Menu icon Home button

De taken van een bruidsmeisje


Je bent druk bezig met de organisatie van jullie trouwdag. Je wilt uiteraard dat het een onvergetelijke dag wordt. Hierbij mogen de schattige bruidsmeisjes dan ook niet ontbreken. Naast de taken die een bruidsmeisje vervult, is het ook nog eens erg leuk om deze dag vergezeld te worden door een of meer bruidskinderen. Ook is het erg schattig om te zien voor jullie gasten en het is zelfs een extra dimensie voor de bruidsreportage.

bruidsmeisjes op je bruiloft
 

Kleding voor het bruidsmeisje

Als je hebt besloten om voor een bruidsmeisje te kiezen als je gaat trouwen, zullen 3 vragen direct bij je naar boven komen. Allereerst natuurlijk: “Wie gaan we vragen om ons bruidsmeisje te zijn?” En welke kleding gaat zij dragen. En uiteraard ook: Wat zijn nu eigenlijk de taken van het bruidsmeisje?
Je zult vast al wel in gedachten hebben wie deze mooie taak gaat vervullen. Dit kunnen nichtjes zijn, de kinderen van jullie vrienden of misschien heb je zelf een dochter die in het profiel van een bruidsmeisje past.
Voor de kleding van de bruidsmeisjes hebben diverse bruidswinkels een schattige collectie kinderbruidskleding, vaak zelfs afgestemd op de kleding van de bruid.

jurkjes bruidsmeisjes
 

Wat zijn de taken van de bruidsmeisjes?

En dan komt ook de vraag wat nu eigenlijk de taken van de bruidsmeisjes zijn. Naast de standaard taken die zij doorgaans op de trouwdag vervullen is het ook leuk voor jezelf en voor de meisjes om ze bij diverse onderdelen te betrekken. Let hierbij wel op dat je alleen kiest voor taken die bij hun leeftijd passen. En mocht je graag zien dat alles exact verloopt zoals jij dat gepland hebt, hou er dan wel rekening mee dat jonge kinderen uitgerekend op deze momenten nogal onvoorspelbaar kunnen zijn. Maar dat levert vaak juist weer mooie momenten op, die de trouwdag weer een extra dimensie geven.
Zorg er wel voor dat je een volwassene vraagt om als back-up een oogje in het zeil houdt bij het uitvoeren van de taken door het bruidsmeisje. Dit kan de moeder van het meisje zijn, een “grote zus” of iemand anders uit haar directe omgeving.


Het dragen van de sleep

Officieel is het de taak van de bruidsmeisjes om de sleep van de trouwjurk te dragen. Heb jij een trouwjurk met een sleep, maar heb je alleen maar 1 bruidsmeisje, dan kun je haar eerst de bloemen laten strooien terwijl jullie wachten bij de entree. Daarna kan zij de sleep dragen. Heb je 2 bruidskinderen, dan kunnen zij de taken verdelen. Wil jij ook een trouwjurk met een sleep? Maak dan een pasafspraak bij Wedding Wonderland, met diverse vestigingen in Nederland.


Bloemen strooien

Bij het betreden van de trouwzaal of de kerk is het de taak van het bruidsmeisje dat zij voor het bruidspaar loopt en bloemen strooit in het gangpad. Als de bruid wordt weggegeven door de vader van de bruid, dan loopt het bloemenmeisje voor de bruid met haar vader.


Bruidsboeket dragen

Tijdens de huwelijksvoltrekking geeft de bruid het bruidsboeket aan het bruidsmeisje. Tijdens de ceremonie draagt zij dus het boeket. Heb je gekozen voor 1 bruidsmeisje en ook geen bruidsjonker, dan kan zij nog een andere taak hebben tijdens de ceremonie. Bespreek dan vooraf een plek waar het bruidsmeisje het boeket kan neerleggen of aan haar volwassen “back-up” overdraagt.
 

Het brengen van de ringen

Als je ook voor een bruidsjonker hebt gekozen, dan brengt hij de trouwringen naar het bruidspaar. Heb je geen bruidsjonker, dan is dit de taak van het bruidsmeisje. Als je hiervoor een ringkussen aanschaft, zorg dan dat deze linten heeft om de ringen mee te strikken. Zitten de trouwringen in een ringendoos, dan moet deze stevig sluiten. Dit voorkomt dat je binnenkort viral gaat in de social media.
 
Verder kunnen de bruidskinderen allerlei extra taken uitvoeren zoals het openen van de deuren, gasten aanspreken om het gastenboek of receptiealbum te tekenen, samen met het bruidspaar de bruidsduiven loslaten, bedankjes uitdelen, ballonnen oplaten, etc.

Bespreek vooraf met de bruidsfotograaf dat er bruidskinderen aanwezig zijn op jullie trouwdag. Want zij staan vaak garant voor de mooiste kiekjes voor de trouwfoto’s.
 
 
 
Menu
Categorie├źn