik dan op de link naar deze pagina


De culinaire hoogstandjes

Of je nou op zoek bent naar een lekker hapje en drankje na een drukke dag, dan heeft Groningen alles wat je nodig hebt. Het oude stadscentrum zit bomvol met leuke cafeetjes waar je kunt genieten van de lekkerste (lokale!) biertjes. Inderdaad, ook lokaal bier is volop te koop in Groningen. Zo heb je bijvoorbeeld biertjes van Brouwerij Martinus, Grunn Bier of Baxbier. Combineer dit met een eierbal en je past helemaal in het plaatje van de rest van de stad.


 
Ook voor een echte goede hap ben je in Groningen op de juiste plek. Zowel in het centrum als in de buitenwijkjes zitten heerlijke restaurants waar je kunt genieten van een breed scala aan eetgelegenheden. Doordat er zoveel internationale studenten in de stad wonen, heb je naast traditionele Nederlandse restaurants ook zeer diverse internationale tentjes. Waar je ook zin in hebt om deze bijzondere dag af te sluiten met een goede hap, je vindt het altijd in Groningen!


Wat te doen?

Een heerlijke maaltijd en lekkere biertjes zijn natuurlijk de basis van een vrijgezellenfeest. Maar dit is natuurlijk niet alles. Een zeer leuke activiteit tijdens een vrijgezellenfeest is een boottocht. Een nadeel is wel dat je afhankelijk bent van het weer, maar je zult zeker een unieke ervaring hebben met de hele groep. Een bijkomend voordeel van een boottocht is dat je veel privacy hebt. Dit biedt de mogelijkheid om quality time door te brengen met vrienden en speciale momenten te delen met de aanstaande bruid/bruidegom.
 
Hiernaast zijn sportieve activiteiten altijd een geslaagde optie voor een vrijgezellenfeest. Naast dat veel mensen het altijd leuk vinden om een sportieve middag te hebben, is het ook leuk om een competitie te houden. Hou de scores bij tijdens de verschillende activiteiten en je zult merken dat iedereen nog meer opgaat in het spel. Let wel op dat het niet te competitief wordt, het moet natuurlijk wel een gezellige middag blijven.


Do’s en don’ts voor jouw vrijgezellenfeest

Om het feest onvergetelijk te maken, zijn er een aantal zaken waar je eigenlijk altijd rekening mee moet houden. Denk hierbij aan de volgende dingen:

Do’s

1. Vraag om input van andere mensen die er bij zijn. Je wilt natuurlijk dat de bruid / bruidegom een leuke dag heeft, maar ook alle andere mensen. Ook kunnen andere deelnemers met verrassende input komen die zorgen voor een nog leukere dag!

2. Maak het persoonlijk. Door aan een vrijgezellenfeest een persoonlijke touch te geven maak je het echt onvergetelijk. Hang dus bijvoorbeeld leuke foto’s op of zorg voor cadeaus die een persoonlijke betekenis hebben voor de aanstaande bruid / bruidegom!

3. Plan alles goed in. Niets is vervelender dan zo’n belangrijke dag die in de soep loopt door een slordige planning. Zorg er dus voor dat van tevoren alles tot in de puntjes is geregeld en je niet voor verrassingen komt te staan.


Don’ts

1. Dwing mensen niet mee te doen. Helemaal bij sportieve activiteiten kan het best zijn dat sommige mensen niet mee willen doen. Dwing mensen vooral niet tot deelname, je wil natuurlijk dat iedereen het op zijn of haar manier leuk heeft.

2. Laat de aanstaande bruid / bruidegom niet alles regelen. Ondanks dat het belangrijk is om rekening te houden met de voorkeuren van hem of haar, is het juist leuk dat deze persoon verrast wordt. Zorg er dus voor dat deze dag voor hem of haar een aangename verrassing is! 

Met deze tips zorg je ervoor dat het vrijgezellenfeest wat je gaat organiseren, er een is om nooit te vergeten!
 
Menu
Categorie├źn