Menu icon Home button

Eerste Hulp Bij Trouwen

Hulp nodig? Vraag het onze weddingplanners!

Eerste Hulp Bij Trouwen is het antwoord op al jouw vragen die je hebt tijdens de voorbereiding op de trouwdag en het huwelijk. Een team van professionele weddingplanners staat hier voor je klaar met de antwoorden op jouw vragen. Mail hier jouw vragen naar een van de weddingplannners. Je krijgt dan z.s.m. het antwoord in je mailbox. 
 
 

Kies een weddingplanner en stel je vraag.                               De Weddingplanners:

 • Wij willen volgende zomer gaan trouwen. Het is onze droom om dit buiten te doen, in een tuin van onze ouders. Ik heb die gemeente gemaild maar trouwen mag daar alleen in het gemeentehuis en in 2 restaurants. Hebben jullie nog goede tips voor ons?
  Het is een optie om in een klein gezelschap nog voor de geplande trouwdag de officiële huwelijksvoltrekking al vast te laten plaats vinden in het gemeentehuis. Deze kun je dan tijdens de trouwdag nog eens in aangepaste vorm over laten doen door een gezellige BABS. Zo voelt je trouwdag toch helemaal compleet.
  En je hoeft niet bang te zijn dat je partner "nee" zegt, want de akte is al getekend :-)
 • Ik heb de trouwjurk gevonden die ik ook zeker ga bestellen. Ik moet alleen wel de helft vooruit betalen. Is dit gebruikelijk?
  Ja hoor, dat is heel normaal. Vaak moet de trouwjurk in jouw maat besteld worden of er moet nog het een en ander aan versteld worden. Je zult begrijpen dat het voor de bruidsmodezaak een flinke verliespost is als de jurk daarna toch niet zou worden afgenomen.
  Het verschilt wel per winkel hoeveel je vooraf moet betalen. Dat kan variëren van 25 % tot bijna het gehele bedrag. Probeer wel af te spreken dat je een laatste deel betaald bij het afhalen van de trouwjurk, voor het geval er toch nog iets niet is geleverd zoals je hebt afgesproken.
 • Ik heb een tante waar we veel contact mee hebben en mijn vriend heeft heel veel tantes en ooms, moeten we die allemaal uitnodigen voor de bruiloft?
  Familie is altijd een beetje lastig, vraag je er één dan … en vaak zitten ouders
  hier ook bovenop. Ik hanteer eigenlijk altijd de regel; is er regelmatig contact, is er wederzijdse interesse -> ja wel uitnodigen, bijvoorbeeld voor de plechtigheid en het felicitatie (taart aansnijden) moment erna. Dit geldt ook voor eventuele peetooms en tantes.
  Zie/spreek je de ooms/tantes 1 á 2 maal per jaar -> Nee, niet nodig deze familieleden uit te nodigen.
  Bedenk sowieso goed wie wel en wie niet, het aantal op de gastenlijst kan snel oplopen en dat moeten jullie qua budget wel aankunnen.
   
  Meer advies, inspiratie of hulp nodig voor jullie bruiloft? Something Blue helpt jullie graag met de organisatie van de dag. Voor meer informatie kijk eens op www.somethingblueevents.nl
 • Mijn vriend en ik komen er niet goed uit, Ben je ‘verplicht’ collega’s uit te nodigen op je bruiloft?
  Jullie zijn niets verplicht. Het is wel netjes en gebruikelijk om de werkgever(s) in te
  lichten, door middel van de trouwkaart, dat jullie gaan trouwen. De werkgever zal dan waarschijnlijk het officiële deel bij (laten) wonen en eventueel na afloop feliciteren.
  Daarnaast kunnen jullie op persoonlijke titel naaste collega’s uitnodigen voor een deel, of de hele dag.
  Het is jullie dag en jullie moeten deze invullen zoals jullie mooi vinden en waar jullie je prettig bij voelen. Nogmaals er is niets verplicht!
   
  Meer advies, inspiratie of hulp nodig voor jullie bruiloft? Something Blue helpt jullie graag met de organisatie van de dag. Voor meer informatie kijk eens op www.somethingblueevents.nl
 • Moet je een verzekering afsluiten voor de trouwdag? We horen zoveel verschillende meningen dat we het niet meer weten.
  Dat is ook enigszins afhankelijk van jullie huidige verzekeringen. Het loont de moeite om even uit te zoeken wat jullie huidige verzekering dekt en zeker wat er niet gedekt wordt.
  Er zijn verschillende trouwdagverzekeringen. De een heeft een complete polis en bij de ander krijg je een basis pakket welke je dan desgewenst kunt aanvullen. De trouwdagverzekering is bedoelt voor de noodgevallen op jullie dag. Hierbij kun je denken aan;    
  * het overlijden van een familielid b.v. opa of oma
  * De trouwjurk – de winkel kan om wat voor reden dan ook niet leveren
  * Cadeaus – schade of diefstal
  * Faillissement, problemen, contractbreuk leveranciers
  * Drukwerk
  * Slecht weer – zelfs het weer kan je verzekeren Let er wel goed op dat lang niet alles gedekt wordt of leidt tot uitkeren. Wat sowieso nooit vergoed zal worden zijn;        
  * aanslagen, oorlogen etc.
  * Voedselvergiftiging of allergieën
  * Zwangerschap
  * Bijzondere uitsluitingen met betrekking tot werk en hobby (gevaarlijke sporten of risicovol werk) 
  Ik raad jullie aan bij een onafhankelijke tussenpersoon na te gaan welke verzekering bij jullie past.
   
  Meer advies, inspiratie of hulp nodig voor jullie bruiloft? Something Blue helpt jullie graag met de organisatie van de dag. Voor meer informatie kijk eens op www.somethingblueevents.nl
 
Menu
Categorieën