Menu icon Home button

Dit is waarom we vaak veel uitgeven aan onze trouwdag

Begin op tijd te sparen

Nog ver voordat de trouwdatum bekend was, hebben jullie vast al vele avonden op die bekende roze wolk gezeten en allerlei mooie ideeën besproken voor een onvergetelijke trouwdag. Je hebt er natuurlijk ook wel een lijstje van gemaakt. En als dan al die mooie plannen kunnen doorgaan, dan heb je dus die unieke trouwdag waardoor je nu  al een beetje op die bekende roze wolk leeft. Maar dan komt dat moment dat we aan die prachtige ideeën een prijskaartje moeten hangen. Op zich hoeft dat geen problemen op te leveren, maar als we al die prijskaartjes tot 1 bedrag laten samenkomen dan wordt het wel even stil in de kamer als we het totaal bedrag te zien krijgen. En hoe gaan we daar nu mee om?

De mogelijkheden

Stel dat jullie voor de trouwdag een bepaald bedrag hebt gespaard dat niet toereikend is voor alle ideeën en plannen voor die mooiste dag van jullie leven. Dan zul je die situatie toch praktisch moeten oppakken en de mogelijkheden op een rijtje zetten.
De mogelijkheden:
  • Minder gasten uitnodigen bij de huwelijksvoltrekking, het dagprogramma, diner. Een zgn. micro-wedding.
  • Bezuinigen op een aantal onderdelen (weddingsinger, photobooth, uren van de fotograaf, trouwlocatie, ambtenaar van de gemeente, op een andere dag trouwen, etc.
  • Vraag een vriend of familielid om hun gave auto als trouwauto te mogen gebruiken.
  • De financiële lat van alle onderdelen gewoon iets lager leggen. Durf te bezuinigen!!

De dag van jullie leven

De trouwdag heeft een prachtige eigenschap. Het is die dag met veel emotionele én blijde momenten met alle familieleden en vrienden die het dichtst bij jullie staan. Die dag zal waarschijnlijk nooit meer overtroffen wordt. En dat is dus waarom we vaak geld uitgeven aan onze bruiloft. Hier zetten we graag van alles voor opzij en sparen we al vroeg van te voren voor het financiële plaatje. Vroegtijdig beginnen met sparen voor de trouwdag is dan ook wel een uitstekende optie voor een onvergetelijke trouwdag. 

Een zorgeloze trouwdag

Je zult zien dat als je het juiste budget voor het trouwen beschikbaar hebt, dat je dan al tijdens de organisatie van de trouwdag heerlijk zorgeloos te werk kunt gaan. Dus ook als je nog niet echt weet wanneer jullie gaan trouwen, is het wel verstandig om alvast te beginnen met sparen. En als jullie huwelijk al op de eerste dag zorgeloos begint, dan is dat toch een echte droomstart voor een gelukkige toekomst?
 
Menu
Categorie├źn