Menu icon Home button

Karmelklooster Drachten

uw burgerlijk of kerkelijk huwelijk in een sfeervolle kapel

 • Blader door foto's

Trouwen in Friesland

Het Karmelklooster is een officiële trouwlocatie in de gemeente Smallingerland in Friesland. Het is een sfeervol kapel met een verrassende intieme atmosfeer. Bij Het Karmelklooster kun je het burgerlijk en/of het kerkelijk huwelijk laten sluiten met een receptie, diner of feest. De Kapel biedt plaats aan maximaal 150 personen, maar ook voor kleinere gezelschappen is de kapel zeer geschikt. Jullie zijn van harte welkom om de kapel te bezichtigen. In verband met de beschikbaarheid is het goed om van te voren een afspraak te maken. 

Burgerlijk huwelijk

Voordat het burgerlijk huwelijk gesloten wordt, wordt u als bruidspaar ontvangen in de vogeltjeskamer. Onze bode ontvangt uw gasten en begeleidt hen naar de kapel. Het burgerlijk huwelijk duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier. Heeft u voorkeur voor bepaalde muziek bij binnenkomst, na het ja-woord of ter afsluiting? Dan mag u deze muziek vooraf aan ons overhandigen. De bode zorgt ervoor dat de muziek op het juiste moment afgespeeld wordt. Wij zorgen voor bloemen en kaarsen in de kapel en bij de entree. Na afloop mag er met echte rozenblaadjes gestrooid worden. Het is niet toegestaan om met rijst, confetti of plastic bloemblaadjes te strooien.

Kerkelijk huwelijk

U kunt in het Karmelklooster zowel het burgerlijk als kerkelijk huwelijk laten sluiten. De kapel van het klooster biedt een prachtige ambiance. Gebruik van de vleugel is inbegrepen. 

Bruidsreportage

Het Karmelklooster is een prachtige locatie voor uw bruidsreportage. De ommuurde slottuin, maar ook de binnentuin is prachtig voor uw fotoreportage. Gelegenheid tot het maken van trouwfoto's op de ochtend voor het huwelijk en tot één uur na het huwelijk of na de ontvangst of receptie met familie en vrienden. Wanneer u niet op deze locatie trouwt, bent u ook van harte welkom voor het maken van foto's. De kosten voor het gebruik van de locatie zijn: € 75,-, een bijdrage die wordt gebruikt om het klooster voor de toekomst te bewaren. 

Feestelijke receptie

Vier samen met uw gasten deze prachtige dag bij Het Karmelklooster. Wellicht verrast u uw gasten met bruidstaart en koffie of thee, of zelfs champagne, in de kapel of binnentuin van het klooster. Wanneer het minder goed weer is, bouwen we de kapel na de ceremonie in korte tijd om tot een feestelijke ruimte voor een receptie of avondfeest. We kunnen verschillende hartige lekkernijen serveren: van een bittergarnituur met druiven en nootjes tot mini-broodjes zalm met roomkaas en bieslook. Onze kok zal u en uw gasten verwennen met een heerlijk diner. Er is ook ruimte voor muziek. We denken graag met u mee!  

Overnachten

De originele van cellen van de zusters bevinden zich op de eerste etage van het klooster. De kamers zijn eenvoudig ingericht met een goed bed, een stoel en een wastafel met warm- en koud stromend water. Er zijn 18 éénpersoonskamers en 7 tweepersoonskamers. Het is alleen mogelijk om als groep in het klooster te overnachten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een burgerlijk en/of kerkelijk huwelijk, receptie, diner of feest ontvangen? Vul dan het formulier in of neem telefonisch contact met ons op. 
 • Mogelijkheden

 • VerificatieBurgerlijk huwelijk
 • VerificatieKerkelijk huwelijk
 • VerificatieReceptie / diner / feest
 • VerificatieMaximaal 150 personen
 • VerificatieEigen muziek
 • VerificatieBruidsreportage
 • VerificatieBuiten bruiloft
 • VerificatieOvernachten
 • VerificatieLocatie bezichtigen
 
Menu
Categorie├źn