Menu icon Home button

4x tips voor het kiezen van de trouwdatum


Een van de eerste en tegelijk belangrijkste dingen die je moet regelen voor de bruiloft, is natuurlijk de trouwdatum. Op basis van de trouwdatum kun je namelijk verder met het plannen van de andere onderdelen van de bruiloft. Echter is een trouwdatum kiezen vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het is namelijk goed om hierbij nog rekening te houden met een aantal dingen. Benieuwd naar de tips voor het kiezen van de perfecte trouwdatum? Lees dan vooral verder, wij zetten het hieronder voor je op een rij. 

Het kiezen van een trouwatum


Kijk of er een speciale datum voor jullie is

Waar veel aanstaande bruidsparen voor kiezen, is een trouwdatum die gebaseerd is op een speciale datum voor beiden. Het kan dan ook zeker leuk zijn om na te gaan of dit bij jou en je partner in de relatie ook het geval is. Van de datum van de eerste date of de officiële startdatum van de relatie tot de datum van de verloving: het kunnen allemaal speciale data voor jullie zijn. Als jullie hier veel waarde aan hechten, kan het dus zeker een leuke mogelijkheid zijn om voor één van deze data te gaan! Het kan op deze manier voor jullie nog specialer worden.


Kies een dag en seizoen

Een andere belangrijke stap die jullie moeten maken als jullie een trouwdatum gaan kiezen voor de bruiloft, is nadenken over een dag en een seizoen. Je kunt natuurlijk trouwen wanneer je wilt, maar de kans is groot dat jij en je partner een voorkeur hebben. Gaan jullie bijvoorbeeld voor een trouwdag doordeweeks of willen jullie dat de bruiloft in het weekend plaatsvindt? Hierbij is het natuurlijk ook van belang om rekening te houden met je bruiloftsgasten. Grote kans dat zij het fijner vinden dat de bruiloft in het weekend wordt gehouden.

Gasten op je bruiloft

Als jullie het eenmaal eens zijn over de dag, is het daarna goed om na te denken over in welk seizoen jullie graag willen trouwen. Ieder seizoen heef6t zo weer zijn voor- en nadelen. De meeste koppels kiezen ervoor om te trouwen in de lente of zomer, al wordt een herfst- of winterbruiloft ook steeds populairder. Gaat de voorkeur van jou en je partner uit naar trouwen in de zomer? Houd er dan rekening mee dat leveranciers in deze periode sneller volgeboekt zijn. Begin dus ruim op tijd, zodat je dit kunt voorkomen. Inspiratie nodig voor een leuke trouwlocatie? Dan is Weddingspaces zeker een kijkje waard. 
 

Kies niet voor een trouwdatum op zeer kort termijn

Een bruiloft plannen kost veel tijd. Daarom is het absoluut geen aanrader om voor een trouwdatum te kiezen die al vrij dichtbij ligt. Er moet voor een bruiloft namleijk veel geregeld worden. Hoe minder tijd je hiervoor hebt, hoe meer stress je dit kan opleveren. Het is daaorm handig om een trouwdatum te kiezen die wat verder weg ligt, zodat jij en je partner ruim de tijd hebben om alles goed te regelen. Houd er rekening mee dat een bruiloftsplanning vaak zo'n jaar in beslag neemt!


Het budget

Voor het definitief kiezen van de trouwdatum speelt natuurlijk ook het budget een grote rol. Als jullie voorafgaand aan de bruiloftsplanning een budget hebben opgesteld, willen jullie jezelf hier natuurlijk zo goed mogelijk aan houden. Wanneer jij en je partner gaan trouwen, heeft dit zeker invloed op de prijs. Houd er rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen een stuk hoger liggen, waardoor je voor veel onderdelen van de bruiloft vaak meer betaalt. De vraag is in het hoogseizoen hoger, waardoor je dit ook aan de prijzen kunt zien. Als je hier budget voor hebt, is dit natuurlijk nog steeds een goede optie. Wil je jouw bruiloft niet enorm veel laten kosten? Dan kan trouwen in het laagseizoen een betere optie zijn.

Trouwen en budget

Kortom: er zijn nog best wat dingen waar je over na moet denken als we het hebben over het kiezen van de trouwdatum. Je wilt tenslotte wel dat je straks blij bent met de keuze die je gemaakt hebt. Zodra jij en je partner de definitieve trouwdatum hebben gekozen, kunnen jullie goed verder met de overige planning. Van het kijken naar trouwlocaties in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of Groningen tot het regelen van de catering en de trouwfotograaf: het hoort er allemaal bij!
 
Menu
Categorie├źn