Menu icon Home button

Drie tips om het samenwonen na je kersverse huwelijk soepel te laten verlopen?

Nu jullie besloten hebben om te gaan trouwen, komen er wel een aantal belangrijke zaken op je af. Misschien woon je al samen of ga je pas samenwonen na de trouwdag, er zal toch van alles geregeld moeten worden.  Adressering, verzekering, huishoudgeld, welke meubels en andere zaken blijven en welke gaan de deur uit. 

Denk na over je inboedel

Ook al heb je je bezittingen al uitgezocht, nu je samen woont of gaat samenwonen, zijn er ongetwijfeld dubbele en onnodige items, mogelijk zelfs je raamdecoratie op maat. Ruim als team op en beslis wat blijft, wat gaat en welke onderdelen waar in je nieuwe huis komen. Dit zal enigszins uitdagend zijn als een van je verhuist naar de eerder gevestigde woning van je echtgenoot en meer ruimte moet maken. Experts raden aan om foto's en metingen te maken voordat je naar binnen gaat om te peilen wat past en wat moet worden opgeborgen, op zolder of in een kast, of weggegeven. Wees voorzichtig bij het bekijken van de vreemde collecties of familiestukken van je partner die je niet leuk vindt, en maak een compromis over het al dan niet weergeven op de vensterbank voor je raamdecoratie op maat. Vergeet niet om samen te werken aan het combineren van jullie stijlen of het kiezen van een inrichting waar jullie allebei blij van worden.

 

Bereid je voor op aanpassingen

Trouwen en samenwonen zijn zeer stressvolle levensgebeurtenissen, zelfs als je extatisch bent dat beide gebeuren. Realiseer je dat er een aanpassingsperiode zal zijn, de meest kwetsbare tijd in je relatie - voordat het leven zich in een hopelijk gelukkig patroon nestelt. Geef jezelf de tijd om te groeien en aan elkaar te wennen, in het besef dat jullie allemaal je ruimte nodig hebben, maar ook tijd om elkaar te waarderen. Zodra je je deze dingen realiseert en leert je mening te uiten, maar respectvol en liefdevol blijft, ben je klaar om van het huwelijksleven te genieten zoals het hoort. Wordt dus ook niet boos als jullie het niet eens kunnen worden over de raamdecoratie op maat of over de temperatuur in huis, al is een koele slaapkamer wel nuttig voor je gezondheid. Houd hier dus rekening mee als jullie voor het eerst samenwonen.Praat met elkaar

Als je belangrijke zaken zoals financiën, het opsplitsen van taken, het gewenste niveau van huishoudelijk onderhoud, privacykwesties, persoonlijke eigenaardigheden, het kopen van raamdecoratie op maat en dagelijkse gewoonten niet kunt bespreken, zal je huwelijk niet sterk beginnen en resulteren in toekomstige controverses. Alle sites vol trouw informatie zullen je dit vertellen! Het bekendmaken van je persoonlijke voorkeuren met betrekking tot de bovengenoemde onderwerpen zal de toon zetten voor het succes van je partnerschap en de weg banen naar het uitwerken van oplossingen voor zogenaamd onmogelijke raadsels. 
 
 
 
Menu
Categorie├źn