Menu icon Home button

Een ideaal 3-gangendiner voor op een lente-bruiloft!

Een belangrijk onderdeel van elke bruiloft is natuurlijk het diner, waar gasten samenkomen om de liefde te vieren met heerlijk eten. Maar het samenstellen van een ideaal 3-gangendiner kan een uitdaging zijn. Je wilt gerechten die passen bij het seizoen, indruk maken op je gasten en bijdragen aan een onvergetelijke dag. Hier zijn een paar suggesties voor een smaakvol trouwmenu.

Voorgerecht: Aspergesoep

Begin het diner licht en verfrissend met een klassieke lente-delicatesse: aspergesoep. Asperges zijn in het seizoen tijdens de lente, wat dit gerecht tot een perfecte keuze maakt. Een romige aspergesoep, verfijnd met een vleugje room en versierd met een paar zorgvuldig geplaatste aspergetips, is een elegante start van het diner.
 

Hoofdgerecht: Lam of Vis

Voor het hoofdgerecht kun je kiezen tussen vlees, vis of vegetarisch, afhankelijk van de voorkeuren van je gasten. Lam, licht gegrild met verse kruiden zoals rozemarijn en tijm, geserveerd met seizoensgroenten en een aardappelgratin, vormt een rijk en smaakvol hoofdgerecht dat de overgang van de winter naar de lente weerspiegelt. Als alternatief is een visgerecht, zoals zeebaars of zalm, bereid met een citroen-botersaus en vergezeld van jonge groene asperges en wilde rijst, een lichter maar even lekker hoofdgerecht. Ook een risotto vol lente-groenten zoals jonge erwten, groene asperges en artisjokharten, biedt een smaakvolle en kleurrijke vegetarische optie.
 

Nagerecht: Citroen-Meringuetaart

Sluit het diner af met een zoete, frisse toets van een citroen-meringuetaart. De frisse citroensmaak, gecombineerd met de zoete, luchtige meringue en een knapperige taartbodem, biedt een perfecte afsluiting van de maaltijd. Dit dessert is niet alleen een lust voor het oog, maar de lichte en verfrissende smaken zijn ook ideaal voor een lente-bruiloft.


 

Tips voor het samenstellen van je trouwmenu

  1. Seizoensgebonden ingrediënten: Kies voor gerechten die gebruikmaken van ingrediënten die in het seizoen zijn. Dit zorgt niet alleen voor de beste smaak, maar is vaak ook kosteneffectief.
  2. Diversiteit: Zorg voor een menu dat rekening houdt met verschillende dieetwensen en voorkeuren. Bied bijvoorbeeld altijd een vegetarische optie aan.
  3. Kwaliteit boven kwantiteit: Focus op de kwaliteit van de gerechten in plaats van de hoeveelheid. Een paar goed uitgevoerde gerechten maken meer indruk dan een overvloed aan middelmatige opties.

Door te kiezen voor een licht voorgerecht zoals aspergesoep, een vullend hoofdgerecht en een fris, zoet dessert zoals citroen-meringuetaart, creëer je een gebalanceerd en onvergetelijk diner dat de lente weerspiegelt. Het is jouw speciale dag, dus geniet van elk moment!
 
Menu
Categorie├źn