Menu icon Home button

6 tips voor de mooiste trouwfoto's


Vraag je mensen naar de mooiste dag van hun leven, dan staat de trouwdag toch vaak wel in de top 3. Je trouwt namelijk maar één keer. Je wilt zo lang mogelijk kunnen nagenieten van de herinneringen aan deze bijzondere dag. Prachtige huwelijksfoto's zijn daarom dan ook onmisbaar! Wij geven een aantal tips voor de mooiste trouwfoto's.

Trouwfotograaf kiezen


Tip 1: Kies een trouwfotograaf waar jullie je comfortabel bij voelen

Gaan jullie een trouwfotograaf kiezen? Luister dan naar jullie gevoel. De fotograaf is er het grootste gedeelte van de dag bij en dan is het belangrijk dat jullie het goed met hem of haar kunnen vinden. Ook krijg je veel mooiere foto's wanneer jullie je op je gemak voelen bij de fotograaf.


Tip 2: Ga voor een locatie die bij jullie past

Het is vast geen verrassing dat ook de locatie belangrijk is wanneer jullie mooie foto's willen. Ga van tevoren al op zoek naar een mooie locatie voor de shoot, zodat jullie kunnen kijken welke het beste bij jullie past als paar. Ga voor een locatie met zowel schaduw als wat lichtere plekken, zodat de fotograaf kan spelen met het verschillende licht. 


Tip 3: Laat ook de gasten foto's maken

Als je terugkijkt op jullie trouwdag, is het misschien leuk om niet alleen foto's van jullie zelf maar ook van alle gasten te zien. Laat de trouwfotograaf gedurende de dag van iedereen foto's maken, maak een groepsfoto of richt een photobooth in. Dit kan bijvoorbeeld bij het gastenboek. Zet hier wat feestartikelen neer en een polaroid camera en laat de gasten de foto bij hun bericht in het gastenboek plakken. Zo hebben jullie een uniek aandenken aan de dag!

Photobooth huren


Tip 4: Laat regen de foto's niet verpesten

Het kan natuurlijk gebeuren: is jullie grote dag eindelijk aangebroken, regent het buiten. Onthoudt dan goed dat dit niet de pret mag drukken! Zelfs foto's in de regen kunnen prachtig én heel romantisch zijn. Heb je een goede trouwfotograaf, dan weet hij of zij hoe ook in de regen mooie foto's gemaakt kunnen worden. 


Tip 5: Een goede voorbereiding is het halve werk

Zorg, voor de grote dag, dat alles goed is georganiseerd. Ook wat betreft het maken van foto's. Maak bijvoorbeeld een trouwfoto checklist en schrijf op waar je in ieder geval foto's van wilt hebben, bijvoorbeeld van vlak na de ceremonie. Maak ook een lijstje met wie jullie allemaal op de foto willen. Geef de checklist aan de fotograaf, zodat hij of zij er rekening mee kan houden. 


Tip 6: Blijf vooral lekker jullie zelf! 

Misschien voelen jullie je soms wat ongemakkelijk, maar probeer je daar overheen te zetten. Probeer bijvoorbeeld te vergeten dat er een fotograaf met camera rondloopt. Het is jullie dag dus jullie mogen stralen!
 
Menu
Categorie├źn