Menu icon Home button

De perfecte trouwdag, wie wil dat nou niet?

Door: 0 reacties

De perfecte trouwdag, wie wil dat nou niet?
De liefde van je leven heeft je ten huwelijk gevraagd en wij gaan er vanuit dat jij volmondig ‘JA’ hebt gezegd, want anders was je waarschijnlijk niet op deze pagina terecht gekomen. Natuurlijk wil je dat deze dag perfect wordt, een dag om nooit te vergeten. Maar wat is daarvoor nodig? Wat moet er allemaal geregeld worden? No worries, want hieronder volgen enkele gouden tips om toch alles in kannen en kruiken te leiden.

Bepaal je budget

Het budget bepalen is niet één van de meest romantische dingen die je voor een huwelijk moet regelen. Toch is dit onderdeel zeer belangrijk, want hier valt en staat eigenlijk alles mee. Maak een lijst met alle onderdelen en geef aan hoeveel geld je per onderdeel wilt uitgeven. Omdat wij al enige tijd meedraaien in de ‘trouwbranche’, weten wij aan welke onderdelen het meeste geld wordt uitgegeven. Misschien dat dit jou ook kan helpen. 

De Pollepleats Westhem
 

De belangrijkste onderdelen volgens bruidsparen

Natuurlijk wil je als aanstaande bruid perfect voor de dag komen, dus een mooie bruidsjurk kan zeker niet ontbreken. Hier wordt dan ook een ruim budget voor gerekend.  Ook de bruidegom wil er natuurlijk tiptop uitzien, dus daar hoort zeker een uniek trouwkostuum bij. Vaak is het trouwpak wel iets goedkoper dan de bruidsjurk, maar ook dat kan flink oplopen met alle accessoires erbij. Tot slot: De trouwlocatie natuurlijk! Waar willen jullie elkaar het ja-woord geven? Op dat ene mooie landgoed, met de voetjes in het zand op jullie favoriete strand of buiten op een sfeervolle boerderij… Er is van alles mogelijk! Je kunt deze dag zo duur maken als je zelf wilt. 
 

Wat wordt het thema?

Als je de trouwlocatie hebt uitgekozen, kun je het thema bepalen. Ook het seizoen speelt een belangrijke rol voor jouw thema. Trouwen jullie in de winter? Dan kun je je huwelijk sfeervol maken met kaarslicht, een open haard en warme kleuren. Denk aan paars, rood en goud. Ook de cateraar kan hierop inspelen. Denk aan Glühwein, lekkere warme winterse hapjes etc. Trouwen jullie in de zomer, bijvoorbeeld op het strand? Maak dan gebruik van pasteltinten, mooie bloemen en lekkere frisse hapjes en drankjes. 

Sweet table
 

Maak een lijst met wat je nodig hebt

Voor een huwelijk is er veel nodig. Er is bijvoorbeeld een fotograaf nodig om deze bijzondere dag vast te leggen. Je wilt je gasten voorzien van lekkere hapjes en drankjes, dus een cateraar is ook onmisbaar. Zo zijn er nog wel meer dingen waar je aan moet denken. Probeer te scheiden wat een echte must is en wat een wens is. De lijst met de dingen die je écht graag wil, bestaat uit items die je moet hebben om jouw trouwdag perfect te maken. De wensenlijst is een lijst waar je dingen die je wenst in opneemt, maar die niet per sé van belang zijn. Voor iedereen is dit natuurlijk weer anders. 
 

Nog even de laatste tip…

Zoals je hebt kunnen lezen, moet er veel geregeld worden om jouw perfecte trouwdag te organiseren. Het belangrijkste is dat het budget vastgesteld wordt. Werk je budget goed uit en weet wat je voor welk onderdeel kan uitgeven. Als je dit niet doet, kom je in de knoei en zul je waarschijnlijk boven je budget uitkomen. Vaak worden er extreem hoge bedragen uitgegeven aan bijvoorbeeld de jurk of de locatie of het huren van een bijzondere luxe trouwauto, maar dan zou je de catering weer te kort doen. Verdeel dus alles zo goed mogelijk. 

Zie jij door de bomen het bos niet meer en kom je er zelf niet uit met de planning? Schakel dan een weddingplanner in. Zij regelt alles met jullie vóór de trouwdag, maar op de dag zelf heb je ook nergens omkijken naar. 

Reacties

Laat een reactie achter
 
Menu
Categorie├źn