Menu icon Home button

4 tips voor het besparen van geld op je bruiloft


Als je momenteel je grote dag plant, vraag je je ongetwijfeld af hoe je geld kunt besparen op je bruiloft. Dankzij de grote vraag na de pandemie en de eindeloze annuleringen, wordt nu gezegd dat bruiloften de komende jaren nog duurder zullen zijn - met bruidsbedrijven die hun tarieven verhogen om het hoofd boven water te houden en de enorme toestroom van huwelijksboekingen na de lockdown aan te kunnen. Het afsluiten van een persoonlijke lening kan dus nodig zijn voor het financieren van je bruiloft, maar dit doe je liever niet. Gebruik daarom de onderstaande tips voor het besparen van geld op je trouwerij!

Geld besparen op je bruiloft


Boek een niet-weekendbruiloft

Traditioneel zijn we allemaal bekend met een zaterdagse trouwdag, maar ze hebben een hoge prijs - je kunt veel geld besparen als je overweegt om op een andere dag van de week te trouwen. Zelfs een zondag kost meestal al veel minder. De trouwdatum op vrijdag wordt steeds populairder waardoor je gasten een weekend hebben om van te genieten (en/of bij je te komen!) na je grote dag - hoewel het beter is om dit ruim van tevoren door te geven, zodat je familie en vrienden vrij kunnen regelen van hun werk als dat nodig is.


Doe je eigen make-up

Professionele make-upartiesten doen geweldig werk, maar er hangt wel een prijskaartje aan. Als je er zeker van kunt zijn dat je je eigen schoonheidslook doet, is dit een geweldige manier om geld te besparen. Weet je niet precies hoe je dit moet doen? Experts hebben een handige gids samengesteld met gedetailleerde informatie over elke stap, van huidverzorging tot de finishing touch als het gaat om doe-het-zelf bruidsmake-up. Zo ben jij de hele dag stressvrij en kun je er geweldig uitzien op het moment suprême!

Je eigen bruidsmake-up verzorgen


Ga voor digitale uitnodigingen

Papieren huwelijksuitnodigingen zijn ongetwijfeld supermooi en voor sommige stellen erg belangrijk. Maar ze zijn niet de meest milieuvriendelijke keuze en kunnen erg duur zijn, vooral als je veel gasten hebt. Als je niet gehecht bent aan het idee van echte uitnodigingen, is het een kostenpost die je gewoon niet nodig hebt. Digitale uitnodigingen kunnen net zo mooi zijn als papieren uitnodigingen. Er zijn bijvoorbeeld merken die een animatie van je uitnodiging creëren die uit de envelop komt voor de ontvanger of je kunt ook chique ontwerpen van Etsy kopen om naar je gasten te sturen.


Kies voor een traktatietafel

Als een ultra-luxe bruidstaart met vier niveaus nooit je droom was, kun je hem ruilen voor een DIY-versie die net zo lekker is. Kies voor een kleinere cake die nog steeds een bijzonder middelpunt is. Je kunt hem kopen bij een kleinere bakkerij of zelfs proberen hem zelf of met een vriend of familielid te maken. Vul vervolgens je desserttafel met al je andere favoriete gebakjes. Of het nu donuts, gebakjes, eclairs of cupcakes zijn. Je haalt ze gewoon op bij de supermarkt en schikt ze goed. Alsnog lekker en mooi, maar wel een stuk goedkoper!
 
Menu
Categorie├źn