Menu icon Home button

Een speciale dag, verdient een speciale trouwjurk

Voel je op je best in de plussize bruidsjurk van je dromen

Je trouwdag is één van de meest speciale dagen van je leven. Bij deze dag hoort natuurlijk een jurk die jou als de beste versie van jezelf laat voelen. Dit is een grote confidence boost voor jou, en dat zie je terug op de foto’s die geschoten worden!
Slagen voor een trouwjurk kan als plussize en curvy bruid echter buitengewoon lastig zijn. Het aanbod van bruidsjurken met maat 48 of groter, is opmerkelijk klein en de jurken zijn lang niet in alle bruidsmode winkels te verkrijgen. In de winkels die deze maten wél aanbieden, is het zomaar mogelijk dat je de plussize bruidsjurk van je dromen vindt!

De geschiedenis van de trouwjurk

Trouwjurken komen tegenwoordig in allerlei modellen, kleuren en stijlen. De traditie van het dragen van een speciale jurk tijdens het trouwen, dateert al uit de tijd van de Oude Grieken. Toendertijd, werd deze jurk gemaakt uit de duurste, mooiste stoffen die er bestonden. Logischerwijs betekende dit dat de rijkste families de mooiste bruidsjurken hadden.
Dat bruidsjurken meegaan met de mode, begon tussen ongeveer 1400 en 1700, de tijd van de Renaissance en de Barok. De Renaissance kenmerkte zich door de belangstelling voor de klassieke oudheid, terwijl de Barok zich richtte op dramatiek en heftigheid. Jurken die destijds gedragen werden, weerspiegelden de trends van dat moment.
Na deze stijlperiode, begon het tijdperk van de klassieke, witte trouwjurk, die tot in de huidige tijd nog voortduurt. In de tussentijd zijn er vele soorten en stijlen van trouwjurken ontwikkeld die in de winkel gekocht kunnen worden en regelmatig op maat gemaakt worden.

Een grote variatie aan trouwjurken

Bruidsjurken zijn in allerlei stijlen te verkrijgen. 2022 introduceert trouwjurken die grotendeels van kant zijn. Ook maakt de diepe, sexy V-hals zijn intrede. Daarnaast zijn de bohemian jurken niet meer weg te denken uit het huidige assortiment. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van pastelkleuren, kant en bloemenprints. Combineer dit met de klassieke kleur en stijl van een bruidsjurk, en je hebt een prachtige, nonchalante jurk!
Het is altijd mogelijk om een jurk aan te schaffen uit het standaard assortiment. Het komt echter ook vaak voor dat bruidsjurken op maat gemaakt worden. Iedere bruid verdient een trouwjurk waar zij zich goed in voelt, en ieder lichaam is anders. Daarom worden jurken regelmatig aangepast, zowel in stijl als in lengte. Plussize bruidsjurken zijn er van maat 48 tot 70 en zijn ieder uniek!

Een speciale dag, verdient een speciale jurk

Het aanbod aan plussize bruidsjurken is de afgelopen jaren flink gegroeid en steeds vaker duiken er in winkels in beschikbare assortimenten jurken in grotere maten op. Maak je vooral geen zorgen over het vinden van een geschikte bruidsjurk voor jou. Bruidsjurken zijn er in verschillende maten en stijlen, waardoor er altijd een geschikte jurk tussenzit voor jou!
 
Menu
Categorie├źn