Menu icon Home button

Trouwringen van andere metalen

Door: 0 reacties

Trouwringen van andere metalen
Een trouwring gemaakt van goud, dat is een voor de hand liggende keuze. Dat deden onze vaders en moeders en onze opa's en oma's. Maar wist je dat een trouwring ook van een ander materiaal gemaakt kan worden? Titanium is bijvoorbeeld een hele goede optie. Foto: Tamás Kooning Lansbergen. 

Vriendelijk voor de huid

Het metaal titanium is warm grijs van kleur en is ook letterlijk warm van temperatuur. Het neemt de temperatuur aan van de omgeving en zal dus niet koud voelen, zoals staal. Bovendien is titanium super huidvriendelijk. Allergie voor titanium komt niet voor. Als je een gevoelige huid hebt, is titanium het beste metaal om te gebruiken. Een ander leuk voordeel is het gewicht: een titanium trouwring weegt heel weinig, je voelt bijna niet dat je hem om hebt. De kleur van titanium lijkt op witgoud, maar is een stuk goedkoper. 
 

Zwart kan ook

Een ander apart metaal is zirkonium. Dit is een "broertje van titanium". Door een verhittingsproces wordt het zirkonium zwart van kleur. Het is een harde, keramische laag die zeer duurzaam is. Ook zirkonium is licht in gewicht en huidvriendelijk. Je kunt kiezen voor een trouwring die helemaal zwart is, maar het zwart kan ook een klein accent zijn. 
 

Combinatie

De combinatie van grijs titanium, zwart zirkonium en goud is natuurlijk super leuk. Juist door het gebruik van meerdere kleuren kun je de vormgeving van de ring benadrukken. Ook zal je meerkleurige trouwring makkelijk te combineren zijn bij sieraden die je al hebt. Jullie kunnen ook elk je eigen kleur of metaal kiezen. Als de vorm van de ringen bij elkaar past, dan is een verschillende kleur juist lekker eigenwijs. 
 

Specialistisch werk

Niet elke goudsmid kan werken met deze bijzondere materialen. Je hebt er wel een heel ander atelier voor nodig met bijzondere gereedschappen en machines. Specialist op dit gebied is Joerie Dijkman van Metal Art. Al ruim 25 jaar werkt hij met titanium en zirkonium, gecombineerd met goud en diamant. Hij heeft een uitgebreide collectie trouwringen en denkt graag mee over wat persoonlijk bij jullie past. Een super-combinatie. 

Hieronder volgen een aantal unieke voorbeelden.

Zirkonium trouwringen
gecombineerde trouwring
Titanium trouwringen
bijzondere trouwringen
trouwringen

Reacties

Laat een reactie achter
 
Menu
Categorie├źn